مرتضی شایسته در مورد شرایط نامناسب گسترش تکثیر غیرقانونی فیلم های در حال اکران به خبرنگار مهر گفت: "ادامه این روند و ورود بی رویه نسخه های غیرمجاز باعث از رونق افتادن سالن سینماها، از بین رفتن شبکه قانونی ویدئویی فیلم ها و همچنین اختلال در روند تولید، توزیع و اکران می شود."
وی خاطرنشان کرد: "اقدامی که در اتحادیه تهیه کنندگان با همراهی و کمک مسئولین صورت می گیرد، پیگیری های قضایی و حقوقی صاحبان فیلم ها برای اجرایی شدن قوانین سخت تر علیه فعالان قاچاق فیلم در کشور است. البته در مجلس شورای اسلامی بحث تدوین قانون های جدید در مورد تشدید مجازات و مبازره با قاچاقچیان در حال بررسی و تصویب است."
این تهیه کننده در خصوص ناکارآمدی قوانین موجود در مبازره با تکثیر غیرمجاز فیلم ها اظهار داشت: "قوانین موجود به حدود دهه 40 مربوط می شود که امکانات صوتی و تصویری امروزی وجود نداشت. اکنون تکنولوژی پیشرفت قابل ملاحظه ای نسبت به گذشته داشته و قوانین قابل اجرا و مناسب وجود ندارد که ضامن حمایت و صیانت از فیلم ها باشد."
شایسته ادامه داد: "از طریق کارشناسان و معاون امور سینمایی وزارت ارشاد طرح های جدیدی به مجلس ارایه شده که در صورت تصویب نهایی کنترل شرایط موجود به شکل بهتری انجام خواهد شد. البته بهترین و اصولی ترین رویکرد پیوستن به قانون کپی رایت جهانی و تدوین این قانون با توجه به شرایط داخل کشور است تا فیلم سینمایی از مالکیت برخوردار شود و هرگونه نمایش غیرقانونی حکم سرقت را پیدا کند. اگر هزینه سرقت و قاچاق بالا برود، هیچ کسی به این کار اقدام نمی کند."
وی با اشاره به وجود این قانون در دیگر کشورهای جهان و تاثیر آن بر جلوگیری از قاچاق فیلم اعلام کرد: "در سایر کشورهای دنیا قاچاق فیلم ها کم و بیش صورت می گیرد، اما هزینه آن خیلی بالاست و فردی که این کار را انجام می دهد در صورت دستگیری با جریمه های بسیار سنگینی مواجه می شود."
شایسته ضمن بیان اینکه قاچاق فیلم ادامه حیات سینمای ملی را به خطر می اندازد، یادآور شد: "در کنار نابودی سینما با تخریب آشکار فرهنگ در جامعه رو به رو هستیم. نابودی سینمایی فرهنگی که سال ها به خاطر حضور درخشان در مراسم مختلف فیلم در کشورهای جهان به آن افتخار می کنیم."
این تهیه کننده در مورد تاثیر و نقش رسانه ملی برای مبارزه با قاچاق فیلم عنوان کرد: "برخی از تولیدهای سینمایی رسانه ملی نیز یکی از قربانیان این شرایط محسوب می شود. تولیدات آنها هم در معرض سرقت قرار دارند. تلویزیون این موضوع را باید در شبکه های مختلف و با ساخت برنامه های متنوع مورد بررسی قرار دهد و در خصوص فرهنگ سازی و تاکید بر حرام بودن استفاده غیرمجاز از فیلم های سینمایی اطلاع رسانی لازم را انجام دهد."
وی ادامه داد: "در کنار این مسئله تلویزیون باید زیان های اقتصادی، فرهنگی و هنری این قاچاق را به مردم گوشزد کند. همچنین شبکه ها با توجه به اعتقادات بالای مذهبی مردم و فتوای مراجع تقلید و مقام معظم رهبری که استفاده غیرمجاز از آثار سینمایی را حرام اعلام کرده اند، تلویزیون با توجه به اعتقادات قوی مذهبی مردم باید بر این نکته تاکید کند. چون اطلاع دارم تعدادی از افراد که نمی دانستند این کار حرام است دیگر فیلم ها را از بازار قاچاق تهیه نمی کنند."
/ مبارزه سینمای ایران با پدیده قاچاق فیلم ـ 1 / مرتضی شایسته:
پیوستن به قانون کپی رایت نیاز سینمای ایران است
برای جلوگیری از تکثیر غیرمجاز و تشدید مجازات عاملان قاچاق فیلمهای سینمایی ایرانی پیوستن به قانون کپی رایت جهانی ضرورتی انکارناپذیر است.
کد خبر 490314
نظر شما