۲ خرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۲۳

تابش در نطق پیش از دستور:

اصلاحات هنوز هم می‌تواند مشارکت آفرین و وحدت بخش باشد

اصلاحات هنوز هم می‌تواند مشارکت آفرین و وحدت بخش باشد

یک عضو ارشد فراکسیون اقلیت مجلس گفت: اصلاحات هیچ گاه به پایان نمی رسد، و ایران همچنان محتاج اصلاحات است زیرا اصلاحات تنها راه نجات کشور، تحقق آرمانهای انقلاب و تداوم دستاوردهای مردم سالارانه ملت از مشروطیت تا کنون است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، محمدرضا تابش نماینده اصلاح طلب اردکان در مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی امروز با گرامیداشت سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر، آن را روز سربلندی یکایک ایرانیان دانست.

وی افزود: امروز دوم خرداد است، دهمین سالگشت حماسه بزرگ اصلاحات و آغاز فصلی نو در زندگی مردم سالارانه ملت‌ ایران، این ایام همواره گرامی باشد. همچنان که خرداد همیشه ماندگار وگرامی است؛ از نیمه اش که طلیعه امید بخش انقلاب اسلامی و عروج عارفانه معمار فقید آن، حضرت امام خمینی (ره) است تا پایان آن که رحلت معلم انقلاب دکتر شریعتی است.

تابش ادامه داد: مردم ایران در دوم خرداد راهی نو برای فردایی بهتر خویش برگزیدند. اصلاحات از آن روز آغاز شد، اما هیچگاه به پایان نرسید و به پایان نمی رسد. هشت سال اصلاحات درجامعه پر تب و تاب ایران اثبات کرد که ایران همچنان محتاج اصلاحات است. اصلاحات تنها راه نجات کشور، تحقق آرمانهای انقلاب وتداوم دستاوردهای مردم سالارانه ملت از مشروطیت تا کنون است.

این عضو ارشد فراکسیون اقلیت مجلس تصریح کرد: برای نیل به آزادی، عدالت و پیشرفت، نه سکوت و انفعال چاره ساز است ونه شورش و رایدکالیسم ره به جایی می برد والبته کسی هم نیست که دل درگرو این آب و خاک داشته باشد و به دخالت بیگانه برای غلبه بر نارسایی ها وکاستی ها چشم بدوزد. آنچه برای دسترسی ملت ما به همه حقوق اساسی وحاکمیت خویش بر سرنوشت باقی می ماند اصلاحات است و اصلاحات.

وی با بیان اینکه دوم خرداد را درگذشته نبینیم ،گفت: دوم خرداد را با نگاه به امروز وآینده مان باید بفهمیم و همین چشم انداز است که یادآور می شود دوم خرداد آن روزی است که تهدیدها علیه ایران رفع شد و فرصت های ملی و بین المللی جلوه کرد. آنگاه که مردم حماسه دوم خرداد را آفریدند. چشم انداز تازه ای در برابر آینده کشورگشوده شد و این مسیری است که همچنان ره رو می طلبد.

تابش با تاکید بر اینکه ایده اصلاحات هنوز هم می تواند مشارکت آفرین باشد و وحدت بخش و هم دافع تهدیدات خارجی، ادامه داد: تجربه دوم خرداد از یک سو روابط ایران با کشورهای منطقه اروپا را ترمیم کرد و موشک های آمریکایی را به انبارها بازگرداند و ظرفیت های تازه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را در جهان برای کشور فراهم ساخت و از سوی دیگر ضریب همبستگی ملی اعتماد و سرمایه اجتماعی را بالا برد و امید به فردای بهتر را در میان مردم تقویت کرد.

وی ابراز عقیده کرد: این تجربه گرانبها همچنان ما را وا می دارد که با همه توان از دیدگاه های تنگ و افراطی دوری کنیم تا کشور با آسیب ها و خطرات هولناک روبرو نگردد. اندیشه و گفتمان اصلاحات که عقلانیت، قانون مداری، رعایت حقوق شهروندان، تاسی به اسلام رحمانی و قبول قواعد مردم سالاری است درزمینه ای از انتخابات رقابت آمیز و آزاد دوم خرداد 76 عواملی بودند که توانستند تصویر روشین از ایران را نزد جهانیان ترسیم کنند و نگذارند بدخواهان ایران واسلام چهره آئین و سرزمین ما را مخدوش کنند. البته اندیشه اصلاحات در درون هم تحول کیفی را درجامعه ایران ایجاد کرد که آثار مثبت آن همچنان تداوم دارد. امروز حتی مخالفان آن روز اصلاحات نیز جز با مبنا و در گفتمان اصلاحات سخن نمی گویند علاوه بر آن اصلاحات چتری از امنیت در این جهان پر آشوب بر سر کشور ما گسترداند.

تابش گفت: از یاد نبرده ایم که در 8 سال فعالیت دولت و مجلس اصلاحات همسایگان ما در غرب و شرق با دخالت خارجی روبرو شدند ولی گفتمان حاکم بر جامعه اجازه نداد کمترین تعرضی حتی به لحاظ نظری متوجه کشور عزیز ما گردد. همین رویکرد اصلاح طلبانه که حاصل آن ارتقای سطح مشارکت مردم و امید به آینده و نیز کاهش شکاف میان نخبگان جامعه و دولت بود شاخص های اقتصاد کلان وحتی خرد کشور را به تدریج بهبود بخشید.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به آمارهای رسمی داخلی ، اظهار داشت:  کشور در سالهای آخر دولت اصلاحات با میانگین مصرف سالیانه 5/17 میلیارد دلار ارز در امور جاری وعمرانی رشد اقتصادی 5/6 تا 7 درصد را تجربه کرد؛ رشدی که در دو سال گذشته حتی با مصرف سالیانه 45 میلیارد دلار به کمتر از 5 درصد تنزل یافته است.

وی افزود: حجم واردات کشور در سال آخر دولت اصلاحات (1383) به میزان 28 میلیارد دلار بود که 75 درصد آن در کالاهای سرمایه ای و واسطه ای تشکیل می داد. در سال گذشته کشور تجربه واردات حدودا 50 میلیارد دلار را پشت سر نهاد که وجه غالب آن مصرفی است و گوشه هایی از آن در بازارهای مختلف از جمله میوه قابل مشاهده است.

به گفته این نماینده اصلاح طلب مجلس، حجم نقدینگی کشور در سال آخر دولت اصلاحات 63 هزار میلیارد تومان بود که در اسفند ماه سال گذشته به دو برابر یعنی 130 هزار میلیارد تومان رسیده است که اکنون سلامت و حیات اقتصادی کشور را به مخاطره انداخته است.

تابش خاطر نشان کرد: چاره کار این است که حجم و ساختار دولت کوچک و کارآمد و مقید به چارچوب های برنامه و سند چشم انداز بیست ساله شود و دولت به جای تمرکز برنامه های خود بر تبلیغات سیاسی و محکم کردن پایه های جناحی به توانمند سازی جامعه و نهادهای مدنی وبخش غیر دولتی بیندیشد. اگر چنین شود حاصل کار جز آن چیزی خواهد بود که اکنون مردم سختی های معیشتی، تورم وگرانی و عریض و طویل تر شدن بوروکراسی را تجربه می کنند.

وی گفت: اگر امنیت منطقه ای و بین المللی در پرتو اصلاحات بالا رفت که رفت و اگر اقتصاد ایران در مسیر شکوفایی قرار گرفت که گرفت واگر سربلندی و عزت ایران درجهان فزونی یافت که یافت این مهم میسر نشد مگر در پرتو حرمت نهادن به حقوق ملت و بالا رفتن احساس آزادی و برابر حقوقی اقوام، مذاهب و اقلیت ها در قالب شهروندان ایرانی.

این نماینده مجلس افزود: در سالی که به نیکویی از سوی رهبر معظم انقلاب سال اتحاد ملی وانسجام اسلامی نام نهاده شده است به این ضرورت باز بنگریم: لازمه ارتقای خلاقیت، نوآوری و مشارکت نخبگان کشور، آزادی، شرح صدر و قانون مداری است. آیا اندیشمندان ما درحوزه و دانشگاه فرهنگیان، دانشجویان، نویسندگان و روزنامه نگاران، زنان و کارگران و به طور کلی فعالان صنفی، سیاسی و فرهنگی ما در چنین فضایی به سر می برند؟ آیا غفلت از خواسته های صنفی، اجتماعی و حتی سیاسی شهروندان و ترجیح نگاه ها و روش های امنیتی بر نگاه ها و روشهای فرهنگی و حقوقی، بنیانهای اعتماد وانسجام جامعه را مورد تهدید قرار نمی دهد؟

وی خاطر نشان کرد: از یاد نبریم که جامعه ما چون سرشار از ظرفیت های بالقوه و بالفعل مادی و معنوی برای پیشرفت وتوسعه است و چون مستظهر به دینی است که رشد انسان بر پایه آزادی وعدالت و معنویت است لذا به حق انتظار برداشت گام هایی بلند دارد و از یاد نبریم که متاسفانه جامعه ما با جلوه های تاسف باری از فقر، فساد و تبعیض هم رو به روست. راه پاسخگویی به این ضرورت ها چیزی جز اصلاحات نیست. اصلاحات بر پایه مردم سالاری و مردم سالاری بر پایه انتخابات سالم، آزاد و عادلانه اگر چنین باشد وچنین شود روشن خواهد بود که اصلاحات انتخاب اول و دوم بوده و خواهد بود پدیده ای که در دوم خرداد 76 تجلی یافت، در متن جامعه تداوم پیدا کرد و آینده ایران را باز رقم خواهد زد.

کد خبر 490934

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha