به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی موسی خانی ظهر چهارشنبه با حضور در واحد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با رئیس دانشگاه دیدار و گفتگو کرد.
مرتضی موسی خانی در این نشست اظهار داشت: اگر بخواهیم قزوین به قطب علمی و تحقیقاتی کشور تبدیل شود باید ابزارش را تهیه کرده و بسترسازی کنیم زیرا این اتفاق میتواند به کاهش حجم کاری و جمعیتی پایتخت نیز کمک کند.
وی بیان کرد: اگر بخواهیم تحقیق و پژوهش در کشور توسعه پیدا کند باید شاهد تکریم استادان و اندیشمندان در کشور باشیم و برای آنها زندگی مناسبی مهیا و نیازهایشان را تأمین کنیم.
موسی خانی تصریح کرد: منابع کشور باید جایی برود که رقابت ایجاد کند اما گاهی به دلیل مسائل سیاسی یا جلب نظر مردم حاضر میشویم هزینههای زیادی برای بردن یک نوع خدمات به یک روستای دور افتاده با جمعیت خیلی کم کنیم اما برای تحقیق و پژوهش و کارهای بزرگ بی توجهیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین یادآور شد: معمولاً در کشور تصمیمات استراتژیک کمتر گرفته میشود زیرا همه را در نگاه اول راضی نمیکند و در آمارها جذابیت ندارد در حالی که یک تصمیم اصولی و منطقی و. علمی میتواند به نیازهای زیادی از جمله اشتغال و بیکاری ما پاسخ دهد.
موسی خانی اضافه کرد: وقتی با تصمیمات هیجانی به میدان آمده ایم لذا در مقطعی آنقدر دانشگاه ایجاد میکنیم که امروز با چالش جذب دانشجو روبرو میشویم و یا رشتههای موازی و غیر ضروری در همه واحدها بدون توجه به نیاز منطقه تأسیس میکنیم که در دراز مدت دچار مشکل میشویم.
مجلس از تصمیم استراتژیک حمایت کند
این استاد دانشگاه بیان کرد: مجلس میتواند مسئولان و کشور را به گرفتن تصمیمات استراتژیک هدایت کند به شرط آن که خودش نیز تصمیمات مهم بگیرد تا کشور از چالش رها شود.
موسی خانی اضافه کرد: قزوین ظرفیتهای بسیار ارزشمندی دارد که میتواند مکمل و سایه پایتختی تهران در زمینههای علمی و تحقیقاتی باشد اما اجرای آن مستلزم ایجاد بستر و شرایط لازم است.
وی گفت: برای جذب استاد و دانشمند و محقق به قزوین باید هم بستر فعالیت علمی وی را مهیا کنیم و هم برای اقامت و اسکان و تفریح و سرگرمی این گروه برنامه داشته باشیم به همین دلیل پیشنهاد میشود در کنار ساخت مسکن و پارک و مراکز تفریحی و رفاهی برای طبقات متوسط و کم درآمد که ضروری است به فکر تأمین نیازهای رفاهی گروه بزرگ دانشمندان هم باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بیان کرد: در قزوین میتوانیم شهرک دانشگاهی، علمی و تحقیقاتی ایجاد کنیم تا چهرههای علمی بتوانند با زندگی در این شهر هم خانههای ویلایی، کتابخانه شخصی و آزمایشگاه داشته باشند و هم به تحقیق و پژوهش مشغول شوند و در این صورت اقتصاد استان هم متحول میشود.
وی گفت: قزوین به دلیل نزدیکی به تهران میتواند بهترین متخصصان رشتههای مختلف را جذب کند و با اجرای احداث شهرک تحقیقاتی میتوانیم مراکز تحقیقاتی تهران را به این شهر منتقل کرده و یک زندگی مناسب و شایسته را برای دانشمندان مهیا کنیم.
موسی خانی اضافه کرد: قزوین میتواند شهر، علمی تحقیقاتی و پایتخت فرهنگی ایران باشد و به هر حال یک روزی باید تمرکز تهران را بشکنیم زیرا معضلات پایتخت حل شدنی نیست و این تمرکز زدایی لازم است و در این وضعیت قزوین میتواند نقش پایتخت سایه تهران را ایفا کند و با تأمین امکانات لازم میزبان رویدادهای مهمی چون نمایشگاهها و سمینارهای بین المللی شود و در کنار آن از امکانات طبیعی و تاریخی و گردشگری آن هم استفاده شود.
