به گزارش خبرگزاری مهر، سال گذشته بود که هزار و صد و پنجاهمین سالگرد تولد، فیلسوف و متفکر بزرگ شرق، فارابی برای دوره ۲۰۲۰- ۲۰۲۱ در فهرست رویدادهای مهم یونسکو گنجانده شد. پرونده این ثبت توسط سه کشور ایران، ترکیه و قزاقستان ارائه شده بود.
به همین مناسبت کتابخانه ملی قزاقستان با حمایت وزارت فرهنگ و ورزش جمهوری قزاقستان، همایش بینالمللی آنلاینِ «میراث ابونصر فارابی و زمان امروز» را برگزار کرد. هدف از برگزاری این همایش، جلب توجه مردم نسبت به آثار علمی فارابی و تشویق به مطالعه آنهاست.در این همایش اندیشمندانی از کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکیه، ایتالیا و سوریه شرکت کردند و آثار فارابی مورد بررسی قرار گرفت و درباره ایجاد بنیادی عمومی درباره آثار علمی مربوط به فارابی گفتوگو شد.
رئیس کتابخانه ملی قزاقستان خانم «امیدخان مینالبایوا» در این همایش گفت: «در بنیاد کتابخانه ملی چندین کتاب فارابی وجود دارد. از جمله، «مجموعی آثار ده جلدی»، «آدم و زمان»، «مدینه فاضله»، «موسیقی کبیر» و… علاوه براین نسخه الکترونیکی این کتاب ها در اختیار خوانندگان قرار گرفته است. در سال جاری کتابخانه ملی در شهر نور-سلطان نمایشگاه «میراث فارابی» را برگزار کرد و در آن بیش از ۴۰۰ کتاب، عکس و اطلاعات دیگر در باره زندگی و آثار فارابی به نمایش در آمدند.
در ادامه همایش ادواردو کانیتا، پژوهشگر ایتالیایی درباره طب اسلامی قرون وسطی سخنرانی کرد. وی گفت: اتفاقی نیست که فارابی سلامت و آرامش جسمی را از اصول اصلی حاکمیت کشور میداند. فارابی گیاهان صحراهای بزرگ را میشناخت و با آنها دارو درست میکرد. او میدانست که استفاده بیش از حد از داروها برای بدن مضر است و میتوانست تفاوت بیماریهای مشابه را تشخیص دهد.
در ادامه همایش نیز اختیار پالتوره، رئیس دانشکده شرقشناسی دانشگاه فارابی گزارش خود در باره «میراث فارابی و مسائل ترجمه» ارایه داد. در پایان همایش نیز درباره ایجاد بنیاد اطلاعات الکترونیکی به نام «فارابی جهان را متحد میکند» و همچنین چاپ مجموعه علمی «آثار فارابی و زمان امروز» Abu Nasr al-Farabi's legacy and modernity تصمیماتی گرفته شد.
این خبر را رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان ارسال کرده است.
نظر شما