به گزارش خبرگزاری مهر، صدرالدین علیپور با بیان این که کمپوست های تولیدشده از سوی این سازمان موفق به دریافت گواهی استاندارد ملی شدهاند، گفت: سازمان پسماند از زبالههای آلی محصولی به نام کمپوست تهیه و تولید میکند که برای کسب استانداردهای ۱۰۷۱۶ و ۱۳۳۲۱ سازمان ملی استاندارد کشور باید یک سری مشخصات و ویژگیهای میکروبی، شیمیایی و فیزیکی در آن لحاظ میشد.
وی ادامه داد: در ۶ ماه گذشته با تغییر و اصلاح فرایندهای پردازش پسماند شهری در خطوط پردازش آرادکوه شاهد افزایش راندمان جداسازی بودیم که در نتیجه آن افزایش خلوص پسماندهای آلی حاصل شد.
علیپور گفت: پسماندهای آلی با درصد خلوص بالا در مرحله بعد وارد سایت کمپوست میشوند. در این مرحله نیز با اصلاح برنامه هوادهی و رطوبت دهی تودههای پسماند براساس شرایط فصلی، توانستیم کیفیت محصول را ارتقا داده و موفق به کسب گواهی استاندارد شویم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه گواهی استاندارد ۱۰۷۱۶ و ۱۳۳۲۱ با انجام انواع تستها در آزمایشگاههای معتمد سازمان ملی استاندارد دریافت شد، عنوان کرد: کسب این گواهی بدان معناست که کمپوست تولیدی سازمان از این پس بدون هیچ گونه محدودیتی میتواند در فضای سبز شهری، خانهها، باغها و زمینهای کشاورزی استفاده شود.
علیپور کسب این موفقیت را مرهون اجرای موفق طرح کاپ (کاهش پسماند) دانست و اضافه کرد: با اجرای این طرح که به دنبال خود افزایش آگاهی مردم نسبت به ضرورت و نحوه تفکیک پسماند، کاهش تولید زباله و کاهش پسماندهای حجیم را به همراه داشت، در نهایت پسماندی که وارد سایت آرادکوه میشد از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار بود و همین امر کمک کرد تا پسماندهای آلی که تبدیل به کمپوست میشدند در کنار اصلاح روشها ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی لازم برای دریافت گواهی استاندارد را داشته باشند.
وی ابراز امیدواری کرد که با مشارکت و همراهی تمامی شهروندان در اجرای طرح کاپ، شاهد تحقق دیگر اهداف عالی این طرح و اثرات مثبت آن در ارتقای سطح سلامت و زندگی این عزیزان باشیم.
نظر شما