وی تصریح کرد: اگر قزوین مرکز ثقل رویدادها باشد اقتصاد شهر هم متحول شده و شهر هم رشد میکند و صنایع وابسته شکل میگیرد و هم اشتغال ایجاد میشود.
موسی خانی تکریم جامعه دانشگاهی را مهم دانست و افزود: باید توجه و تکریم محققان، دانشمندان، اساتید برجسته و استاد تمام، نخبگان و مبتکران در جامعه یک فرهنگ شود و مسئولان دولتی هم برای خدمت به آنها تدبیر کنند.
وی اضافه کرد: احداث شهرک تحقیقاتی و ایجاد مکانهای مناسب پژوهش در سطح بین المللی منافی خدمت رسانی به دیگر گروههای جامعه نیست اما قرار نیست ما فقط پروژههای فقیرانه و کوچک را اجرا کنیم و جسارت انجام کارهای بزرگ که قزوین را به یک برند جهانی تبدیل میکند نداشته باشیم.
همراهی و جسارت کار بزرگ در قزوین ضعیف است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: جسارت و همراهی لازم برای اجرای کارهای بزرگ در استان قزوین ضعیف است و کمتر مدیری به آن تن میدهد به همین دلیل از ظرفیت بسیار خوب این منطقه برای شکوفای اقتصادی و علمی بخوبی استفاده نشده است.
وی گفت: با دانشجویان و اساتید اندیشمندی که در استان قزوین خدمت و تحصیل میکنند قادریم با نرم افزارهای نوین جایگزین مناسبی برای صادرات نفت داشته باشیم و با صادرات نرم افزار و ستارت آپ ها به اشتغال و اقتصاد استان و کشور کمک کنیم.
موسی خانی یادآور شد: جوانان نخبه و کارآفرین ما قادرند کارهای بزرگی را انجام دهند اما به شرط آنکه عزم جدی برای حمایت از نخبگان و ایدههای برتر وجود داشته باشد و در این مسیر همراهی لازم صورت گیرد.
دانشگاهها نیازمند غربالگری است
وی در خصوص نقش دانشگاهها در توسعه هم اظهار داشت: دانشگاههای ما باید غربالگری شوند و ارزیابی هیئت علمی تغییر کند تا از روزمرگی خارج شویم چون گاهی دانشگاه هم با ورود افرادی مواجه میشود که شاید شرایط لازم را نداشته باشند اما تحمیل میشوند که این غربالگری ضروری است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین اضافه کرد: دانشگاه باید محل تربیت انسانهایی باشد که میتواند انسانهای متعالی تر تربیت کند و آینده خوبی را رقم بزند اما امروز انسان سازی در دانشگاه ضعیف است و نیازمند غربالگری هستیم.
موسی خانی گفت: در این شرایط دانشگاهها باید به سمتی بروند که جهت گیری ها تغییر کند و بتواند افرادی مهارت آفرین، کارآمد و مؤثر در جامعه تربیت کند که این کار با تغییر در روشهای تدریس و بازنگری در امور محقق میشود.
وی اظهار داشت: نوآوری و طرح و برنامه و پروژه محوری باید ملاک ارزیابی هیئتهای علمی باشد و هر استاد با ارائه پروژههای جدید در سال مورد ارزیابی قرار گیرد تا از رکود و یکنواختی خارج شود.
موسی خانی اضافه کرد: دانشگاه مؤثر زمانی محقق میشود که دانشجو و استادش مؤثر باشد و اگر ۶ هزار استاد مؤثر و شاخص در کشور داریم باید سالی ۶ هزار محصول و ایده و طرح هم داشته باشیم تا به پویایی برسیم.
وی گفت: اگر دانشجویان ارشد و استادان شاخص در یک تیم جمع شوند باید سالانه هزاران طرح و ایده و محصول تولید کنند اما به هر حال دانشگاهها باید در مسیر تولید محصول و ثروت تغییر جهت دهند و ما هم دنبال دانشگاههای مؤثر برویم و از آنها حمایت کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین اظهار امیدواری کرد با کمک نمایندگان فهیم استان بتوان مسیر رشد و تعالی استان قزوین در عرصههای علمی و دانشگاهی را بیش از گذشته شکوفا و هموار کرد.
نظر شما