فرزاد جهان بین، عضو هیأت علمی دانشگاه شاهد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کرونا با ایجاد یک بحران جهانی به خوبی عرصهای برای آزمون دولتمندی و ملتمندی واحدهای سیاسی فراهم کرد. دولتمندی بدین معناست که یک نظام سیاسی چه میزان میتواند در برابر چالشها و در شرایطی که اوضاع از حالت عادی خارج شده وضعیت را مدیریت کند. ملت مندی نیز بدین معناست که یک ملت چگونه با تاب آوری و عقلانیت در بحرانها رفتار میکنند.
وی با بیان اینکه بلاشک جمهوری اسلامی توانست نصاب بالای دولتمندی و ملتمندی خود را نشان دهد، اظهار داشت: تأمین دارو، رفع مناسب و قابل قبول کمبودهای اولیه، خرید و وارد کردن کیت، ساختن کیت، ایجاد سامانه غربالگری، تنوع روش درمان و خیز برای ابداع روشهای علمی جدید، اقدامات گسترده نیروهای مسلح در مباحث درمانی، عدم کوچکترین کمبود در نیازمندیهای خوراکی و اولیه مردم، مرجعیت صدا و سیما در جهتدهی و اطلاعرسانی، سیاستگذاری برای ترمیم فشارهای معیشتی گروهای آسیب پذیر، مسئولیت پذیری حکومت در قبال ضررهای اقتصادی بخشهای مختلف، از جمله این توان است که بحران را مدیریت کرده است.
این استاد دانشگاه افزود: از سوی دیگر، همراهی بالای مردم و تن دادن به رعایت نکاتی فاصله گذاری اجتماعی علی رغم عادتهای فرهنگی و اعتماد به تصمیمات نظام و پرهیز از رفتارهای هیجانی مانند غارت کردن فروشگاهها و …از جمله نشانههای ملتمندی بالا هست. فعالیت تحسین برانگیز و فوقالعاده گروههای جهادی در تأمین نیازمندیها از دیگر نشانههای این ملتمندی است.
وی در پایان گفت: اینها در حالی است که کشور با تحریمهای ظالمانه همهجانبه از زمین، آسمان، دریا، کشتی، هواپیما، بانک، بیمه، پول، نفت و دارو و غیره مواجه است. عملکرد موفق نظام اسلامی در مواجهه با پدیده شیوع ویروس منحوس کرونا در مقایسه با وضعیت آشفته و حاد سایر کشورهای قدرتمند مانند امریکا، فرانسه، ایتالیا و… قابل تأمل است و ادامه این وضعیت و توفیق نظام اسلامی در مهار کرونا به مانند فتح مکه خواهد بود که پس از آن، یدخلون فی دین الله افواجا.
نظر شما