۱۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۵:۴۰

با دستگاه‌های اکسیژن‎ساز بیشتر آشنا شوید

با دستگاه‌های اکسیژن‎ساز بیشتر آشنا شوید

اگرچه ونتیلاتور دستگاهی بیمارستانی است، اما این دستگاه اکسیژن سازی است که به خالص کردن اکسیژن هوا و دفع عناصر دیگر آن پرداخته و هوایی مطلوب برای مصرف کاربرانش تولید می کند.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، حیات جسمانی ما به عوامل متعددی بستگی دارد که خوردن، آشامیدن، استراحت و تنفس از شاخص‌ترین آنها است. گفته می‌شود رکورد بیشترین مدت زمان غذا نخوردن به «کیهِ‌ران دوهرتی» ایرلندی تعلق دارد که اعتصاب غذایی ۷۳ روزه داشته و پس از آن جان خود را از دست داده است. اگرچه عوامل متعددی در افزایش روزهای بدون مصرف مایعات یا بی‌خوابی وجود دارد، اما به طور کلی می‌توان گفت که این زمان از یک هفته تجاوز نخواهد کرد.

چنانچه رکورد اعجاب انگیز «الکس سگورا» را که توانسته بود به مدت ۲۴ دقیقه سر خود را زیر آب نگه دارد به عنوان آماری برای عموم مردم در نظر نگیریم (عددی که میانگین آن در حدود ۵ دقیقه است) می‌توان گفت حیاتی‌ترین محدود کننده زندگی ما هوای تنفسی بوده و زندگی بدون آن به ویژه اکسیژن پس از چند دقیقه پایان خواهد یافت.

با توجه به این مقدمه، بهره مندی از سخت افزارهایی که بتواند این شریان حیاتی را در انسان‌هایی فاقد تنفس، در دست گرفته یا آن را تقویت کند بااهمیت است. در همین رابطه یک ونتیلاتور با شبیه سازی عمل دم و بازدم وظیفه پر کردن شش‌ها از اکسیژن را برعهده گرفته و با پس دادن کربن دی اکسید خون به محیط پیرامون بدن بیمار، آماده وارد ساختن موج بعدی هوا می شود.

اگرچه ونتیلاتور دستگاهی بیمارستانی بوده و عموماً برای زنده نگه داشتن افراد بیهوش یا بیمارانی که توانایی تنفس غیرارادی را ندارند استفاده می‌شوند، اما این دستگاه اکسیژن ساز است که به خالص کردن اکسیژن هوا و دفع عناصر دیگر آن پرداخته و هوایی مطلوب برای مصرف کاربرانش تولید می کند.

اکسیژن ساز

همانطور که گفته شد ونتیلاتور تنفسی بیمارستانی بنا به فضای اشغال کرده، قیمت، نوع کاربری و تخصصی که برای کار با آنها لازم است معمولاً مصارف خانگی ندارند، این در حالی است که مجموعه‌های طراح و سازنده سخت افزارهای کمک تنفسی بیکار نبوده و با ساخت نمونه‌های خانگی و کوچک‌تر آنها از قبیل دستگاه بای پپ، به پر کردن جای خالی این محصولات در خانه، محل کار یا حتی نزد هر مددجو شتافته‌اند.

با علم به اینکه هوای پیرامون ما حاوی ۷۸% نیتروژن بوده، ۲۱% درصد اکسیژن داشته و نزدیک به ۱% هم حاوی عناصر دیگری است، دستگاه‌های اکسیژن ساز با مکش و عبور آن از محفظه‌ای حاوی پودر زئولیت، اکسیژن مذکور را به کمپرسور هوا هدایت کرده و با فشرده‌سازی و پذیرش موج بعدی هوا و تخلیه نیتروژن‌های آن، خلوص اکسیژن را تا نزدیک به ۹۵% افزایش می‌دهد. طبیعی است این اکسیژن تصفیه شده همانند شارژ یک باتری الکترونیکی ماندگار نبوده و با خاموشی دستگاه از بین می‌رود، لذا بلافاصله پس از رسیدن به خلوص مورد نظر کاربر، به پشت فلومتر جلوی دستگاه هدایت شده و از آنجا به کمک نازل به دهان و بینی بیمار می‌رسد.

دسته‌بندی دستگاه‌های اکسیژن ساز

· نحوه انتقال اکسیژن به کاربر

اکسیژن سازها یا به صورت مستمر (Continuous) یا متقاطع به انتقال اکسیژن مشغول می‌شوند. (Impulse) در همین رابطه در تقسیم بندی اول اکسیژن به صورت ممتد و یکپارچه و بدون قطع شدن فلو شده و در دسته بعدی به صورت زمانبندی شده قطع و وصل می‌شوند .

· ساختار فیزیکی

در این نوع تقسیم بندی نیز این محصولات با قرارگیری در دسته‌های ثابت (Stationary) یا قابل حمل (Portable) بنا به اندازه و ابعادشان تقسیم بندی می‌شود. اکسیژن‌سازهای ثابت که نمونه‌های ۵ لیتری نیز عضوی از این زیر مجموعه است، با داشتن ابعادی بزرگ عموماً مناسب افرادی هستند که جنب و جوش فراوانی نداشته و به صورت شبانه روزی به این محصول نیازمندند. این در حالی است که در نمونه پرتابل، حجم این Oxygen Concentratorها کمتر شده و به فراخور آن مدت زمان سرویس‌دهی آنها نیز کاهش می‌یابد، در نتیجه توان اکسیژن‌رسانی شبانه‌روزی را نداشته و تنها مناسب مسافرت‌های کوتاه یا رفت و آمدهای روزمره است.

چنانچه در شرایط فعلی کشور (و جهان) که بیماری کووید ۱۹ سایه آرامش را از همگان ربوده است نیازمند بهره مندی از دستگاه کمک تنفسی هستید (سخت افزارهایی که به دلیل اعمال پر فشار اکسیژن با خلوص بالا، یکی از روش‌های مقابله با این بیماری و تعدیل آثار منفی آن هستند)، کارشناسان مجموعه کاویان مدیکال می‌توانند با ارائه مشاوره، نوع وسیله، نوع القای اکسیژن مناسب، نوع کاربری و حجم مطلوب آنها بنا به سطح نیاز و متغیرهای دیگر را سنجیده و نمونه مناسب را معرفی کنند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 4938489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha