خبرگزاری مهر، گروه استانها: شورای اطلاعرسانی استان قم در حالی پانزدهمین جلسه خود را پشت سر گذاشته که بیش از دو ماه از بحران کرونا در قم میگذرد و به دنبال آن دسیسه قم هراسی هم شروع شد ولی با همدلی و همبستگی بین مردم، مسئولان و کادر درمانی و فعالیت رسانهای مطلوب اصحاب رسانه قم این دسیسه خنثی شد و بحران به فرصت تبدیل شد.
در جریان اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی با اطلاعرسانی دقیق شورای اطلاعرسانی و ایجاد قرارگاه رسانهای از سوی اصحاب رسانه این طرح با آگاهی خوب مردم قم موفق اجرا شد و دلیل محکم آن هم همکاری خوب مردم طی روزهای گذشته بود که مردم در خانه مانده و اجتماع و مراسمی هم برگزار نشد.
اکنون با توجه به کاهش تعداد مبتلایان به این بیماری و همچنین آسیبهایی که به بعضی کسب و کارها در جریان بحران کرونا وارد شد طرح فاصلهگذاری هوشمند اجرا شد؛ طرحی که به موجب آن برخی کسب و کارهای کمخطر به طور پلکانی اجازه فعالیت گرفتند.
پانزدهمین جلسه شورای اطلاعرسانی استان قم ظهر دوشنبه در سالن کرامت استانداری قم با حضور اعضای این شورا و تعدادی از خبرنگاران برگزار شد که در این جلسه درباره شرایط کنونی قم، لزوم اجرای تمهیدات لازم با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان، آگاهی بخشی به مردم برای دوران بعد از کرونا و همچنین نحوه اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند بحث و گفتوگو شد.
تأکید بر اجرای مطلوب طرح فاصلهگذاری هوشمند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قم در این جلسه گفت: زمانی که در قم بحث کرونا شروع شد ابتدا با چالشهایی روبرو بودیم ولی با همگرایی و همدلی بین مردم، مسئولان و کادر درمانی استان خوشبختانه در یک دوره زمانی بسیار کوتاهی این بحران مدیریت شد و اکنون شیوع بیماری با کاهش نسبی روبرو است.
بیژن سلیمانپور افزود: در کنار بحران کرونا قم با دسیسه دیگری به نام پروژه قم هراسی روبرو بود که با آگاهی بخشی اصحاب رسانه، همراهی علما و مراجع در کنار مجاهدتهای مطلوب کادر درمانی قم خنثی شد و اگر در این شرایط همراهی مردم نبود این موفقیتها را امروز نداشتیم.
وی بیان کرد: در طرح فاصلهگذاری اجتماعی مردم همکاری خوبی داشتند به ویژه در روز طبیعت و اعیاد شعبانیه و جشن نیمه شعبان که در خانه ماندند و در اجرای این طرح به مسئولان یاری رساندند ولی با توجه به اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند و رفع بعضی محدودیتها در حالی که آمار شیوع تثبیت شده بود ولی باز با روند افزایشی روبرو هستیم.
معاون استاندار قم عنوان کرد: اصحاب رسانه همانطور که از شروع بحران تاکنون همراهی خوبی داشتند باید مردم را برای دوران بعد از بحران کرونا هم آماده کنند و در تولید محتواهای خود این مهم را تبیین کنند که هدف از رفع محدودیتها از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا چیست؟
وی عنوان کرد: در کنار مشکلاتی که کرونا برای قم داشت با توجه به همدلی و همبستگیهای صورت گرفته بین دستگاههای اجرایی، مردم، مسئولان و کادر درمانی این بحران به یک ظرفیت تبدیل شد که مهمترین آن فعالیت مجمع امور خیرین و گروههای جهادی بود.
سلیمانپور افزود: مجمع خیرین سلامت در این بحران ۲۰۰ میلیارد تومان برای رفع کمبودهای زیرساختی و هم چنین نیازهای کادر درمانی و خانوادههای آسیبپذیر هزینه کرد.
آمار ثبت نام در سامانه سلامت باید شفاف باشد
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم شفافسازی در ارائه آمار ثبت نام در سامانه از سوی مسئولان تأکید کرد و گفت: آمار ثبت نام در سامانه سلامت باید شفاف باشد تا اصحاب رسانه این آمار را دقیق در اختیار مردم قرار دهند ولی بعضاً دیده میشود که مسئولان مرتبط با این آمار تنها به وضعیت رتبه استان در ثبت نام و یا غربالگری بسنده میکنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قم افزود: رتبه و یا ارزیابی استان مهم نیست مهم هدف از اجرای این طرحها است که همان حفظ سلامت مردم است حال رتبه و جایگاه قم هرچه باشد اهمیت ندارد.
وی اضافه کرد: ارتقای سطح آگاهیهای جامعه درباره کرونا یکی از وظایف مهم و اصلی شورای اطلاعرسانی است درصورتیکه فاصلهگذاری هوشمند بهصورت عملی در استان اجرا نشود ممکن است بار دیگر شاهد موج فزاینده این بیماری باشیم.
سلیمانپور در ادامه گفت: ۱۰ هزار واحد صنفی فاقد پروانه در قم مشغول فعالیت است و باید برای ثبتنام آنها در سامانه سلامت و ملزم کردنشان به رعایت پروتکلهای بهداشتی تدبیر بهتری اندیشیده شود و مهمترین چیزی که باید به آن تمرکز شود رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی اصناف است و نباید تنها به ثبت نام ۹۰ درصد اصناف متکی بود.
وی بیان کرد: هدف از اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند کاهش مشکلات معیشتی قشرهای ضعیف است و رفع محدودیتها هم با این هدف اجرا شده است و باید مردم را برای دوران بعد از کرونا آماده کنیم.
معاون استاندار گفت: مدیران و مسئولان دستگاههای اجرایی استان قم باید در بیان واقعیتهای کرونا و خطرات ناشی از آن شجاعت بیشتری داشته باشند و از مصاحبه و انتشار اخبار واهمه نداشته باشند و سلامت مردم را فدای مصلحتهای شغلی نکنند.
وی عنوان کرد: با توجه به متضرر شدن بعضی کسب و کار و خانوادهها دولت توانی برای پرداخت ماهانه ۲ میلیون تومان کمک معیشتی را ندارد در حالی که کشورهایی که دارای اقتصاد قوی هستند هم در این بحران با چالشهایی روبرو شدند و باید درک بیشتری از این موضع داشته باشیم.
تأکید بر اجرای تمهیداتی برای شرایط ماه مبارک رمضان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این جلسه با بیان اینکه در جلسه قبلی ۱۲ مصوبه تصویب شد، گفت: باید اعضای شورای اطلاعرسانی قم تمهیداتی را برای ماه مبارک رمضان هم اتخاذ کنند تا خبرنگاران در این زمینه اقدام به تولید محتوا کنند و در رسانهها هم در قالب مصاحبه و گزارشهایی به مردم اطلاعرسانی شود که در شرایط کرونایی چگونه از برکات ماه مبارک رمضان استفاده کنیم.
سید موسی حسینی کاشانی افزود: در ارائه تعداد ثبت نام کنندگان در سامانه گاهی آمارها موازی و هماهنگ نیست و اصحاب رسانه هم در دادن آمار سر در گم میشوند که باید در زمینه ارائه آمار مسئولان دقت نظر داشته باشند؛ هم چنین اطلاع مشخصی از اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند نداریم تا در این زمینه محتواهای تولیدی داشته باشیم.
آگاهی دادن به مردم برای تغییر سبک زندگی
در ادامه این جلسه مدیر خانه مطبوعات استان قم گفت: در زمینه اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند اصحاب رسانه وقتی خود اطلاع کاملی از پروتکلهای این طرح ندارند چه انتظاری از مردم خواهیم داشت که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند؛ باید در ابتدا این پروتکلها در اختیار مردم قرار بگیرد.
به گفته مرتضی داستانی، در اجرای موفق طرح فاصلهگذاری اجتماعی منفعت مد نظر بود و مردم به دلیل منفعت خود که همان حفظ سلامت بود از این طرح استقبال کردند در اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند هم باید منفعت اجرای این طرح به مردم اطلاعرسانی شود.
وی با تأکید بر اینکه زمان پایان بحران کرونا مشخص نیست که یک سال و یا بیشتر باشد، گفت: باید به مردم اطلاعرسانی شود که با چه سبک زندگی با کرونا زندگی کنند.
در ادامه این جلسه معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قم گزارشی از اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند ارائه کرد و گفت: از آغاز این طرح تاکنون، ۴۴ هزار و ۷۹۶ بازرسی صورت گرفته است. ۲۹۷ صنف پرخطر بابت فعالیت به آنها تذکر داده شد و ۵۰ درصد اصناف پروتکلهای بهداشتی را رعایت و ۹۰ درصد هم در سامانه ثبت نام کردهاند.
به گفته سیامک محبی، تاکنون ۴۵ هزار نفر از اصناف در سامانه ثبت نام کردند.
نظر شما