۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۸:۲۱

/ به بهانه پایان نخستین جشنواره رسانه های دیجیتال و نرم افزارهای چند رسانه ای /

باید خود را از روستا به جهان اینترنت وصل کنیم / نیاز به رسانه های دیجیتالی مانند نیاز بشر به هواست

باید خود را از روستا به جهان اینترنت وصل کنیم / نیاز به رسانه های دیجیتالی مانند نیاز بشر به هواست

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب : نخستین جشنواره رسانه های دیجیتال و نرم افزارهای چند رسانه ای امروز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران به کار خود پایان می دهد. ضرورت آشنایی با دنیای دیجیتال و افزایش وبلاگ نویسی ، رفع مشکل کپی رایت و توجه به راهکارهای جذاب کردن سایت ها از جمله موضوعات مطروحه در این بخش است.

بیشتر نویسندگان ایرانی با دنیای دیجیتال بیگانه اند

مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده معتقد است که بیشتر شاعران و نویسندگان ایرانی با دنیای دیجیتال و دستگاه رایانه بیگانه اند و در بین آنها معدود افرادی هستند که از رایانه استفاده می کنند و به شبکه جهانی اینترنت متصل می شوند.

رحماندوست اضافه کرد: آن دسته از نویسندگان و شاعران ایرانی که از دنیای دیجیتال استفاده می کنند، کارهای بسیار عالی ای در زمینه وبلاگ نویسی انجام داده و می دهند و ما برای ارتباط با دنیای دیجیتال نیازمند یادگیری آموزش هایی حرفه ای هستیم؛ طوری که به درد نویسندگان و شاعران ما بخورد و بعد از آن بتوانیم خودمان را از روستا به جهان اینترنت وصل کنیم.

مصطفی رحماندوست در توضیح عنوان وصل شدن از روستا به جهان اینترنت توضیح داد: ما الان فضایی شبیه یک روستای اینترنتی را در ایران تشکیل داده ایم. نمایشگاه هایی مانند نمایشگاه رسانه های دیجیتال باید برگزار شوند تا کم و کاستی ها نشان داده شود و بدین سان بتوانیم در جهان دیجیتال شهرک درست کنیم.

وی افزود: به نظرم خود رسانه های دیجیتال اعم از سایت ها ، وبلاگ ها و ... نتوانسته اند از قابلیت های رسانه شان در تبلیغ نمایشگاه رسانه های دیجیتال استفاده کنند.

این شاعر و نویسنده درباره علت گرایش نویسندگان و شاعران ایرانی به استفاده از رسانه های دیجیتال گفت: ما از دوران مدرسه با رسانه های دیجیتال بیگانه هستیم و هنوز هم در دنیای کنونی در مدارس کشورمان، مشق های بچه ها را خط می زنند. در عمده مدارس کشورمان یا رایانه وجود ندارد و یا اگر هم وجود دارد صرفا یک وسیله لوکس است. حال با این وضع مدارس انتظار نمی رود که نویسندگان و شاعران کشورمان با دنیای دیجیتال ارتباط خوبی داشته باشند.

حوزه های علمیه در استفاده از رسانه های دیجیتال پیشقدم باشند

دکتر طه هاشمی معتقد است حوزه های علمیه در استفاده از رسانه های دیجیتال باید پیشقدم باشند و برنامه های وسیعی در این حوزه داشته باشند؛ هرچند که تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله ای طولانی دارند.

رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اعلام این مطلب گفت: قبل از پیروزی انقلاب ، حوزه های علمیه روی فقه فردی متمرکز بوده ولی با رهبری امام خمینی و پیروزی انقلاب، فقه حکومتی و فقه اجتماعی بیشتر در حوزه ها مطرح شد حال حوزه های علمیه برای تدوین مسائل مربوط به محتوای زندگی و... می توانند از رسانه های دیجیتال بهترین بهره ها را ببرند. امروزه مخاطبان حوزه ها از حالت سنتی فاصله گرفته اند و از ابزار رسانه های دیجیتال استفاده می کنند و حوزه ها نیز باید گرایش شان را به سمت رسانه های دیجیتال بیشتر کنند.

