۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۷:۲۲

حجت الاسلام رفیعی:

داشتن صبر در امر به معروف و نهی از منکر ضروری است

داشتن صبر در امر به معروف و نهی از منکر ضروری است

قم - یکی از اساتید حوزه و دانشگاه با اشاره به ضرورت داشتن صبر در امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: در سوره فصلت آمده که در تبلیغ دین صابرین موفقند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ناصر رفیعی بعد از ظهر پنج‌شنبه در جلسه تفسیر سوره انبیا که در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد، با بیان اینکه در آیه ۸۵ سوره انبیا از سه پیامبر به اشاره نام برده است و می‌فرماید که این سه پیامبر از صابرین و صالحین بودند، افزود: حضرت اسماعیل (ع) نخستین پسر حضرت ابراهیم (ع) است که خداوند پس از سال‌ها این فرزند را به حضرت ابراهیم (ع) داد و این پیامبر بزرگوار مجبور شد حضرت اسماعیل و مادرش را در سرزمین مکه بگذارد که این خودش نیاز به صبر دارد و زیر پای این فرزند آب زمزم جاری شد، همچنین در ۱۳ سالگی خداوند به ابراهیم (ع) فرمان داد که این فرزند را ذبح کند.

وی بیان کرد: زمانی که حضرت ابراهیم (ع) سه شب پشت سر هم خواب دید به فرزندش گفت که من مأمور شدم پس من هر آنچه به تو گفتم انجام بده که چاقوی تیزی آورد و حضرت اسماعیل (ع) نیز به پدرش توصیه کرد که اولاً دست و پای من را ببند که فکر فرار به سرم نزند، چاقو را تیز کن و لباسم را در بیاور تا خونی نشود و زمانی که به ذبح فرزند مشغول شد خداوند به حضرت ابراهیم (ع) فرمود که دیگر نیازی نیست.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: حضرت ادریس بین حضرت آدم و نوح بوده است که ایشان در قرآن ۲ مرتبه نامش آمده است؛ قرآن از حضرت ادریس می‌فرماید که ای پیامبر (ص) شما ادریس را یاد کنید زیرا ایشان صدیق بود و حتی در برخی روایات آمده که ایشان از دنیا نرفته است و زمانی که مأموریتش تمام شد جبرئیل گفت خداوند عملت را قبول کرد و ایشان فرمود که من نمی‌خواهم بمیرم که روایات بسیاری در این زمینه آمده است و در قرآن نیز آمده که ما او را بالا بردیم.

وی اظهار داشت: ذوالکفل که در قرآن کریم نام ایشان آمده شخصیتی است که خداوند زمانی که می‌خواست ایشان را پیامبر قرار دهد سه تعهد از ایشان گرفت، یک شب‌ها نماز بخواند، دوم روزها روزه بگیرد و سوم قضاوت بین مردم به حق بکند و خشمگین نشود که در این صورت صلاحیت پیامبری دارد که ایشان قول داد و به هر سه عمل کرد به همین دلیل به ایشان ذوالکفل می‌گویند یعنی کسی که صاحب کفالت بود.

حجت الاسلام رفیعی در ادامه صابرین را دارای سه علامت دانست و افزود: صابرین اولاً کسالت و سستی ندارند، دوم اینکه احساس زدگی ندارد و سوم اینکه شِکوِه نمی‌کنند.

وی ادامه داد: تمام عالم برای انسان باشد جای روزه‌ای که عمداً خورده می‌شود و نمازی که خوانده نمی‌شود و خمسی که داده نمی‌شود را نمی‌گیرد، گاهی انسان مشاهده می‌کند که افرادی راحت حرمت ماه رمضان را می‌شکنند در حالی که روزه واجب است و حدود الهی است.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) با تأکید بر این روایت که اگر مردم می‌دانستند ماه رمضان تا چه حد ثواب دارد دعا می‌کردند که کل سال ماه رمضان باشد، افزود: انسانی که فوت می‌کند و دفن می‌شود نماز و روزه را با خود می‌برد و عمل صالح دنیا و آخرت نیز انسان را سرشار از خیر می‌کند.

وی در خصوص انواع صبر افزود: صبر بر گفتارها از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا هیچ گاه برای هیچ فردی اتفاق نیفتاده که تمامی اطرافیان مطابق میلشان سخن گویند، دومین مورد صبر بر آزارها است همانگونه که مردم یمن و افرادی در دنیا از جمله شیخ زکزاکی در حال آزار دیدن هستند و صبر پیشه کرده‌اند.

حجت الاسلام رفیعی سومین مورد را صبر در تبلیغ عنوان کرد و افزود: اگر می‌خواهید تبلیغ دین کنید به مردم بگویید که نماز بخوانند همانگونه که خداوند به پیامبر (ص) می‌فرمایند که اهلت را به نماز امر کن.

وی با اشاره به ضرورت داشتن صبر در امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: در سوره فصلت آمده که در تبلیغ دین صابرین موفق هستند.

استاد تفسیر قرآن کریم یکی از موارد را صبر در مصائب عنوان کرد و افزود: صبر یکی از مهمترین ارزش‌ها در زندگی است که برای کسب صبر سوره والعصر را زیاد بخوانید.

وی یکی از مهمترین انواع صبر را صبر در زبان عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از باب‌های حکمت سکوت است.

کد خبر 4919671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha