۵ خرداد ۱۳۸۶، ۸:۰۶

تسامح و آزادی دینی در ژاپن؛ بستری برای گرایش به دین اسلام

تسامح و آزادی دینی در ژاپن؛ بستری برای گرایش به دین اسلام

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: آزادی دین در ژاپن منجر شده است تا گروههای زیادی پس از شناخت کامل اسلام و حقانیت آن به این دین گرایش پیدا می کنند. همچنین ملت ژاپن متسامح بوده و دیگران را قبول دارند، از این رو براحتی می‌توانند در کنار گروههای مختلف دینی به صورت مسالمت‌آمیز زندگی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل اسلامیک نیوز، دکتر توکو ماسو رئیس شورای مسلمانان ژاپن در گفتگو با روزنامه الخلیج امارات اظهار داشت: کشورش از جمله کشورهایی است که به اشاعه اسلام اقدام می کند و در این کشور ترس از اسلام مانند برخی از کشورهای غربی رایج نیست، بلکه عده زیادی از مردم با تعالیم اسلام موافق هستند، به گونه ای که دین اسلام به سرعت در این کشور اشاعه یافته است.

وی با بیان اینکه امت اسلام از تجربه های ژاپن به منظر پیشرفت و ترقی می توانند بهره مند شوند، تصریح کرد: اسلام حدود 120 سال پیش از طریق ترکهای عثمانی به ژاپن وارد شد؛ آنها سعی کردند تا ضمن معامله های خود، به معرفی حقیقت دین اسلام بپردازند. ژاپنیها نیز برخی از عادات و اخلاق مسلمانان چون صداقت، امانتداری، اهتمام به خانواده، احترام به یکدیگر و اعتماد به نفس را دریافتند و این ویژگیهای اخلاقی پسندیده با گذشت زمان در میان ژاپنیها صرف نظر از دینی که دارند، جای گرفتند.

دکتر توکو ماسو با تأکید بر اینکه در سال 1917 پس از انقلاب کمونیستی مهاجران مسلمانان به ژاپن وارد و در این کشور مستقر شدند، اظهار داشت: هجرتهای دیگری نیز از جنوب شرقی آسیا بویژه از مالزی، اندونزی و پاکستان به این کشور انجام شدند.

وی با اشاره به اینکه تعداد دانشجویان مسلمان ژاپنی به منظور تحصیل در دانشگاههای بزرگ اسلامی افزایش یافته، یاد آور شد:  ملت ژاپن به منظور شناخت صحیح اسلام از متخصصان در دانشگاههای ژاپن بهره مند می شوند و دانشگاههای ژاپن مراکز تخصصی و تحقیقات شریعت اسلامی هستند. همچنین تحقیقات در این مراکز و بخشهای دانشگاهی در زمینه شریعت تنها مختص مسلمانان نیست، بلکه گروههای مختلف صرفه نظر از دین آنها در این مراکز دانشگاهی تحصیل می کنند و آنها در تصحیح بسیاری از مفاهیم نادرست درباره اسلامی و مسلمانان سهم به سزایی دارند.

رئیس شورای مسلمانان ژاپن افزود: آزادی دین در ژاپن منجر شده است تا گروههای زیادی پس از شناخت کامل اسلام و حقانیت آن به این دین گرایش پیدا می کنند. همچنین برتری علمی و عملی گروههای مسلمان ژاپن و تازه مسلمانانی که ژاپنی الاصل هستند نقش مهمی در دعوت به اسلام شده است و از آنجایی که ملت ژاپن متسامح هستند، دیگران را قبول دارند و با آنها با همزیستی مسالمت آمیز زندگی می کنند.

وی با اشاره به اینکه ترجمه از قرآن به زبان ژاپنی وجود دارد که این با نظارت انجمن جهانی مسلمانان انجام شده است، گفت: این ترجمه ها نقش زیادی در معرفی قرآن دارند. اما تفسیر قرآن به صورت کامل به زبان ژاپنی وجود ندارد؛ زیرا تفسیر فعلی تفسیر کاملی از قرآن نیست و ما نیاز به ترجمه کاملتری از تفاسیر قرآن داریم.  از سوی دیگر شوراها و مراکز اسلامی ژاپن کتابهای احادیث و میراث اسلامی را نیز ترجمه کرده اند اما باز هم کافی نیست. 

دکتر توکو ماسو افزود: شوراهای اسلامی و در رأس آنها شورای مسلمانان ژاپن در سال 1953 تأسیس شد. مرکز اسلامی ژاپن نیز در دهه 60 و همچنین دهها شورای دروس دینی و اسلامی برای کودکان مسلمان تأسیس شد و اینها به اشاعه بیداری دینی اقدام کردند. از سوی دیگری ساخت مسجد با حمایت امور مسلمانان، تشویق ازدواج مردان مسلمان با زنان مسلمان و افزایش غذای حلال در این کشور افزایش چشمگیری داشت.

وی با بیان اینکه ساخت مساجد در ژاپن جدید نبوده و برخی از آنها قدمتی 100 ساله دارند، تصریح کرد: اولین مسجد بزرگ در توکیو  در سال 1938 ساخته شد، اما اولین مسجد در شهر کوبی در سال 1935 به صورت رسمی پایه گزاری شده بود.

کد خبر 492149

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha