۳۱ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۱۹

از ابتدای سال جاری آبی رقم خورد

کاهش ۳۹ درصدی ورودی آب به سدها / ۷۲ درصد مخازن پر است

کاهش ۳۹ درصدی ورودی آب به سدها / ۷۲ درصد مخازن پر است

میزان ورودی آب به سدهای کشور، از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۹ فروردین ماه سال ۹۹، معادل ۳۵.۷۸ میلیاردمترمکعب بوده که این میزان ورودی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۹ درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، تعداد سدهای مهم در حال بهره‌برداری کشور، ۱۹۳ سد است که در حال حاضر ظرفیتی معادل ۵۰.۵ میلیاردمترمکعب دارند؛ این در حالی است که بر اساس اطلاعات به دست آمده از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۹ فروردین ماه سال ۹۹، میزان ورودی آب به سدهای کشور ۳۵.۷۸ میلیارد مترمکعب بود که این میزان ورودی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۹ درصد کاهش داشته است.

از سوی دیگر، بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان خروجی آب از سدهای کل کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی جاری تا ۲۲ فروردین سال ۹۹، ۲۸.۲۷ میلیاردمترمکعب بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۹ درصد کاهش را تجربه کرده است.

اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهد که در حال حاضر، تا پایان تاریخ ۲۹ فروردین سال جاری، میزان ذخایر آب مخازن کل سدهای کشور ۳۶.۱۴ میلیاردمترمکعب است که مقایسه این رقم با حجم ذخایر آب سدها در مدت مشابه سال قبل حاکی از کاهش ۸ درصدی است.

نقش سدها در سیلاب

نیم نگاهی به اوضاع پرشدگی مخازن سدهای کشور تا تاریخ ۲۹ فروردین سال جاری نشان دهنده رقم ۷۲ درصدی است. البته در این میان ۶۸ سد کشور، بیش از ۹۰ درصد و ۲۲ سد نیز کمتر از ۴۰ درصد پر هستند. گفتنی است موجودی مخازن سدهای کشور نسبت به هفته گذشته ۱۳۴۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، در چند مرحله سیلاب مهم که در سال آبی جاری اتفاق افتاد سدهای کشور نقش بسیار مهمی در مهار، ذخیره‌سازی و تنظیم آب ناشی از جریانات سیلابی بازی کردند.

برنامه‌ریزی منابع و مصارف سدها، با دو رویکرد کلی تأمین حداکثری در شرایط خشکسالی و ذخیره‌سازی حداکثری در شرایط ترسالی انجام می‌شود، به این مفهوم که در شرایطی که آوردهای پیش‌بینی‌شده به مخزن به دلیل وقوع خشکسالی محقق نشود، برنامه‌ریزی به نحوی بازنگری می‌شود که بتوان تا حدی که تهدیدی برای مسائل فنی، کمی و کیفی آب شرب وجود نداشته باشد از ذخایر آب مخازن بهره‌مند شد و در شرایط ترسالی و وقوع رخداد سیلاب نیز مهار آب و حداکثر ذخیره‌سازی توسط مخازن سدها انجام می‌شود تا بتوان از منابع آب ذخیره‌شده برای تأمین مصارف در سال‌های آینده بهره برد و همچنین جریانات لحظه‌ای و تداوم سیلاب‌های مخرب را توسط مخزن مهار و کنترل کرد.

کد خبر 4904068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha