به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سیروس وطنخواه رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین مرکز همکاری¬های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری با مرکز مطالعات و برنامه-ریزی شهر تهران که با حضور دکتر محمد حسین بوچانی رئیس مرکز و جمعی از مدیران شهری برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: مرکز همکاری¬¬های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری امر رصد و شناسایی فناوریهای نوین در جهان را با هدف رفع نیازهای مهم و راهبردی کشور انجام می¬دهد که بدون شک یکی از بازیگران بزرگ در این حوزه در کشور مدیریت شهری وشهرداری¬هاست.
وی با اشاره به اینکه پیچیدگی¬های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موجود در شهرها به چالشهای بزرگ و کوچک در کشور تبدیل شده است، ادامه داد: در این راستا نقش نوآوری و فناوری¬های نوین در رفع این نیازها و مسائل حال و آینده شهری بسیار نمایانتر از گذشته احساس میشود.
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری بیان کرد: معتقدم مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت به عنوان سازمان رصدگر و تامین کننده فرصتهای بین المللی از یک سو و از سوی دیگر مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران به عنوان بازوی فکری شهرداری تهران و مدیریت شهری کشور میتواند یک زنجیره تکمیلی خوبی را ایجاد کند تا مسائل و مشکلات شهری به خوبی شناسایی شوند.
وی با تاکید بر اینکه برای حل و رفع چالشها و نیازهای شهری در کشور نیاز به یک هم افزایی مدیریتی مشترک بین مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهردار تهران با مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری وجود داشت، یادآور شد: امضای این تفاهمنامه فرصتی را فراهم میکند تا نیازهای موجود در کلانشهرها به ویژه در تهران به یک دغدغه در کشور تبدیل شده و در کمترین زمان ممکن شناسایی و در جهت رفع آن گامهای موثری برداشته شود.
وطنخواه با بیان اینکه بعد از امضای تفاهم نامه همکاری، کارگروه مشترکی متشکل از کارشناسان دو طرف برای رسیدگی به مسائل و مشکلات اولویت دار مدیریت شهری کلانشهرها تشکیل میشود؛ تاکید کرد: بر این مبنا مرکز همکاریهای ریاست جمهوری میتواند امکانات خود را در دو حوزه نرم افزاری و سخت افزاری، مانند فناوریهای شهروندی و یا نوآوریهای مرتبط با نیازهای شهری چه آنهایی که در گذشته مورد شناسایی قرار گرفته و اطمینان خوبی برای تاثیرگذار بودن آنها داریم وچه فناوریهای نوینی که در آینده طراحی خواهد شد را در اختیار شهرداری تهران به ویژه مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران برای پیاده سازی و اجرای آن به صورت مشترک قرار خواهیم داد.
به گفته وی، چنانچه در جریان این همکاری نیاز به نوآوریهایی در سطح بین المللی باشد، با توجه به روابطی که مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت با کشورهای مختلف دارد، امکان دسترسی به این فناوری¬های نوین خواهد شد.
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری همچنین گفت: با توجه به توان شرکتهای داخلی به ویژه شرکتهای دانش بنیان در حوزه نوآوری و فناوریهای نوین و ارتباط مرکز همکاریهای نهاد ریاست جمهوری با این مجموعهها میتوان امکانات تاثیرگذاری را برای رفع نیازهای شهر و شهروندان به ویژه تهران به مجموعه مدیریت شهری معرفی کنیم.
لزوم استفاده از نوآوریهای نوین در اداره کلانشهرها
در ادامه این نشست رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران بیان کرد: در شرایطی به سر می بریم که تداوم اداره شهرها به شیوه قدیمی و تدریجی غیر ممکن بوده و تنها راه حلی که پیش روی مدیران شهری قرار دارد، استفاده از فناوری، نوآوریها و اداره شهرها به صورت علمی و دانش بنیان است.
محمد حسین بوچانی گفت: ما در کشور ظرفیتهای متعددی داریم که این ظرفیتها باید در کنار هم به صورت هم افزا کمک کنند تا مسائل، مشکلات و چالشهای شهرها حل شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تکالیف بین¬المللی و قانونی شهرداری تهران در حل مسائل شهری افزود: به عنوان مثال در رابطه با کاهش مصرف سوخت، گام گذاشتن شهرها به سمت تولید کربن کمتر و همچنین نشاط و سلامتی بیشتر در شهرکارهای بزرگی در دست اجرا دارد.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه¬ریزی شهر تهران با اشاره به پیگیری سیاست پیاده مداری و دوچرخه سواری از سوی مدیریت شهری پایتخت ادامه داد: این رویکردها گامهای بزرگی است که ضمن اینکه اتکای شهر را به خودرو کم می¬کند، به عنوان یک الگوی تاثیرگذار اداره شهرها در آینده کاربردی بوده و مصداق بزرگی از هدف «تهران، شهری برای همه» خواهد بود.
بوچانی با تاکید بر اینکه در حوزه بهبود محیط¬زیست، مدیریت پسماند و همچنین استفاده از انرژی¬های خورشیدی و زمین گرمایی میتوانیم کارهای جدیای را در شهر تهران انجام دهیم، بیان کرد: ما فضاهای بسیار گسترده عمومی در شهر تهران داریم که میتوان با استفاده از فناوری¬های نوین موضوع مصرف سوخت، انرژی و وضعیت نگهداشت بهینه آنها را با استفاده از روشهای نوین دگردیس کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به سطح فعالیت¬های مرکز همکاری¬های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری یادآور شد: کاکرد فعالیت در سطح شهرها تاثیرگذاری و نمود بیشتری دارد. اگر بخواهیم پروژهای موفق شود، باید آن را به گونهای اجرا کنیم تا تعداد بیشتری از مردم و شهروندان از آن بهره مند شوند.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با بیان اینکه موضوع تفاهم نامه توسعه همکاریهای دو جانبه به منظور برقراری ارتباط سازمان یافته و بهره مندی از دستاوردهای علمی، فناوری و نوآوری در زمینه مدیریت شهری است، تاکید کرد: مهمترین محورهای همکاری در نظر گرفته شده در این تفاهم¬نامه، ظرفیت سازی از طریق برگزاری کارگاههای مشترک آموزشی با مشارکت مراکز فناوری داخلی و خارجی، ایجاد زمینه و توسعه فعالیت شرکت¬های دانش بنیان برای انجام طرح¬های مدیریت شهری با محوریت علم و فناوری، شناسایی و برقراری ارتباط و ایجاد همکاری با مراکز و موسسات علمی و فناوری خارجی فعال در زمینه مدیریت شهری، برگزاری و حضور مشترک در اجلاس، همایشها و کنفرانسهای داخلی و خارجی، حمایت و پشتیبانی از اجرای طرحهای فناورانه در زمینه مدیریت شهری، ایجاد شبکه متخصصان بخش علم و فناوری حوزه مدیریت شهری و همکاری در زمینههای شهری مانند پسماند، فضای سبز، انرژی و نوآوریهای شهری است.
نظر شما