۱۹ فروردین ۱۳۹۹، ۹:۲۵

مبارزه با کووید ۱۹ تمام نشده است

مردم به کرونا میدان ندهند/ تصمیمات هیجانی مهار ویروس راسخت می کند

مردم به کرونا میدان ندهند/ تصمیمات هیجانی مهار ویروس راسخت می کند

گرگان- علیرغم نزولی شدن بار مراجعات به بیمارستان های گلستان باید توجه داشت که مبارزه با کووید ۱۹ تمام نشده و رها کردن قرنطینه خانگی، این بیماری را دوباره شعله ور خواهد کرد.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- اعظم محبی: حدود ۵۰ روز از زمان دیدن اولین نشانه های ویروس کرونا در گلستان می گذرد، این بیماری طی این مدت، نوسانات زیادی را پشت سر گذاشته است.

در ابتدا بیماری، روند یکنواختی داشت ولی سپس همه گیری آن افزایش یافت و به جایی رسید که روزانه حدود ۲۰۰ نفر به بیمارستان های استان مراجعه می کردند.

اوج بیماری در گلستان، طی هفته سوم اسفند رقم خورد و بیش از هزار و ۴۰۰ بیمار مشکوک به کرونا در ۱۶ بیمارستان استان بستری شدند.

با توجه به افزایش تعداد بیماران و کمبود تخت های بیمارستانی، درخواست راه اندازی بیمارستان صحرایی شده و همچنین در ادامه سه نقاهتگاه ایجاد شد.

با محدودیت کار اصناف و تأکید کارشناسان بهداشت و تأکید بر ماندن در منزل و عزم راسخ گلستانی ها برای سرکوب کردن این مهمان ناخوانده، علیرغم این که بازار شب عید شهروندان را وسوسه می کرد، اما آن ها همت به خرج داده و از دید و بازدیدهای عید و آیین های دیگر گذشتند و سیر صعودی کووید ۱۹ در گلستان شکسته شد.

همه دست به دست هم داده و هر کسی گوشه ای از کار را گرفت. یک ماسک دوخت، دیگری در عملیات ضدعفونی شرکت کرد و خیران هم حمایت مالی کرده و دستگاه های مورد نیاز بیماران در استان تأمین شد. طرح فاصله گذاری اجتماعی هم در استان اجرا و سیزده بدر خلوت و ماندنی در خاطره گلستان به یادگار ماند.

بار مراجعات به بیمارستان های گلستان کاهش یافت

همه این اتفاقات بار مراجعات به بیمارستان ها را کاهش داده اما کاهش شدت شیوع بیماری نباید سبب شود که موارد بهداشتی فاصله گذاری اجتماعی و در خانه ماندن فراموش شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: روند کاهشی شیوع و بروز کرونا را طی روزهای اخیر در استان شاهد هستیم و نسبت به پیک بیماری (هفته سوم اسفند)، بار مراجعات به بیمارستان های گلستان ۷۰ درصد کاهش یافته است.

سراج الدین عارف نیا با بیان این که هم اکنون حدود ۴۰۰ بیمار کرونا و یا مشکوک به کرونا در استان بستری هستند، افزود: احتمالا این رقم تا دو الی سه هفته به همین نحو بوده و امیدواریم که پیک دوم را شاهد نباشیم.

عارف نیا گفت: اگر مردم قرنطینه را رها کنند شاهد پیک دوم خواهیم بود و اگر مردم مراعات کرده و در خانه بمانند پیک دومی را پیش بینی نمی کنیم.

بستری هم تراز با ترخیص

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم گفت: تاکنون در مجموع در گلستان پنج هزار و ۸۵۵ نفر بستری شده که از این تعداد چهار هزار و ۶۷۵ بیمار از مراکز درمانی استان مرخص شده اند.

محمدرضا هنرور افزود: میزان ابتلا مردان به بیماری کرونا از زنان در استان بیشتر بوده و بیشترین مرگ و میر حادث شده در اثر این بیماری در رده های سنی بالای ۵۰ سال اتفاق افتاده است.

وی بیان کرد: بیشترین آمار ابتلا به بیماری کرونا در مناطق غربی استان و در چهار شهرستان کردکوی، بندرگز، گرگان و علی آبادکتول اتفاق افتاده و در مناطق شرقی استان ابتلا و مراجعه مردمی در این خصوص کمتر است.

هنرور از کاهشی بودن روند ابتلا به بیماری در استان خبر داد و گفت: ۶۶ نفر در روز گذشته در بیمارستان های استان بستری شده و ترخیص هم، هم تراز با میزان بستری بوده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در جلسه ستاد مقابله با کرونای گلستان گفت: با تلاش جهادی همه دستگاه‌ها، تعداد بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی گلستان از ۲۰۰ نفر در روز به ۵۰ نفر کاهش یافته است.

محمد شریعتمداری تأکید کرد: کاهش شدت شیوع بیماری نباید سبب شود که موارد بهداشتی فاصله گذاری اجتماعی را فراموش کنیم و اگر تصمیمات هیجانی بگیریم عبور از پیک کرونا سخت خواهد شد.

تساهل در برخورد با کرونا تبعات سنگینی دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم گفت: در روزهای اول شیوع کرونا از هر ۱۰۰ سی تی اسکن انجام شده در استان ۸۵ نفر مبتلا به کرونا بودند در حالی که این عدد در حال حاضر به کمتر از ۲۵ نفر رسیده است.

لغو پروتکل های بهداشتی و تساهل در برخورد با کرونا تبعات سنگینی به همراه خواهد داشتعبدالرضا فاضل بیان کرد: این موضوع بیانگر تاثیرگذاری زیاد طرح فاصله گذاری و قرنطینه خانگی مردم است.

وی با اشاره به کاهش مراجعات مردمی به مراکز درمانی گفت: تعداد بیمارستان های درگیر با بیماری کرونا از ۱۶ بیمارستان به ۱۲ بیمارستان رسیده است.

فاضل با تاکید بر رعایت ملاحظات بهداشتی و فاصله گذاری در امر مهار کرونا، افزود:‌ لغو دستورالعمل های بهداشتی و تساهل در برخورد با این بیماری تبعات سنگینی به همراه خواهد داشت لذا باید همچنان پروتکل های بهداشتی رعایت شود.

شرایط عادی نشده است

هر چند روند کرونا در گلستان امیدبخش است اما نباید تصور کنیم که شرایط عادی شده است. استاندار گلستان هم در این خصوص گفت: در صورتی که مردم همچنان نکات پیشگیرانه را رعایت کنند تا پایان فروردین ماه بخش قابل توجهی از واحدهای درمانی گلستان از بیماران مبتلا به کووید۱۹ خالی می شود.

هادی حق شناس متذکر شد: اگر مردم همچنان به توصیه های بهداشتی و کمپین «در خانه بمانیم» عمل کنند به پیک دوم شیوع کرونا نمی رسیم اما اگر رعایت نکنند رسیدن گلستان به پیک دوم دور از انتظار نیست.

وی با ذکر این نکته که کسی نمی تواند تضمین کند که پیک دوم کرونا اتفاق نمی افتد، تأکید کرد: لذا تا زمانی که دانشگاه علوم پزشکی به عنوان دستگاه ذی صلاح از پایان کرونا خبر ندهد همچنان خطر وجود دارد و نباید شرایط را عادی جلوه دهیم.

حق شناس یادآور شد: شرایط همچنان عادی نیست و همان اقداماتی را که در اسفندماه انجام دادیم را باید تا پایان ریشه کنی کرونا در گلستان ادامه دهیم.

براساس تصمیمات ستاد استانی مقابله با کرونا مشاغل و صنایع به دو دسته پرریسک و کم ریسک تقسیم شده که شروع فعالیت آن ها، متفاوت خواهد بود اما این مساله نباید سبب سهل انگاری مردم شود. باید توجه داشت که کرونا آتش زیر خاکستر بوده و ممکن است دوباره گُر گرفته و زحمات چندین روزه را به باد دهد لذا تا نابودی کامل این بیماری باید گلستانی ها جز به وقت ضرورت از منزل خارج نشوند.

درست است که گلستان همچنان از پیک نخست فاصله می گیرد اما اگر مردم قرنطینه خانگی را رها کنند تضمینی برای شکست بیماری وجود نخواهد داشت.

کد خبر 4894185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha