۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۰۷

در دانشگاه علم و صنعت؛

سامانه شبیه سازی میزان ابتلا به کرونا در کشور رونمایی شد

سامانه شبیه سازی میزان ابتلا به کرونا در کشور رونمایی شد

سامانه سیاست گذاری هوشمند بحران‌های اپیدمیک (ساهوپ) دانشگاه علم و صنعت ایران به منظور مقابله با کرونا راه اندازی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سامانه سیاست گذاری هوشمند بحران‌های اپیدمیک (ساهوپ) دانشگاه علم و صنعت ایران، امروز با حضور مجتبی زارعی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور و جبار علی ذاکری رئیس این دانشگاه راه اندازی شد.

در این جلسه میرسامان پیشوایی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی صنایع و مسئول بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی سامانه ساهوپ را حاصل همکاری اندیشکده حکمرانی دانشگاه علم و صنعت، بسیج اساتید دانشگاه و دانشکده‌های مهندسی پیشرفت و مهندسی صنایع دانست و در تشریح ضرورت عرضه آن گفت: به گفته رهبر معظم انقلاب، جمهوری اسلامی اکنون در مرحله دولت سازی است. از سوی دیگر دولت‌ها بدون سیاست گذاری‌های هوشمندانه و مبتنی بر شواهد علمی هزینه‌های زیادی را به کشور تحمیل می‌کنند. اجرای طرح ساهوپ به اصلاح و ارتقای سبک حکمرانی در ایران کمک می‌کند، زیرا ابزار سیاست گذاری هوشمند را در اختیار دولت می‌گذارد.

مدیر پروژه ساهوپ افزود: در دانشگاه علم و صنعت ایران تخصص‌های متنوع علوم انسانی و فنی در کنار یکدیگر وجود دارند و این یک مزیت رقابتی برای دانشگاه محسوب می‌شود.

پیشوایی رصد پیامد سیاست‌ها، افزایش سرعت و دقت سیاست گذاری، تبدیل تصمیم‌های سیاسی به امری کارشناسی، امکان شبیه سازی بحران‌هایی مانند کرونا، تست انواع سیاست‌های کنترلی تحت دوزهای مختلف با زمان‌های اعمال متفاوت را از جمله مزایای سامانه ساهوپ دانست و گفت: این سامانه توسط یک گروه ده نفره بین رشته‌ای با تخصص‌های مهندسی سیستم، سیاست گذاری و اپیدمولوژِی مبتنی بر متدولوژی پویایی شناسی سیستم‌ها و مدل اپیدمی اصلاح شده SEIR طی مدت دو ماه کار فشرده طراحی و پیاده سازی شده است.

وی در ادامه به تشریح معماری و نحوه عملکرد این سامانه و تشریح محیط کاربری آن پرداخت و تاکید کرد: افراد عادی بدون بهره مندی از دانش تخصصی می‌توانند از سامانه یادشده بهره بگیرند و ما می‌توانیم در صورت حمایت کافی در آینده ماژول بهینه سازی را برای پیشنهاد سیاست‌های اعمالی بهینه به آن اضافه کنیم. افزایش دقت پارامترهای فنی با استفاده از تکنیک‌های یادگیری و تجربیات خبرگان اپیدمولوژی نیز ممکن است.

پیشوایی در پایان پیشنهاد راه اندازی مرکز حکمرانی هوشمند در دانشگاه علم و صنعت ایران را برای خدمت رسانی به بخش‌های مختلف حاکمیتی مطرح کرد و توسعه سامانه‌های حکمرانی هوشمند در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی را با توجه به نیازهای دستگاه‌های حاکمیتی و نیز اتصال سیستم‌های اطلاعاتی به این سامانه‌ها برای افزایش دقت آنها را یک ضرورت دانست.

به گزارش مهر، این سامانه از طریق دریافت اطلاعات از سامانه‌های مختلف در کشور و با بهره گیری از مدل‌های شبیه سازی در ریاضیات، مهندسی صنایع و غیره قادر به پیش بینی و شبیه سازی میزان ابتلاء به کرونا در کشور در آینده و سناریوسازی برای بهبود تصمیم‌های مدیران کلان کشور است. به عنوان مثال این سامانه پیش بینی می‌کند که با اعمال چه نوع سیاست‌های قرنطینه و تعطیلی کدامیک از مراکز و سازمان‌ها در کشور می‌توان پیک ابتلاء به کرونا را به گونه‌ای مدیریت کرد که بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور با کمبود تخت آی سی یو و امکانات درمانی مواجه نشوند.

کد خبر 4915009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha