به گزارش خبرنگار مهر، منصور ستوده پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پروژه سد خرمرود به طور کامل و ۱۰۰ درصد با سرمایه گذاری خصوصی در دست ساخت است و بر اساس مدل مالی که تعریف شده طی ۳ سال سد به بهره برداری میرسد و پس از اتمام دولت آورده پیمانکار را با سودی معقول و مناسب به سرمایه گذار پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه هزینه ساخت این سد افزون بر ۳۱۶ میلیارد تومان است، عنوان کرد: پیشبینی میشود هزینه ساخت این سد تا ۴۰۰ میلیارد تومان نیز برسد که این مبلغ جمع آورده سرمایه گذار و سود بانکی در نظر گرفته شده و طبق ماده ۵۶ در وزارت نیرو بعد از ۶ ماه از تکمیل ساخت، دولت در مدت ۳ سال هزینه و سود سرمایه گذاری را به طور کامل به پیمانکار پرداخت میکند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان در ادامه گفت: این سد که از نوع خاکی همگن با هسته رسی است، با پیشرفت ۳۰ درصدی بر روی رودخانه خرمرود با آورد سالیانه ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب در حال ساخت است.
ستوده با اشاره به اینکه حجم مخزن این سد هشت میلیون و ۲۷۰ هزار متر مکعب است، بیان کرد: ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار متر مکعب از حجم مخزن سد مفید است و علاوه بر تأمین آب شرب ۴۰ روستا، در بخش کشاورزی و صنعت نیز مورد مصرف دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با تأکید بر اینکه این سد ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب آب قابل تنظیم در سال تأمین میکند، افزود: ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب آن در بخش شرب و صنعت، ۵ میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی و یک میلیون و ۴۰ هزار متر مکعب به بخش محیط زیست اختصاص مییابد.
وی با اشاره به اینکه این سد ۷۰۰ متر طول تاج دارد، یادآور شد: ارتفاع این سد از پی ۵۴ متر و ارتفاع از کف آن ۴۶ متر است.
ستوده تأکید کرد: با بهرهبرداری از سد خرمرود علاوه بر ماندگاری جمعیت فعلی، شاهد مهاجرت معکوس به این منطقه خواهیم بود و عمده هدف ما از ساخت این سد ایجاد رونق و آبادانی در این منطقه و همچنین هدف گزاری برای جذب گردشگر و رونق صنعت گردشگری است و در این راستا تفاهمنامهای با سازمان میراث فرهنگی تنظیمشده که هر دو طرف موظف به بررسی و معرفی جاذبهها و عوامل و مناطق گردشگری در محدودههای تعیین شده هستند تا از طریق مزایده و واگذاری این اماکن به سرمایهگذاران خصوصی خدمات مطلوبتری به گردشگران ارائه دهیم
نظر شما