به گزارش خبرنگار مهر، اولین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری شهرستان قزوین روز پنجشنبه با حضور مسئولان استان و به ریاست محمد قاسمی دادستان قزوین در سالن جلسات دادسرای عمومی و انقلاب قزوین برگزار شد.
در این جلسه وضعیت اشتغال کارکنان آزاد راههای استان، جابجایی دوربینهای عوارض الکترونیکی شهر محمدیه و مهرگان، وضعیت تصفیه خانه و مشکلات واحدهای تولیدی شهرک صنعتی لیا و بررسی آخرین وضعیت چند واحد تولیدی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
قدرت الله مهدی خانی مدیرکل مدیریت بحران استان در این جلسه در خصوص وضعیت شهرک صنعتی لیا اظهار داشت: پیرو بازدید انجام شده مکاتباتی با دستگاههای ذیربط انجام شده که جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقهای، حمل و نقل جادهای، محیط زیست هنوز هیچ گزارشی ارائه نشده است.
یدالله ملکی مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین هم گفت: شهرک صنعتی لیا و پارک لیا دو مجموعهای هستند که موجب جمع شدن پسابها میشوند که در بارندگیها این پسابها افزایش مییابد که در این راستا واحدهای متعلق به پارک لیا هنوز سروسامان نیافته و تصفیه خانه شهر صنعتی البرز نیز بدون داشتن استانداردهای لازم در حال جاری شدن به زمینهای کشاورزی است.
وی اظهار داشت: با جمع آوری پسابها و هدایت آن به سمت تالاب الله آباد در صددیم علاوه بر جمع آوری پسابها این تالاب را نیز احیا کنیم که امسال مطالعات را به اتمام میرسانیم و اجرای طرح به بخش خصوصی واگذار میشود.
محیط زیست با واحدهای صنعتی آلاینده برخورد قانونی میکند
عباس نژاد مدیرکل محیط زیست استان قزوین هم گفت: در این زمینه بازدیدهایی انجام شده که در تصفیه خانه شهر صنعتی لیا برخی اوقات استانداردهای لازم رعایت نمیشود و اقدامات شهرک کافی نیست و تعدادی از واحدهای صنعتی به تصفیه خانه متصل نیستند در صورت رعایت نکردن استانداردها به عنوان آلایندههای محیط زیست به مرجع قضائی معرفی میشوند.
وی گفت: جاری شدن پسابها در منطقه موجب مشکلات زیست محیطی میشود که لازم است لوله گذاری برای انتقال پسابها انجام شود.
عباس نژاد تصریح کرد: تالاب الله آباد، یکی از کانونهای گرد و غبار کشور است که کانون یعقوب آباد خشک شده و پس از جلسات استانی، احیا این تالاب به عنوان پروژه پایلوت اداره محیط زیست در اولویت قرار گرفته و از محل درآمد محیط زیست برای احیای این تالاب اقدام خواهد شد.
حمید رضا خانپور مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین هم گفت: در سال ۹۵ بر اساس تاکید مسئولان استان در خصوص تبدیل شدن پارک لیا به شهرک، پنجاه درصد اعتبارات این امر از سوی استانداری و پنجاه درصد از سوی سازمان صنایع کوچک باید تأمین میشد که در حال حاضر برای تصفیه خانه و اجرای شبکه جمع آوری پساب و ایستگاه پمپاژ حدود ۴ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده ولی از سوی استانداری هزینهای تأمین نشده است.
وی اضافه کرد: تا زمانیکه پارک صنعتی لیا آزاد بود، اهمیتی برای هیچ دستگاهی نداشت اما در حال ایجاد این تصفیه خانه هستیم و باید آب منطقهای کمک کند و از طرفی چند واحد دیگر در حال فعالیت هستند که سرازیر شدن پساب این واحدها و هدایت آنها به سمت شهرکها موجب میشود مشکلات را به سوی شرکت شهرکها سوق دهند.
خانپور با بیان اینکه واحدهای آلاینده به محیط زیست معرفی شده اند، افزود: تا پایان سال باید تصفیه خانه ۲۵۰ واحد در شهرک لیا راه اندازی شود که ۶۰ میلیارد تومان هزینه دارد و تاکنون ۲۰ میلیارد تومان تأمین شده است.
راه اندازی تصفیه خانه ۱۸۰۰ مترمکعبی شهرک لیا تا دهه فجر
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین در پایان از افتتاح دو تصفیه خانه ۱۸۰۰ متر مکعبی در دهه فجر خبر داد.
در این جلسه در خصوص جابجایی دوربینهای عوارضی، ساماندهی نیروهای شاغل در ایستگاههای عوارضی و رفع مشکل بیکاری آنها هم تبادل نظر شد.
نظر شما