۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۱:۰۷

مبادلات فرهنگی ایران و ترکیه برای مقابله با امپریالیسم فرهنگی ضروری است

مبادلات فرهنگی ایران و ترکیه برای مقابله با امپریالیسم فرهنگی ضروری است

پنجمین همایش "روابط فرهنگی ایران و ترکیه" با حضور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، رئیس بنیاد تاریخ ترکیه و شخصیت های علمی و فرهنگی دو کشور از دیروز در تهران گشایش یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمود محمدی عراقی، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم افتتاحیه این همایش گفت : بدون شک فضای دوستانه فرهنگی و علمی این نشست، فرصت بسیار مغتنمی را فراهم کرده تا اصحاب اندیشه ، قلم و دوستداران سعادت دو ملت مسلمان ایران و ترکیه به کنکاش در میراث غنی و شکوهمند فرهنگی مشترک ایرانیان و ترکان پرداخته و زمینه های همکاری و همفکری افزون تر محافل فرهنگی و فکری دو کشور را در دوران جدید فراهم آورند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود : نیاکان ما در سرزمین های پهناور تمدن بزرگ اسلامی ، میراث معنوی مشترک و گرانبهایی را به ارمغان گذاشته اند که قرنها تا امروز عامل همبستگی قلبی و نشانه پیوند استوار و عمیق بین ملتهای مسلمان بوده و هست.

وی تصریح کرد : این همبستگی  معنوی، قرابت دینی و میراث مشترک فرهنگی در بین ایرانیان و ترکان به دلایل گوناگون از جمله همجواری جغرافیای و تبادلات گسترده مادی و معنوی از دامنه وسیعتر و عمق بیشتری برخوردار بوده است.

محمدی عراقی گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی را از ماوراء النهر، فلات ایران و تمامی متصرفات آسیایی و اروپایی امپراتوری بزرگ عثمانی را مدیون تلاش ایرانیان و ترکان دانست و گفت : وجود هزاران نسخه خطی فارسی، عربی و ترکی در کتابخانه های ایران و ترکیه و آثار هنری و معماری با شکوه در دو کشور و از همه مهمتر حکمت و اندیشه جاودان مفاخر، دانشمندان و عارفان همچون مولانا حاکی از همبستگی روحی و همگرایی دینی و فرهنگی ایرانیان و ترکان طی قرن های متمادی است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان با اشاره به موضوع جهانی شدن و تهاجم فرهنگی جهان غرب گفت : برای حفظ هویت و اصالت دینی و فرهنگی و انتقال این آثار ارزشمند به نسل جوان نیاز به همکاری و همفکری اندیشمندان و متفکران دو کشور بیش از هر زمان دیگری است و امید است با سعه صدر و روشنگری به معرفی آن به نسل جدید همت گمارده تا در نتیجه آن شاهد بسط هر چه بیشتر همکاری های دوملت مسلمان ایران و ترکیه در حوزه های مختلف فرهنگی ،اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باشیم .

در ادامه، دکتر مجید عباسپور قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی نیز در سخنانی کوتاه ضمن خیر مقدم به مهمانان این همایش گفت : هر دو کشور ایران و ترکیه در گذشته تمدن درخشانی داشتند و ریشه روابط بین دو کشور به قرنها پیش می رسد و علیرغم وجود نا آرامیها در مرزهای این دو کشور، به برکت اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی از روابط مناسبی برخوردار بوده اند.

پروفسور " یوسف خلج اوغلو " رئیس بنیاد تاریخ ترکیه نیز در این مراسم آناتولی و ایران را همانند پلی برای گسترش فرهنگ، هنر و تمدن اسلامی بین شرق و غرب دانست و گفت : براساس روابط تاریخی و اشتراکات فرهنگی ، فرهنگ هر دو کشور از هم تاثیر پذیرفته و توسعه یافته است.

رئیس بنیاد تاریخ ترکیه افزود : مبادلات فرهنگی بین دو کشور برای مقابله با امپریالیسم فرهنگی بخصوص در عصر جهانی شدن ضروری است و اعتقاد داریم در سایه این همایش ها روابط فرهنگی ایران و ترکیه ارتقاء یافته است.

در این همایش دو روزه مجموعا بیست مقاله در سه نشست تخصصی با عناوین" روابط فرهنگی ایران و ترکیه در آئینه ادبیات و عرفان"،" روابط فرهنگی ایران و ترکیه در آیینه تاریخ و هنر" و " روابط فرهنگی ایران و ترکیه در آئینه علم و دین " از سوی اندیشمندان ، پژوهشگران و محققان دو کشور ارائه می شود .

پنجمین همایش روابط فرهنگی ایران و ترکیه با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و بنیاد تاریخ ترکیه 30 و 31 اردیبهشت در تهران برگزار می شود.

کد خبر 489741

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha