دكتر بوالهري در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود : مشكلات روحي و رواني از همان روزهاي ابتدايي اين حادثه در بين مردم زلزله زده و به خصوص بازماندگان اين حادثه خود را بروز كرده است و در برخي افراد از چنان شدتي برخوردار است كه ادامه زندگي را براي آنها مشكل ساخته و قادر به تحمل چنين وضعيتي نيستند.
وي عصبانيت ، خشم ، افكار پريشان ، بي اشتهايي ، بي قراري ، كم حرفي و سكوت را از جمله علائم مشكلات روحي و رواني زلزله زدگان و بازماندگان ذكر كرد و گفت : چنين حالاتي ممكن است پس از گذشت مدت زماني ازبين برود اما در برخي افراد با سنين بالا مشكلات روحي و اثرات آن در مدت زمان طولاني باقي مي ماند .
بوالهري ادامه داد : گريه كردن براي اكثر بازماندگان حادثه نوعي تخليه روحي محسوب مي شود و نبايد مانع گريه كردن اين افراد شويم چرا كه از لحاظ روان پزشكي و روانشناسي گريه كرن در برخي مواقع مي تواند تاثير مطلوبي بر روحيه انسان داشته باشد به خصوص براي شخصي كه در يك حادثه اعضاي خانواده خود را از دست داده باشد .
رييس انيستيتو روان پزشكي ايران با اشاره به اينكه كودكاني كه در حادثه زلزله بم اكثر خانواده خود را از دست داده اند بايد در مدت زمان كوتاه به زندگي عادي خود برگردند تصريح كرد : در حال حاضر به علت وجود عقايد و سنت هاي قديمي در منطقه زلزله زده بستگان نزديك و اطرافيان، كودكان را از شادي هاي كودكانه منع مي كنند و شاد بودن را در اين لحظات به علت اينكه كودك برخي از اعضاي خانواده خود را از دست داده از او مي گيرند.
وي افزود : كودكان از ادراك كامل برخودار نيستند و قادر به درك چنين وقايعي نيستند بنابراين شاد بودن و يا بازي كردن اين كودكان در چنين شرايطي مغايرت با سنت ها و عقايد ندارد.
وي با بيان اينكه درمانهاي تخصصي و مددكاري بازماندگان زلزله بايد هر چه سريعتر آغاز شود گفت : مشاوره هاي روان پزشكي و ايجاد فعاليتهاي مختلف براي بازماندگان مي تواند كمك موثري در فراموشي اين حادثه ناگوار براي زلزله زدگان داشته باشد كه در اين زمينه قرار است سازمانها و ارگانهاي مختلف همچون هلال احمر و وزارت بهداشت در كشور در اين زمنيه با يكديگر هماهنگ شوند.
نظر شما