۴ خرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۲۷

وزیر بهداشت خبر داد :

ایران دومین کشور تولید کننده داروی درمان "ام اس" است / ایران در علوم ریزفناوری در منطقه بی رقیب است

ایران دومین کشور تولید کننده داروی درمان "ام اس" است / ایران در علوم ریزفناوری در منطقه بی رقیب است

وزیر بهداشت در جمع دانشجویان شرکت کننده در هشتمین کنگره پژوهشی علوم پزشکی کشور گفت: آموزشهای فعلی علوم پزشکی نگرش سلامت نگر را به طور کامل تامین نمی کند و نیازمند بازنگری جدی است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر باقرلنکرانی روز گذشته در سالن سینای دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان این مطلب افزود: آموزش پزشکی 125سال در دنیا عمر دارد و در این مدت چندان متحول نشده و کماکان در اغلب دانشکده های پزشکی دنیا به سیاق گذشته انجام می گیرد در حالی که روزگار جدید، نگرش جدید و نیاز جدیدی را در علوم پزشکی ایجاد کرده است.

وی افزود : باید در آموزش علوم پزشکی کشور تجدید نظر کنیم و نگاهها را از بیماری ها و مقابله با آنها به نگاه سلامت محور تغییر دهیم.

وزیر بهداشت اضافه کرد: تغییرات نظام سلامت باید به گونه ای در آموزش علوم پزشکی وارد شود و از فلسفه های جدید در این علوم بهره ببریم. محور بودن فراگیران و بیمار محوری و مراقبت کامل از بیمار و بهره مندی آموزش علوم پزشکی از طرح ادغام از جمله این فلسفه های جدید است.

لنکرانی تاکید کرد : ادغام خدمات و آموزش در پزشکی باید در دو سطح افقی و عمومی انجام گیرد. افقی به این معنی است که بین رشته های مختلف بالینی ارتباط منطقی وجود داشته باشد و ادغام عمومی برای این است که از علوم پایه بتوانیم تحلیل و موشکافی و یافتن راه حل های متعدد را به سرانجام برسانیم.

وزیر بهداشت تحقیقات دانشجویی را بسیار پراهمیت و راهبردی دانست و حضور خود را در این همایش تاکیدی بر اهمیت پژوهش های دانشجوی ذکر کرد و گفت: تحقیقات دانشجویی می تواند بسیار اثر بخش، نشاط دهنده و تعمیق ببخشند و آنچه را که باید در دانشجو محور به آن اهمیت بدهیم در این تحقیقات وجود دارد اما نقاط چالش برانگیزی نیز این تحقیقات را تهدید می کند.

وی یکی از راههای حمایت از تحقیقات دانشجویی را همراهی آموزش و پژوهش دانست و گفت : وزارت بهداشت از اولین مراکزی بود که با اعتقاد به تحقیقات دانشجویی موجب رشد آنها رشد و هم اکنون سابقه برخی کمیته های تحقیقات دانشجویی به 20 سال می رسد و برخی اساتید فعلی عضو هیات علمی از دانشجویان سابق این کمیته ها بوده اند.

وی یادآور شد : هنوز با نقطه ایده آل فاصله زیادی داریم اما امیدواریم با برنامه ریزی به پیش رویم.

لنکرانی ترسیم چشم انداز 20 ساله و 50 ساله کشور در بخش تحقیقات را فرصت تاریخی کشور در این زمینه دانست و گفت: هنوز رهبران بسیاری از کشورها متوجه اهمیت تحقیقات نشدند اما خوشبختانه نظام مدیریتی کشورمان علاوه بر تدوین و تبیین چشم انداز این مسئله را جزو اهداف کشور انتخاب کرده است و با برنامه های کمی این نگاه را دنبال می کند.

لنکرانی با اشاره به افزایش بودجه های تحقیقاتی علوم پزشکی کشور گفت: بودجه های تحقیقاتی در سال گذشته دو و نیم برابر شد و از چهل میلیارد تومان به صد میلیارد تومان افزایش یافت و در سال جاری نیز 10 تا 12 درصد این بودجه افزایش می یابد.

وی با اشاره به لزوم اختصاص یک تا چهار درصد بودجه پژوهشی دستگاهها به پژوهش کشوری و دانشگاهی اشاره کرد و افزود: ایجاد معاونت علمی ، حمایت از نخبگان و اختصاص این بودجه از گامهای بلند توسعه پژوهش است. همچنین بودجه ای که ریاست جمهوری برای پژوهشهای کاربردی منجر به حل مشکل اختصاص داده است تاکنون وزارت بهداشت 45 طرح را مورد حمایت قرار داده است.

وزیر بهداشت یاد آور شد: تلاش های پژوهشی طی سالهای گذشته رشد کرده است و در یک زمان محدود رشد نمی کند اما مهمترین بحث ایجاد زیر ساخت فرهنگی برای پژوهش است. باید از تکرار و کپی برداری به سوی کارهای و شناختن مرزهای دانش گام برداریم و به صورت جهشی به پیش رویم.

وی رشد مقالات کشور در بخش علوم پزشکی را در سال 2005 در رتبه اول و در سال 2006 جزء 5 کشور اول دنیا برشمرد و گفت: مقالات علوم پزشکی کشور 20 درصد رشد داشته و خوشبختانه کیفیت مقالات به سوی نوآوری های علمی بوده است در حالی که مقالات علوم پزشکی 8 سال گذشته بیشتر به سوی توصیفی قرار داشت.

لنکرانی خاطرنشان کرد: در نوآوری علمی کشور رو به پیشرفت است  و این نوآوری به تولید صنعتی تبدیل شده است و اکنون ایران دومین کشور تولید کننده داروی "اینترسرون" برای درمان ام اس است و در برخی داروهای بیوتکنولوژی جزء 10 کشور اول دنیا هستیم.

وی افزود: این تابو که ما نمی توانیم باید در اذهان بشکند و فضای آماده تحقیقاتی امروز این امر را می طلبد که کشور با سرعت و شتاب به پیش رود.

وزیر بهداشت تاکید کرد: تحقیقات نیاز به اولویت بندی دارد و برطرف کردن مشکلات کشور و گسترش مرزهای دانش باید در اولویت قرار گیرد.

لنکرانی خاطرنشان کرد:  تحقیقات باید به گونه ای گسترش یابد که ایران در آینده حرف اول تولید علم در جهان اسلام را بزند و در سطح بین المللی جزء کشورهای تراز اول قرار گیرد. خوشبختانه مقالات علوم جدید در ایران جزء معدود مقالات کشورهای اسلامی است که در ریزفناوری در منطقه اول است و نشان می دهد ما اولویت خود را در مرزهای دانش به پیش برده ایم.

در این مراسم یکی از دانشجویان فعال در کمیته تحقیقات دانشجویی برخی دغدغه های این دانشجویان را در زمینه تحقیقات بیان کرد.

وی از لزوم توجه ویژه به نفرات برتر دانشگاهها ، حذف دوره سربازی برای نخبگان ، فراهم کردن دفتر فعالیت پژوهشی بیشتر ، در نظر گرفتن اولویت اعطای بورس ، و امکان شرکت دانشجویان مشمول جهت شرکت در کنگره های خارج از کشور به عنوان مشکلات دانشجویان در بخش تحقیقات نام برد.

کد خبر 491285

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha