۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۱۵

حاجی میرزایی مطرح کرد

۳۰ هزار خیر حقیقی و حقوقی مدرسه ساز در کشور داریم

۳۰ هزار خیر حقیقی و حقوقی مدرسه ساز در کشور داریم

وزیر آموزش و پرورش گفت: حضور خیرین در عرصه تعلیم و تربیت راهگشاست و امیدوارم قدم هایشان استوار تر باشد. ۳۰ هزار خیر حقیقی و حقوقی داریم اما با اشتیاق ملی روبرو هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی سیمای خانواده شبکه اول سیما گفت: من خاطرات بسیار شیرینی از ماه مبارک رمضان دارم و از دوران کودکی خصوصاً زمان سحر لحظات شیرینی دارم و زمانی که به پایان ماه مبارک رمضان نزدیک می‌شویم غمگین می‌شوم. فاصله افطار تا سحر موقعیت دلپذیر و جذابی است. تنها سفره‌هایی که همه اعضای خانواده کنار هم هستند سفره افطار و سحر است و مشارکت و همدلی همه در آماده کردن افطار و سحر از نکات خوب آن است.

وی درباره قرار گرفتن در هفته خیرین مدرسه ساز و این قشر از افراد جامعه گفت: قبل از حادثه کرونا در اجتماع خیرین در مشهد مقدس بودم. به یقین در چند نوبت در این جلسه نزدیک به دو ساعت غبطه خوردم و آرزو کردم جای یکی از آنها که عاشقانه درباره کارشان صحبت می‌کردند بودم. توفیق بی نظری است که افراد از باب اشتیاق آمدند و چقدر برکت پیدا کرده مالشان. با سرمایه‌های اندک گاه آمدند. این روز را که سال گذشته به شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان روز خیرین مدرسه ساز نامگذاری شده را به آنها تبریک می گویم. حضور خیرین در عرصه تعلیم و تربیت راهگشاست و امیدوارم قدم‌هایشان استوار تر و با دوام تر باشد.

حاجی میرزایی بیان کرد: ما حدود ۳۰ هزار خیر حقیقی و حقوقی داریم که در این عرصه فعالیت می‌کنند ولی با اشتیاق ملی روبرو هستیم و کسانی که علاقمند هستند با سرمایه‌ها، خرد بیایند در این میدان. برای همین طرح «آجر به آجر» را طراحی کردیم و از همین هفته اجرا می‌کنیم. هدفمان این است که هر کس در هفته یا ماه یا حتی در سال ولو با کمک یک آجر بتواند در این امر مشارکت کند. برای ما بیش از این بخش مالی قضیه، فرهنگ این حرکت ارزشمند است.

حاجی میرزایی بیان کرد: مدرسه یک ساختمان نیست، مدرسه یک فرهنگ، کانون تحول و مدرسه عرصه آماده کردن انسان‌ها برای زیستن است و چیزی که مدرسه می‌سازد آینده جامعه را می‌سازد.

وی در پاسخ به اینکه آیا مدرسه سازی به شکل خیرساز، مدل جهانی هم دارد، گفت: فرهنگ کار خیر در تمام دنیا هم از باب مسئولیت‌های اجتماعی برای بنگاه‌های تولیدی و مجموعه‌های بزرگ اقتصادی مطرح است که کسانی که سرمایه‌های عظیمی را در بخشی فعال کردند و مسئولیت اجتماعی آنها این است که برای آدم‌های آن محیط سرمایه گذاری‌هایی در بخش‌هایی مثل آموزشی و… انجام دهند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: الان ۳۰ درصد فضاهای آموزشی را خیرین آماده کردند و جمعیت ما متغیر است و کشور پهناوری هستیم و برخی مدارسمان این روزها خالی از دانش آموز شده و برخی جاها در کلاس ۳۰ تا ۴۰ دانش آموز دارد. الان با تصویب یک طرحی را اجرا می‌کنیم که هر خیری که ۵۰ درصد ساخت یک مدرسه را تقبل کند، دولت مابقی هزینه آن را بگذارد و اینگونه همه ظرفیت دولت در این امر به کار گرفته شده است. بیش از ۴ برابر نسبت به سال‌های گذشته دولت در این بخش هزینه می‌کند.

