۶ خرداد ۱۳۸۶، ۱۰:۴۹

معاون امور گمرکی گمرک ایران در گفتگو با مهر :

برخی تجار و بازرگانان کار خلاف قانون انجام می‌دهند / بازارچه‌های مرزی جای واردات کالاهای تجاری نیست

برخی تجار و بازرگانان کار خلاف قانون انجام می‌دهند / بازارچه‌های مرزی جای واردات کالاهای تجاری نیست

محمد رضا نادری با اظهار تاسف از این که برخی تجار و بازرگانان از مسیر بازارچه های مرزی کار تجاری انجام دهند که این امر مغایر قانون است، گفت: وزارت بازرگانی با ثبت سفارش خود در این بازارچه ها برای تجار و بازرگانان ایجاد حق کرده و گمرک را دچار مشکل می‌کند.

معاون امور گمرکی گمرک ایران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بر اساس قانون بازارچه های مرزی و روند صادرات و واردات کالا در آن دارای تعریف خاص خود است و فعالان این بازارچه ها فقط در چارچوب آن می توانند فعالیت داشته باشند، اما متاسفانه برخی تجار و بازرگانان از مسیر بازارچه های مرزی کار تجاری انجام دهند که این مغایر قانون است.

محمد رضا نادری با بیان این که گمرک در بازاچه های مرزی به تناسب حجم کار، مقررات مربوطه را اعمال می کند، تصریح کرد: این در حالی است که در اصل ساماندهی بازارچه های مرزی بر عهده گمرک نیست و فرمانداران متولی آنها هستند.

به گفته وی بازارچه های مرزی جای واردات کالاهای تجاری نیست، بنابراین سازمان های مرتبط با فعالیت های بازارچه های  نباید مجوز های  لازم را به این گونه تجار بدهند، زیرا در آنها این حق ایجاد می شود که از این مسیر تجارت کنند.

معاون امور گمرکی گمرک ایران خاطرنشان کرد: وزارت بازرگانی با ثبت سفارش خود در این بازارچه ها برای تجار و بازرگانان ایجاد حق کرده و گمرک را دچار مشکل می کند.

وی تعداد بازارچه های مرزی که نام آنها در آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات ذکر شده را بالغ بربیش از 52 بازارچه عنوان کرد و افزود: اما تعداد بازارچه های فعال کشور به 34 بازارچه می رسد که هر چه تعداد این بازرچه ها بیشتر باشد، گمرک باید نیروی کار بیشتری را درآنها مستقر کند.

نادری همچنین اظهارداشت: طبق قانون بودجه سال جاری 56 هزارمیلیارد ریال درآمد برای گمرک پیش بینی شده، این در حالی است که میزان درآمد گمرک در سال گذشته بالغ بر 42 هزار میلیارد ریال بوده است، بنابراین برای تحقق رقم درآمد پیش بینی شده گمرک در سال جاری نیازمند ورود حجم بیشتری از کالاها به کشور هستیم. 

وی ادامه داد: این در حالی است که سیاست دولت بیشتر ورود کالاهای سرمایه ای و مواد اولیه به کشور است که عمده آنها ماشین آلات خط  تولید است که با حکم معافیت و براساس مصوبات شورای انقلاب و صدور احکام وزارت صنایع ترخیص می شود.

معاون امور گمرکی گمرک ایران تصریح کرد: معمولا مواد اولیه از ماخذ حقوقی گمرکی بالای برخوردار نیستند و از طرفی برخی معافیت ها همچون معافیت مناطق آزاد، مناطق ویژه مثل خرمشهر، آبادان، هرمز و بوشهر که در سال جاری نیز مجددا اعمال شد، باعث می شود که تحقق چنین درآمد پیش بینی شده ای برای گمرک قدری دشوار به نظر برسد.

وی با بیان این که درآمد گمرک در سال گذشته از رشد بالایی برخوردار بوده است، افزود: بخش عظیمی از درآمدهای پیش بینی شده در سال گذشته محقق شد و امسال نیز در فروردین ماه تعداد زیادی خودرو وارد گمرک شد، بنابراین در بخش درآمدهای گمرکی از قبل ورود خودرو تا حدود زیادی مطابق برنامه پیش بینی پیش رفته ایم.

کد خبر 492988

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha