به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی امین فروغی، تاریخ پژوه و استاد ادبیات در برنامه جرعهای از ماه، در مورد شیوههای مناجات خوانی در شبهای قدر تهران قدیم گفت: مناجات خوانی در سحرهای ماه رمضان بر فراز گلدستههای مساجد شکل دیگری از مناجات خوانی در تهران قدیم بوده است.
وی افزود: در گذشتههای دور، خوانندهای با صدایی پرقدرت و آوازی خوش و مسلط بر فنون خوانندگی و گوشههای موسیقی ایرانی در شبهای ماه مبارک رمضان یکی دو ساعت مانده به سحر، به بالای گلدسته مسجد میرفت و به مناجات خوانی میپرداخت و اهل محل هم با شنیدن مناجات او از بالای گلدسته سرشار از صفا و معنویت میشدند و به عبادت مینشستند.
امین فروغی بیان کرد: مناجات خوانها ابتدا با صدایی آرام شروع به خواندن "ریزه خوانی" میکردند و اشعاری را در فضیلت سحرخیزی و شب زنده داری و عبادت میخواندند.
این افراد برای ریزه خوانی معمولاً از رباعی استفاده میکردند و آرام آرام رباعیات را میخواندند تا مردم از خواب بیدار شوند.
همچنین در ادامه این ویزه برنامه رادیویی، حجت الاسلام حسین صدر کارشناس مذهبی با اشاره به ویژگیهای دوران ظهور امام زمان (عج) در فرازی از دعای "افتتاح" گفت: امام زمان (عج) دعوت کننده به کتاب خداست و در زمان ظهور همه مردم دنیا را به کتاب خدا دعوت میکند و همه مجری حکم قرآن و خداوند میشوند.
وی در شرح این فراز از دعای افتتاح بیان کرد: امام زمان (عج) برای اجرا و اقامه دین خدا قیام میکند و با قدرت و تمکنی که خدا به او خواهد داد تمام کره زمین را اداره میکند و حکومت جهانی را به دست میگیرد و ترس و نامنی را به امنیت و شرک را به عبودیت تبدیل میکند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه عموم جامعه ما با ویژگیهای دوران ظهور امام زمان (عج) آشنایی ندارند گفت: اگر مردم آشنا بودند بیشتر از الان خواهان تعجیل در ظهور حضرت بودند و اولین دعا سر سفره افطار و سحر و بعد از هر نماز آنها دعای برای ظهور امام زمان (عج) بود.
نظر شما