۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۲۰:۰۱

جمالی نژاد خبر داد

سامانه رصد و پایش مصوبات شوراها بعد از ۲۱ سال راه اندازی شد

سامانه رصد و پایش مصوبات شوراها بعد از ۲۱ سال راه اندازی شد

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور از راه اندازی سامانه رصد و پایش مصوبات هیأت تطبیق شوراهای اسلامی شهرها و روستاها پس از گذشت ۲۱ سال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی جمالی نژاد با اعلام این مطلب اظهار کرد: این سامانه به گونه‌ای طراحی شده که در فرصت قانونی می‌بایست فرآیند رسیدگی انجام شود و در غیر این صورت موضوعات مرتبط برای سامانه پذیرش نخواهد شد و این امر رسیدگی به موارد در فرصت قانونی را الزامی خواهد نمود.

وی، رسیدگی سیستمی، دسترسی آنلاین، قابلیت نظارت بر عملکرد اعضا شامل اعضای هیأت تطبیق و هم اعضای شوراها، دقت در رسیدگی، پرهیز از اعمال سلیقه و مشخص شدن نوع مصوبات که شوراها بر آن تاکید داشتند شامل مصوبات عمرانی، فرهنگی، اقتصادی، سرمایه گذاری را از ویژگی‌های این سامانه برشمرد و متذکر شد: فرایند رصد و پایش مصوبات هیأت تطبیق شوراها به سامانه رسیدگی به تخلفات و هیأت‌های حل اختلاف متصل خواهد شد که مزایای متعددی در بر خواهد داشت.

جمالی نژاد در ادامه در زمینه عملکرد هیأت مرکزی حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شوراهای اسلامی از ابتدای دوره اول فعالیت شوراها تاکنون گفت: این هیأت طی مدت حدود ۲۰ سال فعالیت خود تاکنون ۱۷۴ جلسه تشکیل داده و ۱۷۵۳ مصوبه داشته و به ۱۰۴۶ اعتراض مربوط به تبصره ۲ ذیل ماده ۹۲ قانون شوراها در زمینه افراد سلب عضویت شده، ممنوع ثبت نام‌ها و افراد محروم از عضویت در هیأت رئیسه شورا و نمایندگی در شوراهای فرادست رسیدگی نموده که در نتیجه منجر به سلب عضویت ۶۲۸ عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا شده است.

وی همچنین متذکر شد: تعداد پیشنهادهای واصله به هیأت مرکزی حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شوراها طی مدت حدود ۲۰ سال فعالیت آن ۴۶ پیشنهاد بوده که در مجموع با رد ۱۸ مورد پیشنهاد، ۲۶ شورای اسلامی شهر به دلیل انحراف از وظایف قانونی خود منحل شده اند.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در ادامه در خصوص عملکرد هیأت حل اختلاف در دوره پنجم شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: در این دوره تاکنون ۳۵ جلسه تشکیل که ۳۱۰ مصوبه داشته و تعداد سلب عضویت شدگان و محرومین از عضویت در هیأت رئیسه ۱۳۵ مورد بوده که ۹۲ مورد مربوط به شوراهای شهر و ۴۳ مورد مربوط به شوراهای روستا بوده و ۵ شورای شهر شریف آباد، سلمان شهر، لردگان، کوت عبدالله و مرودشت با رأی این هیأت منحل شدند.

وی اضافه کرد: در دوره پنجم شوراها تعداد مصوبات اختلافی شورای شهر تهران ۱۴ مورد، تعداد مصوبات قطعی شده مغایر با قانون ۶ مورد، رسیدگی به مصوبات اختلافی برای شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۳ مورد، تعداد رسیدگی به مصوبات اختلافی شورای عالی استان‌ها ۳ مورد، تعداد موارد رسیدگی به موارد تخلف از تبصره ۲ ماده ۸۹ قانون ۲ مورد و تعداد شوراهایی که توسط هیأت‌های حل اختلاف استان‌ها منحل شده اند ۱۹ مورد بوده است.

جمالی نژاد همچنین مصوبات هیأت تطبیق طی سالهای ۹۶ الی ۹۷ را ۱۴۳ هزار مصوبه عنوان نمود و گفت: از این تعداد حدود ۱۱۵ هزار مصوبه تأیید و طی سال ۹۷ الی ۹۸ هم این هیأت حدود ۱۵۰ هزار مصوبه داشته که حدود ۱۲۰ هزار مورد آن تأیید شد.

وی متذکر شد: از مصوبات هیأت تطبیق در حال حاضر هر ۳ ماه یکبار گزارش گیری می‌شود و موارد دارای اشکال به صورت مکتوب به فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها منعکس می‌شود و در سال ۹۸ نزدیک به ۲ هزار مکاتبه انجام شد.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در خاتمه با تاکید بر اینکه شوراها باید در عرصه‌های مدیریت شهری و روستایی با ایجاد بستر شفاف و پاسخگو زمینه جهش تولید و تحقق انتظارات مقام معظم رهبری و ایجاد تحول در شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مسیر تمدن نوین اسلامی ایرانی را فراهم سازند از اقدامات شوراها در بحران‌های سال گذشته بویژه در زمان شیوع بیماری کرونا تشکر کرد.

کد خبر 4912264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha