به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی روز گذشته در حاشیه هشتمین کنگره سالیانه پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور در پاسخ به مهر در خصوص امکاناتی که برای دانشجویان استعدادهای درخشان از سوی وزارت بهداشت در نظر می گیرد، افزود: وزارت بهداشت در 20 ماهه گذشته تلاش های خوبی را برای استعدادهای درخشان آغاز کرده است. در زمینه ادامه تحصیل دانشجویان رشته پزشکی که طبق آئین نامه شرایط آن را داشتند، تسهیلاتی ایجاد کردیم و برای طرح دانشجویان پزشکی نیز تسهیلاتی را قائل شدیم اما هنوز به شرایط نهایی دست نیافته ایم.
وی یاد آور شد: نکته مهم این است که رشته پزشکی با رشته های دیگر متفاوت است. در خصوص تحصیل همزمان برای رشته پزشکی در رشته های بالینی غیر قابل تصور است. دوره های تکمیلی قابل انجام است اما اینکه یک فرد بتواند در دو رشته مدرک تخصصی دریافت کند در دنیا هم هیچ کس طرفدار این فرم آموزش نیست.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت برای دانشجویان استعداد درخشان تسهیلاتی را از قبیل دوره های MD.Ph.D فراهم کرده است. همچنین در حال بررسی تحصیل همزمان در دوره MPH برای این دانشجویان هستیم و تجربه موفق یکی از دانشگاهها که این دوره را برگزار کرده بود را گسترش می دهیم .
وی گفت: برای دکتری تخصصی نیز تسهیلات خوبی در رشته های مورد نظر کشور در نظر گرفته شده است.
لنکرانی تأکید کرد: در مورد تخصص بالینی، به دلیل اینکه تخصص بالینی ظرفیت های پذیرش محدودی دارد و از میان 16 هزار نفر تنها یک هزار و 500 نفر پذیرفته می شوند و در این زمینه باید به گونه ای عمل کنیم که حق سایرین پایمال نشود.
وی در زمینه امریه دانشجویان علوم پزشکی استعداددرخشان گفت: این موضوع به بنیاد نخبگان مربوط می شود و در حال پیگری است . کسانی که طبق آیین نامه نخبه محسوب می شوند می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند و پس از معرفی از سوی بنیاد نخبگان به ستاد فرماندهی کل قوا به عنوان سرباز برای حضور در مراکز آموزشی و پژوهشی امریه می گیرند.
وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر موضع وزارت بهداشت در خصوص تعطیلی شعب بین المللی دانشگاه های علوم پزشکی در مناطق آزاد گفت: موضع رسمی وزارت بهداشت را معاونت آموزشی اعلام کرده است. به هر حال وزارت بهداشت الزاماتی در کنترل کیفیت آموزش پزشکی و تعهداتی در مقابل جوانان کشور دارد. از سوی دیگر گسترش آموزش پزشکی هم جزء مواردی است که باید از سوی وزارت بهداشت پیگیری شود.
وی یاد آور شد: وزارت بهداشت بنا دارد در یک تعادل میان همه این اهداف یک تصمیم معقول و درستی را بگیریم و در یک فضای کاملاً حساب شده تصمیم گیری کنیم.
لنکرانی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر جایگاه ایران در زمینه نانوتکنولوژی در علوم پزشکی گفت: ایران در زمینه ناتکنولوژی دانشمندان خوبی دارد و در میان کشورهای منطقه دارای بیشترین تعداد مقالات در زمینه نانوتکنولوژی پزشکی هستیم. اعضای هیئت علمی در این زمینه فعال هستند و در بخش های داروسازی، داروشناسی و مهندسی بافت تحقیقات خوبی انجام شده و امیدواریم در آینده نزدیک حاصل این تحقیقات را به پروژه های صنعتی و نیمه صنعتی تبدیل کنیم.
وی در خصوص تصویب طرح کنکور در مجلس شورای اسلامی گفت : کلیات طرح در مجلس تصویب شده است و وزارت بهداشت نیز موظف به اجرای تصمیمات مجلس است و نمایندگان هم در خصوص رشته هایی که داوطلب آن بیش از ظرفیت موجود دانشگاه ها است دغدغه هایی داشتند که بحث هایی مطرح شد.
وزیر بهداشت افزود: آنچه برای وزارت بهداشت مهم است این است که در یک فضای سالم و رقابتی بهترین و قوی ترین استعدادها را در علوم پزشکی جذب کنیم و شاهد باشیم که فضایی بوجود بیاید که ورودی های وزارت بهداشت همچنان مانند سالهای اخیر از میان بهترین ها باشند. دغدغه نمایندگان نیز همین است و در تصمیمات خود به این مسئله توجه می کنند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی ایجاد دوره دکتری اپیدمیولوژی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: برای ایجاد رشته های جدید در دانشگاهها مبتنی بر ضوابطی است که باید در آن دانشگاه خاص لازم است، تعدادی دانشیار و استادیار وجود داشته باشد که اگر این شرایط فراهم شود رشته نیز تأسیس می شود.
لنکرانی در مورد هشتمین کنگره سالیانه پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: بسیاری از اعضای هیئت علمی پیش از این در کمیته های تحقیقات دانشجویی فعالیت می کرده اند. خوشبختانه این دوره از کنگره و نخستین دوره بین المللی این کنگره است و در واقع قوام و مبنای علمی قوی این کنگره زمینه بین المللی شدن آن را فراهم کرد و زمینه را برای تحقیقات در عرصه ملی و بین المللی برای دانشجویان ایجاد کند.
وی افزود: شاهدیم در طی 20 سال تحقیقات دانشجویی ارتقاء پیدا کرده اند و ارتقاء کیفی، علوم پایه، تجربی، بر مطالعات مبتنی بر شواهد بسیار بارز است.
نظر شما