۱۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۹:۳۱

با حضور معاون صدا؛

نشان درجه یک هنری به بهروز رضوی رسید/ ۵۲سال حضور عاشقانه در رادیو

نشان درجه یک هنری به بهروز رضوی رسید/ ۵۲سال حضور عاشقانه در رادیو

بهروز رضوی گوینده مطرح و باسابقه رادیو طی مراسمی نشان درجه یک هنری دریافت کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت صدای رسانه ملی، بزرگداشت بهروز رضوی، پیشکسوت رادیو، صبح یکشنبه ۱۱ خردادماه با حضور حمید شاه‌آبادی، معاون صدای رسانه ملی و اهالی رادیو در سالن اجتماعات معاونت صدا برگزار شد.

آیین بزرگداشت و اهدای نشان درجه یک هنری بهروز رضوی با حضور حمید شاه‌آبادی معاون صدای رسانه ملی، سیدمحمد طباطبایی دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان و مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، محمد جعفر محمدزاده مدیر رادیو ایران، علیرضا حبیبی مدیر رادیو فرهنگ و تنی چند از پیشکسوتان عرصه صدا و مدیران رادیو در طبقه پنجم ساختمان شهدای رادیو برگزار شد. در ابتدای این مراسم نماهنگی درجهت معرفی بهروز رضوی برای حاضران نمایش داده شد.

شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی در این مراسم گفت: توفیقی است برای رادیو که یکی از فرزندان سرافزار خود را تجلیل می‌کند. اگر به ۸۰ سال حضور رادیو در کشورمان نگاه کنیم، معدود افرادی در این تراز و مرتبه هستند و رادیو باید به وجود شخصیتی مانند ایشان ببالد که در درون خود پرورش داده است.

شاه آبادی افزود: امروز این توفیق را دارم که در کنار چهره‌های ارزشمندی باشم که عمر، خرد و دانش خودشان را صرف فرهنگ این کشور کرده‌اند و رادیو با آنها رادیو شده است.

معاون صدا اظهار کرد: اگر رادیو در شکل‌گیری سبک زندگی و میزان فرهیختگی مردم موثر بوده و وسیله‌ای برای آموزش، سرگرمی و افزایش مهارت در کشور است به واسطه حضور و دانش هنرمندان و چهره‌های فرهیخته‌ای مانند استاد بهروز رضوی است.

شاه آبادی افزود: ما و جامعه ما بهروز رضوی را به صدای او می‌شناسیم. اما صدا ظرفی است که از او می‌بینیم و مجموعه دانش، فرهیختگی و تسلط در حوزه شعر و ادبیات کهن، مظروف ظرفی به اسم صدا است.

وی در ادامه گفت: از ایشان که همچنان برای رادیو وقت می‌گذارند ممنونم. امیدوارم سالیان سال سایه استادانی نظیر بهروز رضوی برای ما و شاگردانشان مستدام باشد و از وجود ایشان بهره‌مند شویم.

پس از آن صادق رحمانیان مدیر پیشین رادیو فرهنگ و از اعضای فعلی شورای موسیقی معاونت صدا به عنوان یکی از دوستان این هنرمند گفت: بهروز رضوی هم به خاطر پیشینه گویندگی‌اش هم پیش از انقلاب و هم پس از انقلاب را درک کرده است و دلیل این حضور، هنر ایشان است. ایشان چه در دوره پیش از انقلاب و چه اکنون در رادیو و تلویزیون حضور داشت ولی هیچ وقت رادیو را فراموش نکرد.

علیرضا حبیبی، سرپرست رادیو فرهنگ هم گفت: خوشحالم در جلسه مراسم تقدیر بهروز رضوی هستم و مقام به حقی به ایشان اعطا می‌شود چرا که به حق، استاد رضوی هستند. از جناب شاه‌آبادی برای همکاری و پیگیری که با موسسه خانه هنرمندان پیشکسوت داشتند متشکرم. شاید کمتر کسی بداند که بهروز رضوی از سادات است. او پیرو مکتب اهل بیت و دارای شخصیتی چند ساحتی است. وی شاعر، بازیگر، روزنامه نگار و ترانه سرا است و هنرنمایی اش در رادیو قله این ابعاد شخصیتی او است وعشق به رادیو همیشه برای ایشان نمود بیرونی از جانب شنوندگان رادیو داشته است.

در ادامه این مراسم مریم نشیبا از پیشکسوتان رادیو، گفت: با اینکه خروج از منزل برایم راحت نبود اما به خاطر بهروز رضوی به اینجا آمده‌ام. ما برنامه کتاب شب را با هم داشتیم اما اولین باری که من برای خواندن خبر به استودیو رفته بودم بهروز رضوی از تهیه کننده فرصتی چند ثانیه‌ای گرفت و آنچنان مرا به مردم معرفی کرد که تا آخر عمر فراموش نخواهم کرد.

رشید کاکاوند شاعر، داستان‌نویس، ترانه‌سرا، پژوهشگر ادبیات فارسی و مجری رادیو و تلویزیون سخنران بعدی بود که در مورد بهروز رضوی گفت: افتخاری بالاتر از این نیست که درباره کسی سخن بگویم که عمری در مورد فرهنگ صدایش صحبت کرده‌ام. او خودش یک آدم درجه یک هنری است و ما باید افتخار کنیم که هرچند دیر اما بالاخره به این نتیجه رسیدیم.

وی ادامه داد: هنوز هم وقتی صحبت از صدایی می‌شود که توقع و فرهنگ مخاطب را پرورش می‌دهد و حرف‌ها و اندیشه‌های بزرگ را ارائه می‌کند، صدای بهروز رضوی را به خاطر می‌آورم. برای این مراسم با علاقه آمدم و مشتاقانه می‌خواستم درباره آن صحبت کنم. این صدا را باید بالای دست بگیریم و به جوان‌ترها نشان دهیم که چگونه می‌تواند یک صدا دارای فرهنگ و دانش باشد.

همچنین محمد طباطبایی حسینی، در این مراسم گفت: خدا را شاکرم که در دوره‌ای که به عنوان دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان کشور فعالیت می‌کنم افتخار امضای چنین نشانی نصیبم شد. اما شاید لازم به ذکر باشد که بهروز رضوی هرگز درخواست دریافت این نشان را نداد. آقای رضوی بسیار دیر این گواهی‌نامه را دریافت می‌کنند. خوشحالم شورای ارزشیابی هنرمندان توانست این دوره این افتخار را داشته باشد این نشان را امضا کند.

وی افزود: ما معمولاً در شورا، برای اعطای درجه یک هنری بسیار جدی بحث می‌کنیم ولی اسم ایشان که مطرح شد اعضا گفتند اصلاً بحث و سوال ندارد.

طباطبایی ادامه داد: به قول استاد زنده یاد ایرج افشار، بهروز رضوی هنرمندی ذو وجهتین و فرهنگ مند است. وقتی شعری را می‌خواند جان شعر را بیان می‌کند. حتماً کتاب‌های صوتی بسیاری را شنیده‌اید و می‌دانید که کتابی که رضوی خوانده باشد از چه کیفیت برتری برخوردار است. حتماً علاقمندانش کتاب‌هایی از ادبیات دفاع مقدس را که در یک برنامه رادیویی می‌خواند را به یاد دارند. کتاب‌های صوتی دیگری را فقط می‌شنوید ولی کتاب‌هایی که ایشان می‌خوانند به جان ما می‌نشیند.

وی بیان کرد: بهروز رضوی از معدود بزرگوارانی است که کتاب برای ایشان ارزشمند است و خود شاهدم که اگر قرار باشد که نریشنی را برای معرفی یک کتاب بخوانند در مورد قیمت اصلاً صحبت نمی‌کنند حتی اگر سفارش دهنده یک ارگان دولتی پولدار باشد.

مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت افزود: امیدواریم در نسل‌های بعدی بهروز رضوی داشته باشیم و۵۰ سال بعد در جمعی از بهروز رضوی بعدی تقدیر شود، امیدوارم دستمان خالی نباشد و بهروز رضوی‌ها پرورش داده شوند.

در پایان طباطبایی گفت: از امروز که این نشان درجه یک هنری به بهروز رضوی اعطا می‌شود ایشان به صورت افتخاری و به صورت رسمی عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت خواهند شد و این برای ما افتخاری است.

بهروز رضوی نیز در این مراسم بیان کرد: هیچ گاه سعی نکردم از امکاناتم بهره‌برداری شخصی کنم و هیچگاه برای خودم سنگی به سینه نزدم. دقت‌هایی که در این حرفه به کار بردم گویا مؤثر واقع شده است.

وی افزود همواره سعی کردم متنی که باید بخوانم درست و با احساس بخوانم. خیلی خوشحالم که مدیران توجه می‌کنند و افراد دیده می‌شوند.

این پیشکسوت رادیویی گفت: من از آذر سال ۱۳۴۷ تا کنون به مدت ۵۲ سال است که در سازمان صدا و سیما مشغول به کار هستم و هیچ وقفه‌ای هم در کارم نیافتاده است، چون من عاشق رادیو هستم.

وی ادامه داد: رادیو با من عجین است و علاقه‌ام به رادیو دست خودم نیست رادیو گرم‌ترین و صمیمی‌ترین رسانه است.

رضوی گفت: من خودم را مدیون رادیو می‌دانم و هنوز هم برای کسب دانش و ارائه اثر بهتر تلاش می‌کنم، رادیو شغل نیست مشغله است، اما شرایط این روزها باعث شده به عنوان شغل به آن نگاه شود.

وی در ادامه تصریح کرد: علاقه من به رادیو سابقه دیرینه‌ای دارد، رادیو گرم‌ترین و صمیمی‌ترین رسانه است. گوش خود را رها می‌کنی، می‌شنوی و مزاحمت نیست.

رضوی در ادامه به پویایی در رادیو اشاره کرد و گفت: زنده یاد نادر نادرپور می‌گفت شما پیامبران کلامید اگر اشتباه بگویید، خیانت کرده‌اید. سعی کنید وسواس داشته باشید. به کارتان به صورت شغل نگاه نکنید و هرروز به دنبال یادگیری باشید.

پس از آن نشان درجه یک هنری از سوی موسسه هنرمندان پیشکسوت و لوح تقدیر از سوی معاون صدای رسانه ملی به بهروز رضوی اهدا شد که معادل دکتری است و هر کدام از مدیران رادیویی هدیه‌ای به رسم یادبود به بهروز رضوی تقدیم کردند.

کد خبر 4938727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha