به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ان بی سی، در عمق اقیانوسهای جهان سنگها و فلزات معدنی مختلفی وجود دارد که به خصوص برای استفاده شرکتهای فناوری و تأمین نیازهای آنها به مواد اولیه مفید است، اما دشواری دسترسی و بالا بودن هزینه استخراج موجب شده تا به امروز این منابع دست نخورده باقی بمانند.
برخی از این منابع مانند فلز کبالت برای تولید بسیاری از محصولات شرکتهایی همچون اپل و تسلا به کار میروند. همچنین ارزش کل منابع طلای موجود در بستر دریاها و اقیانوسها بیش از ۱۵۰ تریلیون دلار برآورد میشود و پهپادها با استخراج این منابع میتوانند بخشی از نیازهای صنایع گوناگون به طلا را برطرف کنند.
اگر چه در سالهای اخیر قراردادهایی با برخی شرکتهای فناوری برای استخراج منابع معدنی کف اقیانوسها منعقد شده، اما ورشکستگی اولین شرکتی که به طور جدی برای این کار برنامه ریزی کرده بود موجب شد تا فعالیتهایی از این دست از سال گذشته با وقفه مواجه شود.
از جمله شرکتهایی که در این زمینه سرمایه گذاری کرده شرکت نروژی کنگزبرگ ماری تایم است که پهپاد زیردریایی آن میتواند تصاویری با دقت بالا از کف اقیانوسها تهیه کند. این شرکت فعلاً مشغول تصویربرداری از نقاطی است که تصور میکند در آنها ذخایر معدنی وجود دارد.
برخی شرکتهای بزرگ استخراج معدن مانند دیپ گرین آمریکا هم مجوزهایی برای اکتشاف معادن عمق اقیانوسها کسب کردهاند و قصد دارند ظرف ماههای آینده در این زمینه فعالیت کنند. دولت آمریکا سال گذشته از تحقیق در مورد معادن اقیانوسی در مجاورت آبهای این کشور در منطقهای به وسعت ۱۱۵۷۷۲۴۶ کیلومتر مربع خبر داده بود. همچنین گروهی از محققان و شرکتهای ژاپنی نیز به دنبال نقشه برداری از عمق آبهای اقیانوسهای مجاور ژاپن تا سال ۲۰۳۰ هستند.
نظر شما