وی ادامه داد: کمک خیرین برای ما از این حیث مهم است که حتی اگر یک روز به مدرسه سازی نیاز نداشته باشیم، خریدار این مشارکت هستیم و منت گذار این حضور گرم مردم در صحنه تعلیم و تربیت هستیم.

در ادامه برنامه با ذکر نام مرحوم حافظی، حاجی میرزایی بیان کرد: کار خیر همیشه در ایران بوده و هست. در موضوع کرونا ایران در آزمون بین المللی شرکت کرده که آزمونش یکسان جهانی است که همه کشورها با امکانات یکسان برای پاسخگویی حاضر نیستند اما کشور ما نشان داد ظرفیت بالایی برای پاسخگویی در این آزمون دارد.

وی ادامه داد: در ایران امر خیری همیشه بوده ولی از سال ۷۷ به همت مرحوم حافظی بنیان کار بزرگی گذاشته شد و این نهال کوچک به درختی تناور تبدیل شده است. هر سفری داشتم جمعی از خیرین حضور دارند و یاد خیر می‌کنم از مرحوم حافظی می‌کنم و امیدوارم کسانی که راه ایشان را ادامه می‌دهند این درخت را روز به روز پربار تر کنند.

حاجی میرزایی در بخش دیگری از برنامه به سوالات مخاطبان برنامه پاسخ داد. سوالاتی مثل اینکه چرا در مدرسه‌ها به دانش آموزان یاد نمی‌دهند چگونه زمان بندی کنیم یا با شکست رو به رو شویم و یا چگونه علاقه و راه خود را پیدا کنیم یا اساسنامه مالیاتی امان را بخوانیم و با آن آشنا شویم و.... وی در پاسخ به این کوتاهی آموزش‌های مهارتی و زندگی در مدارس گفت: اگر ما سوال اصلی این باشد که کارکرد نظام تعلیم و تربیت چیست به این پاسخ‌ها می رسیم. کارکرد تعلیم و تربیت آماده کردن انسان‌ها برای زندگی کردن است و اینکه فرد بتواند یک زندگی که در آن توانایی حل مساله دارد و می‌تواند معیشت خود را سامان دهد، پی بگیرد.

وی اظهار کرد: نکته‌ای که نظام آموزشی ما را متأثر کرده است این است که تصور شده آموزش و پرورش مقدمه ورود به دانشگاه است. بعداً هم این خطا استمرار پیدا کرده است و نظام منزلت اجتماعی ما بر اساس تحصیلات تکمیلی استوار شده است. در حالیکه مأموریت آموزش و پرورش کامل و مستقل است. یاد دادن زندگی خوداتکا و توانمند به افراد این وظیفه است. آموزش و پرورش با این هدف مأنوس است و گام‌هایی را برای این هدف برداشته است. سند تحول بنیادین همین اهداف را پی می‌گیرد و در همین راستا ۶ ساخت تربیتی تعریف شده است و ذکر شده افراد باید به لحاظ علم و فناوری و اقتصاد و معیشت و زیبایی شناختی و مذهبی و… توانایی‌هایشان بالا برود و همه وجوه او به یک اندازه باید تقویت شود. نظام تعلیم و تربیت یک حرکت تدریجی را از شرایط موجود به این شرایط مهیا کرده و کتابی تحت عنوان تفکر آموزش داده می‌شود و نقطه‌ای است برای طرح این موضوعات. طرح هدایت تحصیلی زمینه آشنایی افراد را با مشاغل گوناگون فراهم می‌کند و اگر بخواهم خیلی روشن‌تر این هدف را توضیح بدهم باید بگویم دیپلم باید قیمتی شود و قیمت دیپلم جواز شرکت در آزمون کنکور نیست و مجموعه‌ای از توانمندی هاست.

