مجید کریمیان در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در ماههای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی در کنار جوانانی انقلابی که به دنبال ایجاد سپاه و جهاد بودند، گروهی نیز با دغدغههایی به حق حوزه اندیشه و فرهنگ انقلاب اسلامی را پیگیری کردند.
رئیس حوزه هنری خراسانجنوبی با بیان اینکه این تلاشها در نهایت زمینهساز تشکیل حوزه هنری شد، بیانکرد: مبانی فکری این جوانان متعهد و هنرمند اندیشههای امام (ره) بود که نمونه آن را در منشور هنر متعهد میتوان دید.
کریمیان بیانکرد: امام خمینی در ۳۰ شهریور ۶۷ در پیامی خطاب به هنرمندان و خانواده شهدا که بعدها به منشور هنر معروف شد از هنرمندان متعهد که در مسیر مبارزه با استکبار قدم برداشته و به شهادت رسیدند، تجلیل کردند.
وی افزود: بخش عمدهای از این افراد هنرمندان گروه روایت فتح، تصویربرداران و فیلم برداران سالهای دفاع مقدس بودند.
مؤلفههای هنر مورد قبول امام (ره)
رئیس حوزه هنری خراسان جنوبی با تبیین بخشهایی از این منشور گفت: امام خمینی در این پیام بیان کردند که «تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل دهنده اسلام ناب محمدی، اسلام فقرای دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازیانه خوردگانِ تاریخِ تلخ و شرمآور محرومیتها باشد».
کریمیان با تأکید بر اشاره امام (ره) به اسلام پابرهنگان و فقرای دردمند، اظهار کرد: ما در چند روز اخیر ماجرای تلخ خانم آسیه پناهی را شنیدیم که به واسطه عدم مدیریت، خانه در حاشیه شهر او تخریب و او نیز جان خود را از دست داد.
وی بیانکرد: بسیاری از هنرمندان متعهد در این راستا قدم برداشته و برای رساندن پیام مظلومیت این بانو و تلاش برای عدم تکرار حوادث مشابه موشن گرافیها و ویدئوهای متعددی را تهیه کردند.
رئیس حوزه هنری خراسانجنوبی با بیان اینکه در ماجرای رساندن خواست مردم غیزانیه در استان خوزستان به مسئولان نیز هنرمندان تلاش بسیاری کردند، افزود: مطالبهگری برای رساندن فریاد مظلوم خواست امام خمینی از هنرمندان بوده است.
رئیس حوزه هنری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه یکی از معضلات فعلی جامعه ما مانور تجملگرایی و کاخ نشینی در بخشهایی از جامعه است، گفت: مطالبه گریهای عموم مردم و از جمله هنرمندان متعهد باعث برخی اقدامات عدالت محورانه در سالهای اخیر شد.
کریمیان با تأکید بر اینکه مهمتر از نظر امام (ره) درباره یک رشته خاص هنری جهتگیری کلی ایشان درباره هنر و هنرمند حائز اهمیت است، گفت: البته ایشان در موارد متعددی درباره آثار هنری خاص نیز اظهار نظر کردهاند.
وی یادآور شد: بنیانگذار جمهوری اسلامی در جملاتی پایانی منشور هنر نیز تأکید کردهاند که «هنرمندان ما تنها زمانی میتوانند بیدغدغه کوله بار مسئولیت و امانتشان را زمین بگذارند که مطمئن باشند مردمشان بدون اتکا به غیر، تنها و تنها در چهارچوب مکتبشان، به حیات جاویدان رسیدهاند»
رئیس حوزه هنری خراسانجنوبی اظهار کرد: مؤلفههای بیان شده در منشور هنر باید در سیاستگذاریهای هنری مد نظر متولیان امر و عموم هنرمندان قرار گیرد.
نظر شما