به گزارش خبرگزاری مهر، پس از اعلام خبر تولید داروی ایرانی "ام اس"، سهام شرکت "بیوژن" آمریکا که تنها تولید کننده داروی بیماران " ام اس" در جهان بود 5 درصد کاهش یافت که پیش بینی کارشناسان جهانی از کاهش های آتی قمیت سهام این شرکت حکایت دارد.
"وینرساینونگ" یکی از روزنامه های معروف و پر تیراژ اتریش در مطلبی به قلم "ریچار اشناید" از نحوه تولید این دارو که حاصل همکاری مشترک محققان و پژوهشگران ایرانی و آلمانی است گزارشی منتشر کرده است.
او در این گزارش آورده است: "اخیرا داروی Cinno Vex برای مصرف بیماران ام اس از سوی مراجع دارویی ایران مجوز عرضه در بازار داخلی را دریافت کرده است. داروی Interferon Beta شدت حملات بیماری را کاهش داده و گسترش این بیماری عصبی که تاکنون غیر قابل درمان بوده است را کند می کند. به گونه ای که پروفسور "هرویگ برونر" می گوید: در جهان حدود 5/3 میلیون نفر از بیماران ام اس رنج می برند که هزاران تن از آنان در ایران زندگی می کنند."
پرفسور برونر رئیس مرکز بیوتکنولوژی در انستیتو فراونهوفر می گوید : مرکز اشتوتگات انستیتیو فرانهوفر برای بخش خصوصی و سازمانهای دارویی حسب سفارش به تحقیق برای حل مشکلات در حوزه های سلامتی محیط زیست و دارویی می پردازد که تحقیقات بیولوژی و سلولی هم در شمار آنهاست.
Cinno Vex که یک ترکیب Interferon- beta است ، اولین داروی ژنریک حاصل از تحقیقات این انستیتو است که مهندسان و دانشمندان آن در حال حاضر در سراسر جهان از شهرت خوبی برخوردارند.
Cinno Vex در انستیتو فراونهوفر IGB در اشتوتگارت تمامی مراحل آزمایشگاهی را گذرانده است و مورد تایید دانشمندان است . گروه تحقیکقات که ریاست آن را پروفسور "برنداوتو" در هانوور بر عهده دارد ، کار جدا سازی و کلون کردن سلول مواد پروتئین های Interferon - beta را بر عهده داشته اند در آنجا این پروتئین تحت عنوان Interferon- beta - a1 در یک رده سلولی پستاندار بصورت ژنتیک و رد و تکثیر شد و محصولی کاملا مشابه اینترفرون بتای انسانی بدست آمد . حال آنکه Interferon- beta - a1 که در فرآیند کشت سلول های باکتریایی تکثیر می کند و خالص سازی می شود، دارای ساختار متفاوتی است.
پس از این مرحله تیم شیمیدانان و بیوشیمیست ها که ریاست آن با پرفسور " هرونگ برونر" اهل اتریش بر عهده داست، در اشتوتگارت ادامه کار را بر عهده گرفت. این گروه کار تخمیر را تا حجم چندین لیتر ادامه داد که این به معنی فعالیتی چند ساله و هزینه ای زیاد برای انستیتو بود. هنگامی که شرکت سیناژن ( Cinna Gen Co) در ایران بعنوان نخستین شرکت دارویی برای همکاری با این مجموعه قدم پیش نهاد، انستتیو با کمال میل حقوق تولید این دارو را اعطا کرد.
به این ترتیب با توجه به اینکه مدت اعتبار ثبت اختراع جهانی ( Patent) ماده Interferon- beta بزودی منقضی می شد، پس از اینکه قدرت این دارو از طریق اثبات خواص ضد ویروسی ماده دارویی جدید ، در IGB به اثبات رسید این تکنولوژی در اختیار شرکت ایرانی قرار گرفت.
بر اساس قرار داد منعقد شده ، شرکت سیناژن حق تولید و توزیع این دارو را برای کار دنیا در اختیار دارد Cinno Vex نخستین داروی ژنریک است که در انستیتو فراونهوفر ساخته شده و اکنون در بازار ایران در دسترس است.
روزنامه های چاپ آلمان ، اروپا نیز با انتشار گزارش های مفصل درباره تولید موفقیت آمیز داروی بیماران ام اس در ایران نوشتند.
اینترفرون بتا - 1a که توسط مهندسی بیوتکنولوژی ساخته شده است توسط انستیتو مهندسی تحقیقات و بیوتکنولوژی IGB با همکاری محققان ایرانی ساخته شده و توسط اداره غذا و داروی ایران ( IFDA ) مورد قبول و پذیرش قرار گرفته است این محصول با نام تجاری Cinno Vex در بازار ایران ساخته شده است.
نیویورک تایمز نیز در سایت خود نوشت: شرکت های آمریکایی صدها میلیون دلار برای تجویز داروهای آمریکایی به پزشکان پرداخت می کنند.
این روزنامه اضافه کرد: این پرداختها قانونی است اما برخی پزشکان در سطح دنیا را ترغیب می کند تا داروهای مورد نظر را به بیماران تجویز کنند.
به نوشته نیویورک تامیز این شرکتها می توانند به پزشکان برای تجویز داروهایی که از داروخانه خریداری شده اند پولی پرداخت کند اما می تواند بخشی از هزینه های پزشکان را متقبل شوند.
این روزنامه اضافه کرد: برخی شرکتها ادعا کرده اند این پرداخت ها به هیچ عنوان پزشکان را مجبور به تجویز بیشتر دارو نمی کند و در عوض باعث رقابت بیشتر می شود.
گفتنی است در پی تولید داروی ایرانی ام اس تولید کننده آمریکایی با ترفند ها و شیوه های مختلف از طریق مافیای دارو تلاش گسترده ای برای حذف یا بدنامی این دارو به کار بست اما کیفیت انکار ناپذیر دارو و رضایت بیماران و پزشکان ، تمامی تلاش های آنها را خنثی کرد.
نظر شما