وی گفت: در سال تحصیلی آینده که از مهر ۹۹ آغاز می‌شود طرحی داریم با عنوان هر دانش آموز یک مهارت را باید همراه درس خواندن فرا بگیرد. طرح مدرسه خوانا را نیز در ابتدایی اجرا می‌کنیم که هدفش این است درک مطلب را در دوران ابتدایی افزایش بدهد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت کرونا و نزدیک شدن اولیا و مربیان به هم گفت: تعلیم و تربیت مأموریت خانواده است و با شکل گیری تعلیم و تربیت رسمی گویی خانواده می‌رود و کناری می‌نشیند و این مسئولیت را واگذار می‌کند. این حادثه باعث شد خانواده را به متن تربیت اضافه کند. افراد متعددی گفتند همه اعضای خانواده درگیر آموزش شده اند. این پیوند فوق العاده مفید است و باید بتوانیم پس از کرونا نیز این فضا را حفظ کنیم. در این میان معلمان کاری کردند کارستان و موجب افتخار ما هستند که در این ایام نمونه نابی را از حضور مسئولانه آنها دیدیم. هرچند کرونا آمد و فاصله‌ای بین دانش آموز و مدرسه ایجاد کرد اما معلمان این فاصله را با سرعت پر کردند و برای همین اصرار کردیم امسال محتوای آموزشی را کم نمی‌کنیم و حتی برای اولین بار ما از روز دوم فروردین آموزش تلویزیونی فعال بوده است.

وی در ادامه برنامه با تاکید کرد: امروز ۱۲ میلیون دانش آموز، ۹۸ درصد مدیران مدارس و بیش از ۸۰ درصد معلمان عضو شبکه شده اند و حدود یک میلیارد فایل در این محیط امن و اختصاصی، مبادله شده است. بنده از این اقدام تعبیر به یک رزمایش می‌کنم. این احتمال هست که در پاییز هم با کرونا روبرو باشیم. باید خودمان را آماده کنیم و نمی‌توانیم بگوییم که غافلگیر شده ایم. راه حل های متفاوتی برای پاسخگویی به نیازهای آموزشی طراحی کردیم که مهمترین آنها شبکه شاد است. به سرعت در حال حل مشکلات هستیم و از صبوری اولیا و معلمان قدردانی می‌کنم.

۱۷ خرداد آغاز امتحانات نهایی است

وی درباره دغدغه بازگشایی مدارس گفت: به خانواده‌ها اطمینان می‌دهم که سلامت بچه‌ها برای ما اصل اول است و کاری نمی‌کنیم که با پروتکل‌های بهداشتی ناسازگار باشد. فردا درباره وضعیت مدارس در ستاد ملی کرونا تصمیم گیری می‌شود.

وی درباره وضعیت برگزاری امتحانات نیز گفت: تاکید ما آزمون از همه محتوای آموزشی است. تا هرزمانی لازم باشد برای استمرار آموزش برنامه ریزی می‌کنیم. امتحانات را اگر بتوانیم حضوری و اگر نتوانیم غیر حضوری برگزار می‌کنیم و خانواده‌ها نگران نباشند. اما درباره پایه دوازدهم تصمیم گیری نهایی شده است‌؛ ۱۷ خرداد زمان شروع امتحانات نهایی است و سه هفته زمان لازم است. امتحانات تا هفته اول تیر به اتمام می‌رسد و دانش آموزان می‌توانند دهه اول مرداد برای برگزاری کنکور آماده باشند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه چون مدارس تعطیل است این امکان وجود دارد که با رعایت فاصله گذاری و افزایش پایگاه‌های امتحانی، امتحانات را حضوری برگزار کنیم گفت: اما اگر در آن زمان وزارت بهداشت مصلحت دیگری بداند قطعاً عمل می‌کنیم. فعلاً تصمیم نهایی بر همین روال است.

وی بیان کرد: ادای احترام به خیرین می‌کنم و به آنها می گویم که سخت به آنها نیازمندیم. کار خیرین صرفاً مدرسه سازی نیست بلکه عنصر تربیتی دارد. آنها در کار تربیت به ما کمک می‌کنند. جامعه ما از منفعت مشارکت عمومی خیرهای کثیری خواهد دید.

کد خبر 4920674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha