به گزارش خبرنگار مهر، زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران گفت: این روزها با شیوع ویروس کرونا مواجه هستیم و توجه به نوع تغذیه کمک میکند به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری. نکتهای که باید رعایت شود این است که تنوع غذایی رعایت شود تا مواد مختلف شامل املاح معدنی مثل روی و آهن و پروتئینها و ویتامینها به بدن برسد. وقتی این مواد با رعایت یک برنامه غذایی درست مصرف میشود دیگر نیازی به استفاده از مکملها نیست. بنابر این تاکید بر یک نوع خاص ماده غذایی نداریم و مجموعهای از مواد مغذی که با گروههای مختلف غذایی باید مصرف شوند مثل مصرف کافی ویتامینها و سبزیجات و مواد پروتئینی مطرح هستند و باعث میشوند سیستم ایمنی بدن تقویت شود و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری کرونا دارد.
وی ادامه داد: انواع ریز مغذیها مثل ویتامین آ در سبزیجات هستند بنابراین هر نوع سبزی و میوه به رنگ نارنجی و قرمز هست منبع تأمین ویتامین آ هستند که نقش مهمی در تأمین ایمنی بدن دارد. ویتامین سی نیز نقش مهمی در تأمین ایمنی دارد و تاکید روی میوه و سبزی خاصی نیست اگر روزانه سبزیها و میوههایی که در دست هستند استفاده شود این مواد در بدن افراد تأمین میشود.
وی ادامه داد: رعایت تنوع غذایی و استفاده از همه گروه های غذایی را پیشنهاد میدهیم تا افراد به وسیله آن به کمک تقویت سیستم ایمنی بپردازند.
به گفته وی استفاده از مکملها برای برخی گروههای خاص مثل مادران باردار و کودکان زیر دو سال توصیه میشود. وی گفت: بنابراین دادن قطره آهن برای کودکان زیر دو سال مطابق بخشنامه وزارت بهداشت باید ادامه داشته باشد و مادران باردار هم همین طور باید اسید فولیک و ویتامینها را طبق دستورات استفاده کنند.
عبداللهی بیان کرد: مطابق توصیهها هر ماه همه گروههای سنی بالای ۱۲ سال باید یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار را مصرف کنند و کودکان ۲ تا ۱۲ سال هر دو ماه یکبار یک واحد ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی را استفاده کنند. به غیر از این ما هیچ مکمل دیگری را توصیه نمیکنیم اما بهتر است مردم در برنامههای غذایی خود از نان، غلات و سبوس استفاده کنند.
وی اظهار کرد: کسانی که دوران نقاهت بیماری کرونا را میگذرانند باید نوشیدنی زیاد استفاده کنند و توصیه ما استفاده از نوشیدنیهای گرم مثل چای گرم یا شیر کم چرب و سوپ و غذای آبکی است.
نظر شما