به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه نیویورک تایمز با بیان این مطلب در تحلیلی در اشاره به ناآرامی ها در برخی کشورهای جهان از جمله ناآرامی های اخیر در شمال لبنان ( درگیری میان گروه فتح الاسلام و ارتش لبنان) نوشت : سیاست های "جرج دبلیو بوش" درباره مبارزه با تروریسم به ویژه جنگ عراق که رئیس جمهور آمریکا معتقد است برای مقابله با مسلمانان تندرو لازم است، سبب شده تا مبارزان گروه های شورشی از قبیل القاعده از عراق به کشورهای همسایه این کشور و سپس در تمام دنیا پراکنده شده و دراین کشورها دست به اقدامات خرابکارانه بزنند.
در همین رابطه مقامهای اروپایی، آسیایی و حتی آمریکایی اعلام کرده اند : این مبارزان تحت عنوان مهاجرین عراقی به سایر کشورها وارد می شوند و پس ازساکن شدن در این کشورها شبکه مخفی خود را راه اندازی می کنند، اما عده ای از این جنگجویان نیز هستند که با هدف انجام ماموریت های خاص به کشورهای دیگر روانه می شوند.
بر همین اساس، ژنرال "اشرف ریفی" فرمانده نیروهای امنیت ملی لبنان اعلام کرد : اگر هم اکنون کشوری ادعا کند که کاملا امن بوده و گروه های تروریستی از قبیل القاعده در آن فعالیت نمی کنند باید بگویم کاملا در اشتباه بوده و به عبارت دیگر همچون کبک ،سرش را در زیر برف کرده است.
این روزنامه در ادامه نوشت : برای مثال در ماه های اخیر شاهد شکل گیری تحولاتی در عربستان، لبنان، هلند و سایر کشورها بوده ایم که تمام آنها توسط گروه های شورشی منتسب به القاعده رخ داده اند ؛ چندی پیش عربستان اعلام کرد که بیش از 170 جنگجو را که در حال آماده سازی خود برای حمله به تاسیاسات نفتی این کشور بوده اند، بازداشت کرده و پس از آن شاهد بروز برخی درگیری ها میان اعضای القاعده و نیروهای امنیتی عربستان بوده ایم.
نیویورک تایمز افزود : در لبنان نیز از هفته گذشته ارتش این کشور به یک باره خود را در حال مبارزه با گروهی به نام فتح الاسلام دید که این گروه شاخه شبکه القاعده در لبنان قلمداد می شود و این در حالی است که جنگجویان فتح الاسلام را اتباع کشورهایی همچون عربستان، یمن، اردن و بنگلادش تشکیل می دهند.
به نوشته این روزنامه، رهبری گروه فتح الاسلام بر عهده فردی به نام "شاکر العبسی" از بستگان ابو مصعب الزرقاوی رهبر پیشین القاعده در بین النهرین(عراق) است؛ الزرقاوی تابستان گذشته به هلاکت رسید.
در همین رابطه مقامهای لبنانی نیز هشدار داده اند که جنگجویان فتح الاسلام در حال گذر از مرزها و وارد شدن در کشورهای همسایه هستند.
از سوی دیگر مقامهای اروپایی اعلام کرده اند که حرکات افرادی را که احتمالا به عراق سفر کرده باشند، تحت نظر قرار داده اند چندی پیش دولت هلند یکی از اتباع خود را که گفته می شد به عراق سفر کرده و در ساخت بمب های دست ساز در این کشور فعالیت داشته، تحت بازجویی قرار داد.
این اخبار در حالی منتشر می شود که روز گذشته روزنامه ساندی تایمز نامه ای از مرد شماره دو القاعده چاپ کرد که در این نامه الظواهری از جنگجویان القاعده خواسته بود تا مبارزه خود را از عراق به سایر کشورهای خاورمیانه گسترش دهند.
نظر شما