به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله حبیب الله شعبانی ظهر یکشنبه در دومین جلسه با جمعی از خیرین استان همدان با اشاره به مصوبات جلسه قبل اظهار داشت: بعد از جلسه گذشته شاهد رخ دادن اتفاقات خوبی بودیم که با شناسایی اقشار آسیب دیده و تجمیع آنها، تا حدودی دغدغههای موجود را بر طرف میکند.
وی به تشریح اهداف شکل گیری قرارگاه مواسات پرداخت و گفت: از آنجایی که تمام خیرین و مجموعههای مردمی و غیر مردمی برای خدمت رسانی و کمک به میدان آمده بودند و گاهی اوقات موازی کاری در اقدامات ایجاد شده بود نیازمند قرارگاهی برای انسجام بخشی به این اقدامات بودیم.
آیت الله شعبانی افزود: قرارگاه مواسات موظف است تا از همه اشخاص و نهادها برای همکاری دعوت کند تا بتوان نتیجه بهتری گرفت.
قرارگاه مواسات ضمن شناسایی گروههای مختلف و ثبت اطلاعات آنها در سامانهای مخصوص این کار، از موازی کاریها جلوگیری خواهد کرد وی با بیان اینکه در قرارگاه حساب مادری برای دریافت کمکهای مردمی افتتاح شده است، عنوان کرد: وجود حسابهای متعدد در نحوه دریافت و توزیع نیازمند نظارت دقیق است، بنابراین قرارگاه ضمن شناسایی گروههای مختلف و ثبت اطلاعات آنها در سامانهای مخصوص این کار، از موازی کاریها جلوگیری خواهد کرد.
امام جمعه همدان با بیان اینکه لیست خانوادهها همراه با کدملی در این سامانه وجود دارد، ابراز کرد: هر کمکی که توسط هر نهاد یا گروهی به خانوادهها ارائه شود، باید در این سامانه ثبت شود تا موازی کاریها ایجاد نشود.
وی با اشاره به اینکه این سامانه در استان همدان در حال اجرا است و قرار است تا آن را در سطح کشوری ارائه کنیم، بیان کرد: درست است که با شرایط سخت کرونا مواجه شدهایم، اما فرصتی است تا از شرایط به وجود آمده استفاده کنیم و با ایجاد انسجام بین خیرین، بانک اطلاعاتی خوبی را فراهم کنیم و بدانیم که چه کسی نیازمند واقعی است.
نماینده ولی فقیه در استان همدان نیاز شناسی را یکی از موضوعات مهم در امر خدمت رسانی دانست و مطرح کرد: شاید خانوادهای مشکل درمانی و یا تهیه پک غذایی داشته باشد، بنابراین نباید از نیاز شناسیها غافل شویم.
وی با تاکید بر اینکه اولویت قرارگاه مواسات رسیدگی به افراد آسیب دیده از کرونا است، عنوان کرد: بعضی از مشاغل کماکان پرخطر اعلام شدهاند و تعطیل هستند لذا هر صنفی باید با شناسایی زیر مجموعههای خودش، به یاری اقشار آسیب دیده بروند.
آیت الله شعبانی تصریح کرد: به طور مثال آرایشگاهها که امروز جز مشاغل پر خطر اعلام شدهاند سابقا زندگی معمولی داشتهاند اما پس از این شرایط مسائل و مشکلات اقتصادی برای آنها ظهور و بروز داشته است.
وی با بیان اینکه تمام مجموعههایی که اقدام به کمک رسانی میکنند در این سامانه حضور دارند، اظهار داشت: بعضی از این افراد که زیر نظر نهادهای حمایتی هستند، درست است که زندگی سختی دارند، اما دریافتیهایی هم دارند، اما پس از شیوع این ویروس مشاغلی همچون چرخ برها را داریم که مدتها است که هیچ دریافتی نداشتهاند و لذا باید با هدفمند ساختن کمکها به سمتی برویم که حمایت از افراد آسیب دیده از این فضا در اولویت ما باشند.
هدفمند بودن کمکها مدنظر است
امام جمعه همدان هدفمند بودن کمکها را از ویژگیهای اصلی این رزمایش برشمرد و گفت: از آنجایی که مؤمن باید در کارها هدفمند باشد و مدیریت داشته باشد بنابراین اگر این رزمایش مواسات مومنانه است پس باید خدمت رسانیها در آن، هدفمند باشد و در آن به اولویتها رسیدگی شود.
وی افزود: در حدیثی از پیامبر اسلام (ص) آمده که خداوند چند چیز را واجب کرده که یکی از آنها مواسات است و در آن باید به همه انسانها با هر دین و آئینی کمک کرد، چرا که در اینجا، بحث مسلمانان نیست بلکه صحبت از جامعه بشری است که دچار مشکل شده است.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه از ظرفیت به وجود آمده باید در آینده به نحو احسن استفاده کنیم، گفت: پس از پایان این ویروس و با وجود بانک اطلاعاتی به دست آمده، جلسات موجود ادامه دار خواهد بود و با استفاده از ظرفیت خیرین همدانی این کمکها هدفمند میشوند تا بتوانیم با جمع آوری این کمکها کارخانهای را در همدان ایجاد کنیم و گرهای از مشکلات این شهر برداریم.
وی با تاکید بر اینکه کرونا نشان داد که مردم دارای چه ظرفیتهای خوبی هستند، گفت: در خارج از کشور این اخبار و کمکهای مردمی را شما مشاهده نمیکنید، و خبری از این حرفها نیست.
امام جمعه همدان در خدمت رسانیها خواستار حفظ کرامت انسانی مردم شد و بیان کرد: همه مردم ما، انسانهای آبرومندی هستند و حفظ عزت و کرامت آنها بسیار واجب است.
وی تصریح کرد: در استان همدان نیز با تاکید بر حفظ کرامت انسانی مردم قرار بر این شد تا مراجعات حضوری به حداقل برسد و در پرداخت مبالغ به خانوادههایی که مشکل نقدی دارند از طریق واریز به حساب آنها باشد.
نظر شما