۶ خرداد ۱۳۸۶، ۱۰:۴۸

برنامه‌ساز زنجانی در گفتگو با مهر:

برخی تولیدات جشنواره مراکز صدا و سیما رنگ و بوی محلی ندارد

برخی تولیدات جشنواره مراکز صدا و سیما رنگ و بوی محلی ندارد

برنامه‌ساز برگزیده مرکز زنجان معتقد است برخی تولیدات حاضر در جشنواره مراکز صدا و سیما رنگ و بوی محلی ندارد و صرفا با حمایت مالی یک مرکز و استفاده از عوامل غیربومی تولید می‌شود.

محمد فیضی درباره ارزیابی خود از چهارده دوره برگزاری جشنواره مراکز صدا و سیما به خبرنگار مهر گفت: "برگزاری جشنواره خوب است، اما یک اشکال اساسی در جشنواره مراکز صدا و سیما وجود دارد و آن هم به حضور برنامه‌سازان برمی‌گردد که متاسفانه کمرنگ است. البته نشست‌هایی در جشنواره برگزار می‌شود، اما زمان‌ نشست‌ها یا کمیسیون‌ها کوتاه و محدود و حضور برنامه‌سازان مراکز برای گفتگو درباره کارهای ارائه شده کمرنگ است."

وی که سال گذشته با ارائه برنامه روتین محلی زنجان با عنوان "کندلر گوروشی" جایزه بهترین انتخاب موسیقی‌های محلی را از آن خود کرد، در ادامه افزود: "از سوی دیگر سلایق متفاوتی برای انتخاب آثار وجود دارد. البته این مسئله در تمام جشنواره‌ها به چشم می‌خورد که سلیقه‌ای به برخی کارها نگاه می‌کنند."

این برنامه‌ساز زنجانی درباره اینکه آیا کارهای برتر جشنواره مراکز صدا و سیما به مراکز ارائه می‌شود یا نه، گفت: "بله، کارها فرستاده می‌شود، اما وقتی به برنامه‌ها نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم کارهای برگزیده بومی نیستند. اکثر عوامل تهیه کار هم غیربومی هستند و مرکز فقط به لحاظ مالی حمایت کرده است. علاوه بر آن فقط چند تصویر از استان دیده می‌شود. یعنی برای نشان دادن چند تصویر از لوکیشن‌های مرکز استفاده می‌کنند و کارها کمتر رنگ و بوی بومی دارد."

فیضی درباره اینکه چرا مراکز برای تولیدات خود بیشتر از عوامل و حتی موصوعات غیربومی استفاده می‌کنند، توضیح داد: "نمی‌دانم. این مسئله را باید سیاستگذاران مراکز پاسخ دهند. کارهایی که مراکز به عوامل تهران برای ساخت سفارش می‌دهند و تنها از آن حمایت مالی می‌کنند، چندان هم شاخص نیستند."

وی درباره اینکه آیا این مسئله به کمبود آموزش مناسب برمی‌گردد، گفت: "آموزش بخشی از کار را می‌تواند جبران کند. در برخی مواقع می‌بینیم نیروهای تحصیلکرده در مرکز زیاد است، اما بنا به دلایلی که نمی دانم از این نیروها استفاده نمی‌کنند. گاهی اوقات هم نیروهای متخصص محدود است. در مرکز زنجان نیروهای متخصص کم است."

این برنامه‌ساز با اشاره به پخش کارهای مراکز در شبکه‌های سراسری گفت: "برخی کارها از مراکز خریداری و از شبکه‌های سراسری پخش می‌شود، اما من برای پخش آثارم از شبکه‌های سراسری تاکنون اقدام نکرده‌ام. احساس می‌کنم بینندگان کمتر با اماکن تاریخی و دیدنی زنجان آشنا هستند. در این زمینه برنامه‌سازان ابزار هستند و تنها صدا و سیما نباید اقدام کند، بلکه میراث فرهنگی و گردشگری استان هم می‌تواند اقداماتی انجام دهد."

وی درباره اینکه برخی آثار فقط برای جشنواره تولید می‌شوند، گفت: "متاسفانه گاهی اوقات برنامه‌ها صرفاً برای جشنواره تولید می‌شوند. من این نگاه را به شدت رد می‌کنم. نگاه برنامه‌ساز در مرحله اول باید مخاطب باشد و سلایق او را در نظر بگیرد."

فیضی درباره اینکه شهرستان‌ها و روستاهای مرکز زنجان به لحاظ دریافت فرستنده‌ها دچار مشکل هستند یا نه، گفت: "شهرستان‌ها مشکلی ندارند و اکثر شبکه‌ها را دریافت می‌کنند، حتی شهرستان ابهر شبکه تهران را هم دریافت می‌کند، اما روستاها مشکلات زیادی دارند، حتی برخی روستاها تازه شبکه اول را دریافت کرده اند. البته اقداماتی با توجه به بودجه برای تقویت فرستنده‌ها انجام می‌شود."

کد خبر 492627

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha