طهمورث یوسفی در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: مطالعه بر روی حرکت آبهای سطحی بر روی دو گسل کازرون و همچنین منطقه ارسنجان در استان فارس انجام شد.
وی در رابطه با اهداف انجام این مطالعه بررسی ارتباط گسلها در حرکت آبهای سطحی است، بیان کرد: این مطالعات که به صورت ژئوفیزیک بود به ما ثابت کرد که حرکت آبهای زیر زمینی در مسیر گسل درست است و آبهای زیر زمینی میتوانند در مسیر گسل حرکت کنند و یکی از دلایل ایجاد آبخوانهای آهکی همین حرکت آبهای سطحی است.
رئیس سازمان زمین شناسی منطقه جنوب کشور با اشاره به اینکه این مطالعات در عمق ۵۰۰ متری انجام شده، افزود: بر اساس مطالعات انجام شده مشخص شد که وجود گسل در آبدار شدن آبخوانهای زیرسطحی تأثیر بسزایی دارد.
یوسفی با بیان اینکه آب مهمترین عامل پیشرفت و توسعه در آینده است، توضیح داد: بهره برداری از آبخوانها برای مصارف مختلف و مدیریت صحیح و اصولی مصرف آب زیرزمینی، نیاز به اطلاعات دقیق در مورد کمیت و کیفیت آب دارد.
وی گفت: بهرهبرداریهای بیرویه از منابع آب، سیستمهای نابسامان و ناکارآمد آبیاری سنتی، نگرش نادرست نسبت به منابع آب، هدر رفت منابع آب، کاهش بارندگی، خشکسالیهای شدید و طولانی مدت برای مناطق خشک و فراخشک و… از محدودیتهای پیشروی کشور و استان فارس در سالهای آینده است.
نظر شما