به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله هاشمی رفسنجانی پیش از ظهر امروز در دومین همایش، "از توسعه علمی تا توسعه ملی" که در دانشگاه الزهرا و با هدف بررسی چگونگی تحقق سند چشم انداز بیست ساله تشکیل شده بود حضور یافت و با اشاره به ایجاد دغدغه در بین دانشگاهیان وجوانان برای توسعه علمی کشور گفت: توسعه علمی، شرط توسعه کشور و توسعه همه بخش های جامعه است و جای تاسف است که ما با داشتن معارف اسلامی امروز در عرصه علمی از غیر مسلمانها عقب هستیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تاکیدات دین مبین اسلام بر کسب علم و دانش گفت: بر اولین جملاتی که بر پیامبر (ص) نازل شد صحبت از علم و قلم است.
هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: ما هنوز به اندازه توانایی هایمان فعال نیستیم و رشد نکرده ایم البته احساس می شود که یک بیداری در میان کشورهای اسلامی ایجاد شده و ایران نقش پیشتاز در این زمینه دارد.
وی با اشاره به تدوین سند چشم انداز بیست ساله نیز گفت: محور این سند دانایی محوری و رویکرد علمی است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی دلیل اصلی عقب ماندگی کشورمان "عدم بهره برداری از عامل انسانی" توصیف کرد وگفت: متاسفانه تا این زمان از لحاظ زمانبندی حرکت به سمت تحقق سند چشم انداز حرکتی مناسب نداشته ایم.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاهیان نقش مهمی در اجرای سند چشم انداز دارند.
به گزارش مهر، آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش ایجاد ستادی برای کشف استعدادها و سنجش نیازها و امکانات برای توسعه علمی کشور و تحقق سند چشم انداز ضروری است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مغزهای طراح و برنامه ریز می توانند با یک ستاد کوچک صفوفی بزرگ را در میادین بزرگ اداره کنند. اما این رابطه بین صف و ستاد در جامعه ما برقرار نیست.
هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: ما به یک مهندسی جدید برای اجرای سند چشم انداز نیاز داریم.
وی همچنین از اختصاص 5/2 درصد از سهم رشد ناخالص ملی به بهره وری عامل انسانی خبر داد و گفت: ما باید سابقه تاریخی خود را مرور کنیم ریشه های اکثر علوم امروز حاصل تحقیقات مسلمانان وایرانیان است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حضور هزاران دانشمند متخصص و تجربه دیده در خارج از کشور گفت: بعضی از اینها اگر با ما مخالف باشند با ایران مخالف نیستند و مایلند برای توسعه علمی کشور همکاری کنند اگر ما قدر آنها را بدانیم.
نظر شما