به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، شناسایی و حمایت از شرکت های نوآور در حوزه زیستفناوری دریا اولویتی است که ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال میکند. اتفاقی که به شکوفایی توانمندیها و ظرفیتهای موجود کشور می انجامد. این خلاقیتها و نوآوریها قرار است در آیندهای نزیدک سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور داشته باشند.
بیش از ۷۰درصد کره زمین را آب پوشانده است. پهنه وسیعی که دربرگیرنده زیستبومی متنوع و بزرگ از جانداران است. کشورهایی که در معرض این گستره آبی قرار دارند پروژههایی ملی برای بهره بردن از این نعمت تعریف کردهاند و استفاده از این زیست بوم را در اولویت قرار دادهاند.
بازار ۵۰ میلیارد دلاری
بازار جهانی زیستفناوری دریا سالانه ۵۰ میلیارد دلار سود آوری دارد. این رقم بزرگ تنها با توسعه فناوری های این صنعت رو به رشد جهانی اتفاق افتاده است. کسب و کارهایی که نقشی موثر در رونق دهی به اشتغال و کارآفرینی در کشور دارند و گزینه مناسبی برای اقتصاد کشورهای در حال توسعه و مجاور اقیانوسها محسوب می شوند.
به طور مثال ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در فیلیپین، اندونزی، برزیل و شیلی، توانسته بخش اعظمی از اقتصاد این کشورها را تامین کند. این کشورها به عنوان پیشتازان حوزه آبزیپروری شناخته می شوند.
تقویت زیستفناوری دریا در کشورهای در حال توسعه، تنها از راه افزایش سرمایهگذاری، ایجاد زیرساختهای لازم و تامین منابع انسانی متخصص میسر است. ابزارهایی که در ایران به سهولت یافت می شود و در دسترس است. اما هنوز ضرورت ورود به این عرصه ارزشآفرین در کشور ما چندان به اثبات نرسیده است.
البته در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاشهایی در این زمینه صورت گرفته و با تشکیل کارگروه زیست فناوری دریا، این اقدامات هدفمندتر و به شکل منطقی تری پیش می روند. حمایت و شناسایی دانش بنیان های خلاقی که بتوانند این حوزه را متحول کنند هم در اولویت این کارگروه قرار گرفته است. اما برای موفقیت در این حوزه باید بسته های حمایتی و تشویقی برای راهاندازی کسبوکارهای جدید در حوزه زیست فناوری دریا تعریف شود. کاری که در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری پیگیری شده است.
حمایت از دانشبنیانهای خلاق و ایدهمند در این مسیر، گرهگشای متولیان این زیستبوم خواهد بود و رسیدن به هدف را کوتاهتر، مطمئنتر و سهلتر خواهد کرد.
نظر شما