۵ خرداد ۱۳۸۶، ۱۸:۰۰

رئیس کمیسیون امور بین الملل دومای روسیه :

دستاوردهای هسته ای ایران در خدمت توسعه این کشور است / تهران در راستای حقوق هسته ای خود حرکت کرده است

دستاوردهای هسته ای ایران در خدمت توسعه این کشور است / تهران در راستای حقوق هسته ای خود حرکت کرده است

رئیس کمیسیون امور بین الملل دومای روسیه ضمن مخالفت با تشدید تحریم ها بر علیه ایران گفت : دستاوردهای هسته ای ایران در خدمت توسعه این کشور است.

به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری ایتارتاس در گزارشی به بیان سخنان چند تن از مقامات روسیه در مورد گزارش البرادعی و پرونده هسته ای ایران پرداخته است . ایتارتاس در ادامه با نقل سخنان دیروز سخنگوی وزارت خارجه کشورمان آورده است : گفتگو و ارجاع پرونده هسته ای ایران به آژانس بهترین راه برای حل اختلافات موجود در برنامه هسته ای ایران است .

ایتارتاس در ادامه آورده است : تاکید ملت بزرگ و متمدن ایران به تحقق حقوق مسلم خویش در چارچوب حفظ دستاوردهای بومی و پیشرفتهای علمی خویش در خدمت توسعه پایدار و رفاه نسل های فعلی و آینده بوده و کاملا مطابق با مفاد مقررات NPT و آژانس بین المللی انرژی اتمی می باشد که مورد حمایت قاطع جامعه جهانی است .

این گزارش با اعتراف به پیشرفت ایران در دانش هسته ای می گوید : گزارش آژانس در روز چهارشنبه به شورای امنیت ارائه شد که سندی دیگر بر پیشرفت موقعیت هسته ای ایران است . در این گزارش ادعا شده است کنترل بر برنامه هسته ای ایران به دلیل موانعی که ایران بر سر راه بازرسان قرار داده ضعیف شده است.

این مقاله با بیان اینکه تهران به سرعت این اتهامات را رد کرد ، گفت : تهران اعلام کرد این حق قانونی همه کشورهایی است که حقوق آنها نادیده گرفته شده است .

رئیس کمیسیون امور بین الملل دوما با اشاره به دخالت کشورهای غربی در پرونده هسته ای ایران و تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن گزارش البرادعی گفت : علیرغم اعمال فشار کشورهای غربی هیچ بخش سیاسی در گزارش آژانس در مورد ایران وجود ندارد .

"کنستانتین کوزاچیوف" گفت : ریاست و بازرسان آژانس خود متخصص هستند. آنها بیشتر از اینکه تحت تاثیر تفسیرهای گوناگون قرار بگیرند ، به واقعیتها توجه دارند . این یک رویکرد مفید و سالم است که تنها راه برای مقابله با نیات آمریکا و متحدان اروپایی اش برای بافتن توضیح سیاسی برای گزارشهای تخصصی صاحبنظران آژانس است .

وی خاطر نشان کرد : این تلاشها بحران را عمیق تر می کند. وی در مخالفت با شدیدتر کردن تحریمها بر علیه ایران گفت : بدترین چیزی که ممکن است در مواجهه با ایران اتفاق بیفتد سخت تر کردن تحریمها بدون توجه به عواقب احتمالی آن است . ما باید مراحل بعدی را طی کنیم و یک راه حل مسالمت آمیز در پیش بگیریم .

کوزاچیوف با اشاره به سخنان البرادعی در مورد اینکه جامعه جهانی ممکن است مجبور به پذیرش قالب خاصی از غنی سازی اورانیوم در مقیاس تحقیقاتی و تحت کنترل شدید بین المللی شود ، گفت : این سخنان البرادعی به معاهده ان پی تی برمی گردد که به اعضای آژانس اجازه می دهد غنی سازی اورانیوم را به روشی انجام دهند که از نظر فناوری و برنامه ریزی مشکوک به برنامه هسته ای نظامی نباشد . این راه حل می تواند منجر به توافق بین ایران و شورای امنیت سازمان ملل شود . ما باید درباره پیدا کردن یک قالب همکاری که می تواند از هر سوءتفاهمی در مورد برنامه نظامی احتمالی تهران جلوگیری کند، فکر کنیم .

درعین حال آرباتوف که رئیس مرکز امنیت بین الملل در موسسه اقتصاد جهانی و روابط بین الملل روسیه و از مخالفان برنامه هسته ای ایران است ، روز جمعه در لوگزامبورگ گفت : نباید اجازه بدهیم ایران بیش از 2000 سانتریفیوژ داشته باشد .

به گفته آلکسی آرباتوف ، علیرغم درخواست شورای امنیت سازمان ملل از ایران بر توقف غنی سازی اورانیوم ، ایران در حال تلاش برای به دست آوردن موقعیت برجسته در دنیای اسلام است .

وی با نادیده گرفتن حق ایران در داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای گفت : ممکن است جامعه بین الملل به ایران اجازه چنین فعالیتی را بدهد، ولی ما نباید اجازه بدهیم ایران بیش از 2000 سانتریفیوژ در کشورش داشته باشد .

آرباتوف در مخالفت با حمله نظامی آمریکا به ایران گفت : هیچ کس تا زمانی که ایران 1700 سانتریفوژ داشته باشد ، چنین اقدامی را انجام نخواهد داد. وی افزود : ضروری است برخی اقدامات در مقابل ایران انجام شود و باید علاوه بر اینکه فشارها را بر این کشوربیشتر می کنیم ، به ایران اجازه ندهیم بیش از 2000سانتریفیوژ داشته باشد . وی گفت : امکان توافق با ایران پیش از اقدام نظامی وجود دارد . 

کد خبر 492453

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha