به گزارش خبرگزاری مهر، این همایش بین ادیان نمایندگان گروههای دینی مختلف و سایر رهبران جامعه را به منظور تقویت درک اعتقادات و اقدامات آنها و بررسی اهداف و پروژه های مشترک گردهم جمع می کند. چنین گفتگویی می تواند به ترویج روابط خوب میان جوامع دینی و فرهنگی مختلف کمک کرده و احترام متقابل نسبت به اعتقادات یکدیگر را شکل دهد.
پس از یازدهم سپتامبر 2001 مفهوم گفتگوی بین ادیان به نحو فزاینده ای مورد حمایت جهانی قرار گرفته است. بسیاری از اقدامات بین دینی، بین فرهنگی و بین تمدنی شکل گرفته و بسیاری دیگر در جریانند. بسیاری از کشورها چنین اقداماتی را به عنوان راه مبارزه با افراط گرایی و پرورش تروریسم معرفی کرده و به همین نحو به برخی از علل ریشه کن کردن تروریسم اشاره میکنند.
همایش گفتگوی بین ادیان منطقه ای آسیا – اقیانوسیه قصد دارد امنیت منطقه ای را به واسطه بحث و گفتگو میان جوامع دینی 15 کشور جنوب آسیا و اقیانوسیه تقویت کرده و فرهنگ صلح و تساهل را میان ادیان مختلف منطقه شکل دهد.
این همایش سومین گفتگوی منطقه ای است که به دنبال همایش اندونزی در سال 2004 و همایش فیلیپین در سال 2006 برگزار میشود.
این همایش بر صلح، توسعه، امنیت و آموزش تمرکز میکند و تأکید کلی آن برقراری ارتباط میان جوامع متنوع منطقه محسوب می شود.
نخست وزیر نیوزیلند این همایش را افتتاح کرده و قرار است رئیس جمهور فیلیپین، وزیر امور خارجه استرالیا، اندونزی در مراسم افتتاحیه همایش حضور داشته باشند.
هیتهایی متشکل از ده نفر رهبر دینی و نمایندگان جامعه مدنی از هرکدام از کشورهای استرالیا، برونئی، کامبوج فیجی، اندونزی، لائوس، مالزی، میانمار، نیوزیلند، پاپوا گینه نو، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، تیمور و ویتنام در این همایش شرکت خواهند کرد.
نظر شما