وی در خصوص چشم انداز برگزاری جشنواره و نمایشگاه رسانه های دیجیتال اظهار داشت: اصل برگزاری این نمایشگاه بدون تردید جزء ضرورت های انکارناپذیر است و امروزه موضوع ارتباطات و تکنولوژی آن جزئی از ضروری ترین نیازهای جامعه (چه فردی و چه اجتماعی) به حساب می آید و همه رفتارهای انسان ها را تحت تاثیر خود قرار داده است.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع ارتباطات بشری و نیاز به رسانه های دیجیتالی مانند نیاز بشر به هوا می باشد.برای داشتن زندگی با نشاط و عالمانه و برخورداری از اطلاعات کافی نیازمند فن آوری اطلاعات به صورت دیجیتالی مستقیم و از هر منظری که به این حوزه نگاه کنیم ، اهمیت آن هویدا می شود.

طه هاشمی ادامه داد: در گذشته اگر محققی ده ها سال از عمرش را صرف تحقیق و گردآوری مطالب می کرد، اکنون با وجود رسانه های دیجیتال این زمان کوتاه شده و عمر مفید تحقیق افزایش یافته است. این رسانه های دیجیتال حتی تا حدودی به مرحله تولید علم هم نزدیک شده اند.

وبلاگ نویسان باید تقویت شوند

معاون فرهنگی ینباد شهید در حاشیه بازدید از نخستین جشنواره ملی رسانه های دیجیتال گفت: دنیای ارتباطات و فن آوری اطلاعات همچنان و بدون وقفه رو به پیشرفت است در این سرعت که رقابت رسانه ای دنیا را تسخیر می کند باید به توسعه این رسانه ها بپردازیم. در این راستا خبرگزاری ها با 5 زبان زنده دنیا فعالیت کنند و وبلاگ نویسان  نیز تقویت شوند.

حجت الاسلام سید سعید لواسانی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با برپایی این جشنواره گام بسیار ارزشمندی در راستای توسعه معرفی و ضرورت پیشرفت بهره مندی از رسانه های دیجیتالی ارایه کرده است. در زما ن حاضر ضروری است برای ترویج فرهنگ ، دانش و اسلام و آموزه های دینی به توسعه این فن آوری بپردازیم.

وی تصریح کرد: افزایش تعداد خبرگزاری ها با زبان های زنده دنیا و تقویت وبلاگ نویسان برای ترویج و معرفی مفاهیم ارزشی نظام جمهوری اسلامی ایران یک ضرورت غیر قابل انکار است. این فن آوری که در واقع زبان مجازی دنیا است را بشناسیم  و با استفاده درست از این زبان مشترک  فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی  و تمدن کشورمان را به دنیا عرضه کنیم.

حمایت نکردن از خرید اینترنتی‌‌ و کپی رایت مشکلات اصلی ماست

مدیرعامل شرکت نرم افزاری تاتی گفت: فضا و امکانات تا حد مطلوبی که به توسعه رسانه های دیجیتال کمک کند، در کشور مهیا است بنابراین ضمن داشتن دو سرمایه مالی و انسانی منطقی نیست که حمایت های منطقی و ضروری اعمال نشود.

حجت احدی با بیان این مطلب افزود : این روزها برخی از فروشندگان یه راحتی و بدون نگرانی از ارایه کپی رایت صحبت می کنند این در حالی است که باید مسئله کپی رایت در کشور ما به طور جدی تری مورد توجه قرار می گرفت.

وی تصریح کرد: در صورتی که این مشکل که به طور جدی صنعت دیجیتال و رسانه ای کشور را تهدید می کند پیگیری شود و به صورت قانونی مدون و قطعی به اجرا درآید، بدون شک سرمایه گذاری و اشتغال زایی در آن بسیار مفید خواهد بود.

مهندس احدی تاکید کرد: با توجه به نقش اثرگذار رسانه های دیجیتال در دنیا و توجه قشر جوان، نوجوان و حتی کودکان به این ابزارها و اثرپذیری آنان به عنوان یک فناوری پیشرفته، باید با مدیریت درست و منطقی راه های درست بهره مندی از این فن آوری را به دست آوریم و در اختیار آنان قرار دهیم.

