به گزارش خبرگزاری مهر، رضا برومند با بیان این مطلب افزود: عملیات لوله گذاری در گورستان تاریخی حاجی آباد با دستور قضائی متوقف و میزان خسارت توسط کارشناس رسمی برآورد شده است.
او با بیان اینکه هرگونه اجرای طرحها عمرانی در سطح کشور توسط هر ارگان و بخش خصوصی ملزم به استعلام از اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است، ادامه داد: در سال ۹۱ در خصوص اجرای پروژه خط لوله گاز از گورستان حاجی آباد توسط شرکت نقش آوران طوس استعلام انجام شده و پاسخ این اداره کل به دلیل عبور خط لوله گاز از عرصه گورستان تاریخی منفی بوده که رونوشت آن به شرکت ملی گاز کرمان نیز ارسال شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان افزود: علیرغم مکاتبات انجام شده هیچ گونه پاسخی از سوی شرکت گاز مبنی بر تغییر خط لوله گاز داده نشد.
برومند با بیان اینکه در تابستان ۹۸ جلسهای با شرکت مشاور طرح (شرکت طوس) ملی گاز کرمان و این اداره کل برگزار شد، ادامه داد: در این جلسهای مقرر شد پس از بررسی این اداره کل در خصوص اجرای پروژه اعلام نظر شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان افزود: در همین حین، عملیات نجات بخشی گورستان با مجوز پژوهشکده باستان شناسی آغاز شد که باستان شناسان به آثار مادی شاخص دوره تاریخی در گورها برخوردند.
او ادامه داد: طی مکاتبه با شرکت گاز کرمان مقرر شد تا نتیجه نجات بخشی و صدور مجوز از سوی دفتر فنی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شرکت ملی گاز هیچ گونه اقدامی جهت حفاری انجام ندهد که متأسفانه این شرکت، حفاری و لوله گازی در عرصه گورستان را آغاز نمود که با پیگیریهای این اداره کل از طریق قضائی منجر به توقف عملیات لوله گذاری شد.
برومند تاکید کرد: بنا به وظیفهای که این اداره بر عهده دارد کل هیچ گونه مجوزی در خصوص اجرای لوله گذاری در عرصه گورستان تاریخی داده نخواهد شد و پیگیریهای قضائی در این راستا از سوی این اداره کل در حال انجام است و خسارت وارد شده بر گورستان حاجی آباد توسط کارشناسان در دست بررسی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در پایان اعلام کرد: در صیانت از میراث تاریخی، فرهنگی و طبیعی با هیچ کسی تعارف نداریم و از تمام ظرفیتهای قانونی برای جبران خسارتهای احتمالی استفاده خواهیم کرد.
نظر شما