حمیدرضا لشگری در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به لزوم تجهیز واحدهای خدماتی مستقر در محور کرج - چالوس به سیستم تصفیه خانه فاضلاب، اظهار کرد: در این محور ۱۵۰ واحد خدماتی از جمله رستوران و واحد پذیرایی وجود دارد.
وی اضافه کرد: اینکه تمامی واحدهای خدماتی مستقر در این محور توریستی مستحدثات و تأسیسات تصفیه خانه فاضلاب راه اندازی کنند به لحاظ کارشناسی مدنظر نیست.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز به دلیل عدم ضرورت احداث تصفیه خانه فاضلاب برای تمامی واحدهای خدماتی مستقر در محور کرج - چالوس اشاره کرد و گفت: صاحبان هر کدام از این واحدها اگر سیستم تصفیه خانه کاملی راه اندازی کنند داشتن مخازن ذخیره سازی فاضلاب را ضروری نمیدانند.
واحدهای مستقر در جاده چالوس مجهز به چاه جاذب نیستند
لشگری با اشاره به اینکه رودخانه کرج منبع تأمین آب شرب تهران و کرج است، افزود: این واحدها مجهز به چاه جاذب نیستند در صورت راه اندازی ۱۵۰ واحد تصفیه خانه فاضلاب باید سیستم پایش و نظارت دقیقی برای نمونه برداری وجود داشته باشد که این کاری بسیار مشکل است.
وی با بیان اینکه برخی از مستحدثات واحدهای پذیرایی مستقر در جاده کرج - چالوس غیرمجاز است، افزود: بسیاری از این واحدها مطابق استانداردهای لازم برای راه اندازی تأسیسات فاضلاب را ندارند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به اینکه در حال حاضر تمامی واحدهای خدماتی مستقر در محور کرج - چالوس دارای سپتیک تانک ذخیره فاضلاب هستند، بیان کرد: فاضلاب ذخیره شده از این طریق به فاضلابهای شهری کرج و یا دیگر تصفیه خانههای موجود در آن محدوده انتقال داده میشود.
دو روستا دارای سیستم تصفیه خانه فاضلاب است
لشگری در بخش دیگری با تاکید بر اینکه طی پنج سال گذشته سناریوهای مختلفی در خصوص بحث فاضلابهای واحدهای خدماتی مستقر در محور کرج - چالوس دنبال شده است، گفت: رودخانه کرج تأمین کننده آب شرب تهران و کرج است، به همین دلیل بحث سالم ماندن آب و تصفیه فاضلاب واحدهای خدماتی مستقر در حاشیه این رودخانه اهمیت بالایی دارد.
وی در ادامه با این توضیح که در حال حاضر از روستاهای مستقر در محور کرج - چالوس تنها دو روستا دارای سیستم تصفیه خانه فاضلاب است، گفت: علی رغم محدودیتهایی که به دلیل رعایت حریم راه و رودخانه در محور کرج - چالوس برای احداث مستحدثاتی مانند تصفیه خانه فاضلاب وجود دارد و از طرفی اعتبارات دستگاه متولی نیز محدود است، این اقدام برای چندین روستای دیگر در حال انجام است.
معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان البرز در ادامه گفت: اگر در محور کرج - چالوس حداقل روستاهایی که در حاشیه رودخانه هستند به سیستم تصفیه خانه فاضلاب مجهز شوند، واحدهای خدماتی از جمله رستورانها و واحدهای پذیرایی نیز میتوانند با پرداخت هزینههای لازم به آبفای روستایی به شبکه تصفیه خانه فاضلاب این روستاها متصل شوند و این اقدام به یقین کاری اصولی خواهد بود زیرا پایش و آنالیز تصفیه خانههای روستایی به راحتی انجام میشود.
لشگری توضیح داد: اکنون در روستاهای «پورکان» و «سرودار» و همچنین شهر آسارا تصفیه خانه و سیستم جمع آوری فاضلاب راه اندازی شده است.
در حال حاضر ۱۰ واحد خدماتی مستقر در محور کرج - چالوس سیستم دارای تصفیه خانه فاضلاب هستند وی با بیان اینکه در خصوص تخلیه غیرمجاز فاضلاب رستورانها و یا واحدهای پذیرایی مستقر در محور کرج - چالوس گاهی تخلفاتی نیز رخ میدهد، گفت: در این زمینه نیز طی سالیان اخیر راهکارهایی را در بحث پایش فاضلاب این واحدهای خدماتی اجرایی کرده ایم تا میزان تخلفات را کاهش دهیم.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به اعمال نظارتهای لازم در خصوص تردد تانکرهای مخصوص جمع آوری فاضلاب در محور کرج -چالوس عنوان کرد: زمانی که قرار است توسط این تانکرها تخلیه فاضلاب از سپتیک تانکهای واحدهای پذیرایی و رستورانها انجام شود مراقبتهای لازم صورت میگیرد تا تخلیه فاضلاب توسط این تانکرها تنها در محلهای مجاز تعیین شده صورت گیرد.
لشگری همچنین افزود: در حال حاضر ۱۰ واحد خدماتی از جمله هتل، واحدهای پذیرایی، رستوران و یا واحدهای تولیدی لبنیات مستقر در محور کرج - چالوس برای راه اندازی سیستم تصفیه خانه فاضلاب اقدام کرده و دارای این سیستم هستند.
وی در پایان اضافه کرد: از آب رودخانه کرج جمعیت انبوهی از دو شهر تهران و کرج بهره میبرند در نتیجه مسئولیت اجتماعی متولیان و پرسنل واحدهای خدماتی مستقر در حاشیه این رودخانه ایجاب میکند که آنها همکاری لازم را به عمل آورند تا به سلامت خود، جامعه و محیط زیست کمک کنند.
نظر شما