وی افزود: برگزاری این جشنواره به یقین گامی بلند در جهت شناسایی و معرفی توانمندی های فن آوری دیجیتال کشور است که ضمن ایجاد رقابتی سالم که مورد حمایت دولت هم قرار می گیرد خواهد توانست به سرعت به عنوان منبع درآمدی برای کشور و ایجاد فرصت های شغلی در کشور برای جوانان به وجود آید. این سرمایه گذاری بدون ضرر است و آینده بسیار خوبی خواهد داشت.

احدی اضافه کرد: هم اکنون در دنیا افراد و شرکت ها ی بسیاری  در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند تا جایی که کشور هندوستان به عنوان یکی از منابع درآمدی از آن بهره گرفته است.

این کارشناس کامپیوتر همچنین افزود: به جز حل مشکل کپی رایت در کشور متاسفانه مسئله مهم دیگر خرید و فروش اینترنتی است؛ در کشور ما هنوز بانک مرکزی از این فن آوری پشتیبانی نمی کند و در حالی که فقط تعدادی اندک از بانکها کارت خود را جهت خرید و فروش در اختیار برخی شرکت ها و سازمانها قرار می دهد در واقع به نظر من در شرایط فعلی ریسک می کند. 

استفاده از موسیقی در وبلاگ ، باعث آسیب پذیری می شود

مهندس راد دانش گفت: استفاده از موسیقی در یک وبلاگ باعث آسیب پذیری و ریزش مخاطب می گردد، چرا که لزوما سلیقه وبلاگ نویس با بازدید کننده وبلاگ یکی نخواهد بود.

مهندس راد دانش مدیر سایت پرشین اسپت در نشست تخصصی چگونگی جذاب کردن وبلاگها گفت: پخش موسیقی نیز باعث کندی بالا آمدن صفحات می شود. اگر وبلاگ نویسی اصرار به پخش موسیقی در صفحاتش دارد، بهتر آن است که تصمیم گیری راجع به فعال شدن این گزینه را به مخاطبش بسپارد.

وی افزود: بارش برف و باران و نصب ساعت در یک  صفحات وبلاگ مناسب نیست و باعث آزار مخاطب می شود. تعقیب اشاره گر، تنزل ورودی ها ،غیر فعال کردن راست کلیک از دیگر نکات منفی برای یک وبلاگ هست.

مهندس راد دانش در حضور بازدید کنندگان یک وبلاگ گفت: با ارزش ترین عنصر و سرمایه برای یک وبلاگ نویس بازدیدکنندگان وبلاگ می باشد. اگر کاربرانی که به وبلاگتان مراجعه می کنند، ببینند که وبلاگ تان سرعت ندارد، از تعدادشان کاسته می شود.

وی در خصوص اهمیت لینک دادن وبلاگهای دیگر، در وبلاگ یک وبلاگ نویس اظهار داشت: سرویس دهندگان رایگان وبلاگ ها و موتورهای جستجوگر شاخص هایی دارند که وبلاگ هایی که لینک بیشتری دارند و به روز شده اند را معرفی می کنند. 
 
مهندس راد دانش درباره استفاده از تیتر و کلمات کلیدی گفت: استفاده از کلمات کلیدی و تیتر در یک وبلاگ اهمیت بسیاری دارد .موتورهای جستجوگر برای نمایش یک موضوع ابتدا به تیتر آن اهمیت می دهند و اگر وبلاگ نویسی بتواند برای مطالبش از کلمات کلیدی در تیترهایش استفاده کند ، شانس اینکه وبلاگش توسط موتورهای جستجو گر بیشتر نمایش داده شود را افزایش می دهد.

وی درباره نحوه ایجاد یک وبلاگ گفت: در اینترنت سرویس دهندگان متفاوتی هستند که بر اساس زبان کاربر ، سرویس وبلاگ ارائه می کنند. سرویس های معروف وبلاگ های فارسی پرشین بلاگ ، بلاگفا، بلاگ اسکای ، میهن بلاگ و...هستند.

وی در پایان پارامتر های یک سرویس وبلاگ خوب را زبان، اعتبار، دوام و قدمت ،کیفیت و سرعت، امنیت، پشتیبانی و پاسخگویی ، تجهیزات جانبی و محبوبیت عمومی برشمرد.

کد خبر 489603

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha