به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی منفرد صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به پذیرفته شدن پیوند عضو در استان گیلان، اظهار کرد: گیلانیان به واسطه فرهنگ بالای خود پیوند عضو را پذیرفته و آن را یک وظیفه انسانی میدانند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اهداکنندگان اعضا و نسوج به افرادی که کبد، قلب، پانکراس و سایر اندامهای حیاتی خود را از دست دادهاند، حیاتی دوباره میبخشند، افزود: ترویج اهدای عضو علاوه بر اهدای زندگی به نیازمندان، از تحمیل هزینههای گزاف درمان به خانوادهها و حتی دولت نیز جلوگیری میکند.
منفرد به مرگ مغزی تعداد زیادی از افراد در سوانح و حوادث در طول سال اشاره کرد و ادامه داد: این افراد حیات واقعی و مؤثری ندارند در حالی که اعضای بدن آنها از جمله کلیه، کبد و قلب فعال است وی میتواند ادامه حیات دهند.
رئیس شورای عالی پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: با امکاناتی که در گیلان وجود دارد میتوان همانند انجام پیوند کبد در پیوند قلب و مغز استخوان نیز فعال بود و راهاندازی این مراکز نیز چشماندازی است که در آینده نزدیک قابل دسترسی خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم و تأثیر گذار رسانهها، تریبونهای نماز جمعه، دانشگاهها و حتی شبکههای بهداشت و درمان در ترویج فرهنگ اهدای عضو در جامعه و در میان مردم، گفت: باید در زمینه ترویج این فرهنگ تلاش شود.
منفرد با بیان اینکه نسبت به سالهای گذشته فرهنگ اهدا و پیوند عضو در گیلان رشد قابلتوجهی داشته است، افزود: روند اهدای عضو در استان رو به افزایش است.
نظر شما