به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید زاهد عصر امروز در مراسم بزرگداشت روز ملاصدرا که در ارگ کریمخانی شیراز برگزار شد با تأکید بر این نکته گفت : در جهان، اندیشمندان مکتبهای خود را به مردم ارزانی می کنند و پس از چند دهه اندیشمندان دیگر با استفاده از مکتبهای گذشته اندیشه و نظریه های دیگری را در عرصه های مختلف عرضه و آنها را کاربردی می کنند. در این زمینه هگل یک نمونه بارز است که تا کنون نظریات وی در مراحل مختلف کاربردهای متفاوتی را تجربه می کنند.
وی افزود :بر اساس همین نظریات مکتبهای دیگری عرضه می شوند و روند استفاده از نظرات اندیشمندان وجود دارد اما ما تاکنون در کشور نتوانسته ایم از اندیشه های فاخر صدر المتاهلین و مکتب اسلامی وی استفاده کنیم.
زاهد خاطر نشان کرد: امیدواریم با برگزاری این نشستها و دیگر همایشها بتوانیم فیلسوف بزرگ این مرزو بوم را پاس بداریم و اندیشههای اورا به مرحله اجرا برسانیم.
در ادامه این همایش دکتر حسن بلخاری استاد دانشگاه تهران نیز به قرائت مقاله خود با عنوان "منشا هنر و زیبایی از دیدگاه ملاصدرا" پرداخت و گفت : در فلسفه با دو سوال اساسی " منشا هنر چیست "و "زیبایی یعنی چه " مواجه هستیم.
دکتر حسن بلخاری ادامه داد : طی قرون گذشته اندیشمندان جهان نظریات متفاوتی را برای سوال "منشا هنر چیست مطرح کردند که اندیشههای ملاصدرا در این زمینه با دیگر مکاتب متفاوتند.
وی افزو د: از دیدگاه ملاصدرا عشق به ظهور زیبایی منشا هنر است و هنرمند کاشف زیباییهاست.
دکتر بلخاری افزود : در پاسخ به سوال " زیبایی یعنی چه" سه تئوری در جهان مطرح بوده اند که تئوری اول زیبایی را صفت شیء دانسته است و در تئوری دوم زیبایی کیفیت ادراک تعریف شده و در مکتب سوم زیبایی را روئیت امر معقول در صورت محسوس دانسته اند.
استاد دانشگاه تهران گفت: ملاصدرا در این بخش عقیده دارد هر چه سطح ادراک متعالی تر باشد روئیت زیبایی معنوی نیز کاملتر می شود که در این بخش اندیشه های ملاصدرا با دیگر مکاتب کاملا متفاوت هستند.
در ادامه این مراسم دیگر صاحب نظران به بیان دیدگاهها و اندیشههای ملاصدرا پرداختند.
نظر شما