۱۷ خرداد ۱۳۹۹، ۱۸:۲۵

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم:

۳۰ واحد صنعتی در قم به سیستم کنترل آلودگی هوا مجهز شد

۳۰ واحد صنعتی در قم به سیستم کنترل آلودگی هوا مجهز شد

قم - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: سال گذشته ۳۰ واحد صنعتی در قم به سیستم کنترل آلودگی هوا مجهز شدند که به صورت مستمر مورد پایش قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا موسوی مشکینی در نشست خبری که ظهر شنبه در اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم برگزار شد، به ارتباط تنگاتنگ بین اقتصاد و محیط زیست اشاره و اظهار کرد: اگر به مسائل زیست محیطی اهمیتی داده نشود نه تنها محیط زیست بلکه اقتصاد نیز دچار آسیب جدی خواهد شد و به همین دلیل باید محیط زیست و اقتصاد در کنار یکدیگر دیده شود تا بتوانیم پروژه موفق اقتصادی را داشته باشیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر سه ایستگاه سنجش آلودگی هوا در استان قم دایر است که یکی از آنها سال گذشته در ساختمان مدیریت بحران افتتاح و به بهره برداری رسید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به مکان سایر ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا در قم، بیان کرد: یک ایستگاه سنجش آلودگی هوا نیز که از پیشتر در محل پل حجتیه فعالیت داشت و به دلیل مشکلات فنی و مالی کار نمی‌کرد، وارد چرخه شد؛ هم چنین دیگر ایستگاه نیز نبش ۳۰ متری کیوانفر واقع در خیابان امام خمینی (ره) فعالیت دارد.

وی ادامه داد: پیش بینی شده است که امسال یک ایستگاه دیگر نیز به شمار ایستگاه‌های شهر قم اضافه شود و با راه اندازی این ایستگاه داده‌های سنجش آلودگی هوا اعتبار بیشتری پیدا می‌کند اما حتی با اضافه شدن این ایستگاه نیز تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله داریم.

به ۱۰ ایستگاه ثابت سنجش آلودگی هوا نیاز داریم

موسوی مشکینی اضافه کرد: کار کارشناسی که در این زمینه صورت گرفته است و با توجه به پراکندگی سکونتگاه‌ها و فعالیت‌های اطراف آن به حدود ۱۰ ایستگاه ثابت کنترل آلودگی هوا نیاز داریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در بخش دیگری از سخنان خویش با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۳۰ واحد صنعتی به سیستم کنترل آلودگی هوا مجهز شدند، تصریح کرد: دغدغه‌ای که در این راستا به ویژه در شهرک‌های صنعتی یا واحدهای پراکنده صنعتی وجود داشت با تجهیز به سیستم سنجش آلودگی هوا پاسخ داده شد.

وی یکی از مشکلاتی که همواره با آن مواجه هستیم را حاشیه شهرها به ویژه ورودی و خروجی شهرها ذکر کرد و گفت: از نظر اقتصادی جذابیتی در محورهای مواصلاتی نزدیک شهر وجود دارد اما این اصل اقتصادی با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد.

موسوی مشکینی اضافه کرد: در محورهای مواصلاتی به ویژه محور قدیم اصفهان، محور اراک، جاده کوه سفید و… از دیرباز محلی برای تجمع انواع فعالیت‌های صنعتی شده است و آن دسته صنایعی که قدیمی تر هستند از دستگاه‌های قدیمی و فرسوده بهره می‌برند که آلودگی هوا و فاضلاب را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اقدامات شاخص اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم در این خصوص، عنوان کرد: یکی از موارد شاخص در این خصوص به کمربندی امام علی (ع) اختصاص داشت که برخی فعالیت‌های غیر اصولی آلودگی‌هایی را به دنبال داشت که در این راستا با حضور مقام قضائی و مدیریت پسماند شهرداری، حدود ۹۰ واحد صنعتی مورد پایش قرار گرفتند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم اضافه کرد: این اقدامات در مسیر خوبی قرار گرفته است که امیدواریم به زودی واحدهای دامداری مستقر در این مسیر نیز ساماندهی شوند و این محدوده نیز از حیث آلودگی‌های زیست محیطی پاک شود.

ورودی و خروجی‌های قم باید به بهترین شیوه ممکن حفظ شود

وی اضافه کرد: قم مسیر تردد میلیون‌ها زائر و گردشگر داخلی و خارجی است که باید ورودی و خروجی‌های آن به بهترین شیوه ممکن حفظ شود.

موسوی مشکینی با بیان اینکه تعیین مکان پسماندهای صنعتی از دیگر برنامه‌هایی است که اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم آن را پیگیری کرده است، تصریح کرد: این طرح از ۱۰ سال پیش استارت خورده بود و محیط زیست از سال ۱۳۸۶ مطالعه‌ای را انجام داده بود که مکان‌هایی را برای دفع پسماندهای صنعتی پیشنهاد داده بود اما در طول این سال‌ها هیچ گونه اجماعی صورت نگرفت.

وی با بیان اینکه بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته با کمک اعضای کارگروه پسماند به ویژه معاون عمران استانداری قم، محلی را با به روز کردن مطالعات کارشناسی سابق پیشنهاد کردیم، گفت: این طرح در شورای کارگروه زیربنایی و شورای برنامه ریزی استان مصوب شد و محدوده‌ای را برای دفع پسماندهای صنعتی معرفی شد تا فعالیت‌های اقتصادی که صورت می‌گیرد و پسماندهای صنعتی دارند بتوانند با خیال راحت و با هزینه کمتر این پسماندها را مدیریت کنند و این یک گام مثبتی است که در قم برداشته شده است. این طرح در حال حاضر مراحل قانونی لازم برای واگذاری به بخش خصوصی را سپری می‌کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم اضافه کرد: در سال گذشته ۷۶۵ مورد استعلام استقرار، تأسیس و بهره‌برداری از واحدهای تولیدی و خدماتی از این اداره کل صورت گرفت که با ۹۰ درصد این موارد موافقت شد.

وی اضافه کرد: سال گذشته ۲۹ پرونده در حوزه محیط‌زیست انسانی و ۱۴ پرونده در حوزه محیط‌زیست طبیعی در قم تشکیل شد که برخی از آن‌ها صدور رأی را به همراه داشت.

موسوی مشکینی همچنین با اشاره به لزوم هوشیاری جمعی برای جلوگیری از آتش‌سوزی عرصه‌های طبیعی در قم، بیان کرد: طی سال‌های اخیر با افزایش میزان بارندگی‌ها و تقویت پوشش گیاهی، موضوع آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی در روزهای گرم سال بیشتر می‌شود که تاکنون نیز آتش‌سوزی‌هایی در سطح محیط‌زیست استان رخ‌داده که به‌سرعت مهار شده است.

کد خبر 4942809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha