به گزارش خبرگزاری مهر، فریدون محمدی در خصوص نتایج بررسی پژوهشهای باستانی به دست آمده در محوطه تاریخی موشلان تپه خبر از کشف شش ظرف سفالی تاریخی در این محوطه داد.
وی گفت: در این راستا به دنبال کشف لایههای باستانی و یافتههایی مبنی بر وجود ظروف سفالی در سایت تاریخی موشلان پژوهشهای تیم باستان شناسی ادامه و به آثار ارزشمند تاریخی دست پیدا کردیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز گفت: در پی این کاوشها شش ظرف کامل سفالی که تخمین زده میشود مربوط به هزاره پنجم باشد، کشف شده است که مشتمل بر ظروف پایهدار، خمرههای سفالی و ظروفی با آبریز ناودانی شکل قرمز با نقوش هندسی و حیوانی (نقش بز) است که در نوع خود منحصر بفرد است.
وی تاکید کرد: حال با دستیابی به این ظروف سفالی تاریخی، مقرر شده است تا در خصوص وضعیت عرصه و حریم موشلان تپه اسماعیل آباد، مجدد مطالعاتی توسط تیمهای پژوهشی انجام شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز گفت: همچنین با توجه به اهمیت تعیین عرصه و حریم تپه باستانی موشلان شهرستان ساوجبلاغ در سالهای گذشته به دلیل تعریف نکردن این حریم، زمین خواران زیادی از موقعیت استفاده کرده و باغهایی را در آن نزدیکیها احداث کردند که با مطالعات جدید آثار جدید تاریخی نیز در محل این باغات کشف شده است.
محمدی در پایان گفت: با توجه به آثار به دست آمده سفالی متعلق به هزاره چهارم و پنجم قبل از میلاد و همچنین ۱۰ طبقه معماری ادامه عملیات گمانه زنی در موشلان تپه به منظور تعیین عرصه و حریم این محوطه تاریخی با یک بازنگری دنبال میشود.
نظر شما