به گزارش خبرنگار مهر، سعید نمکی روز یکشنبه از طریق ارتباط ویدئو کنفرانس در مراسم افتتاح نخستین شهرک مواد مؤثر دارویی (خط تولید آستامینوفن) در ناحیه صنعتی شهید بابایی بخش بازنه شهر شهباز شهرستان شازند اظهار کرد: خدا را شاکریم با وجود گرفتاریهای پیش آمده در مواجهه با بیماری کرونا توانستیم فرموده رهبر معظم انقلاب در سال جهش تولید را با بهره برداری از بزرگترین کارخانه مواد دارویی کشور حتی در سطح خاورمیانه را عملیاتی سازیم.
وی ادامه داد: سال گذشته برای همکاران و نظام دارویی کشور سال دشواری، اما افتخارآفرینی بود در این راستا حمایت از تولید داخل انجام و از واردات بی رویه دارویی و فرآوردههای مشابه دارویی جلوگیری به عمل آمد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: سال گذشته توانستیم به میزان ۷۰۰ میلیون دلار ارز دارویی کشور صرفهجویی کنیم.
نمکی با اشاره به سیلابهای سهمگین بهاره سال گذشته، شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مورد جدید طرح غربالگری فشار خون در کشور، ۳.۵ میلیون زایر اربعین و رویایی با بیماری آنفولانزا اچوان و انوان و ویروس کرونا در زمستان، عنوان کرد: برآورد اولیه ما در این شرایط به این صورت بود که ۵۰ درصد نیازمندی ما در تأمین ارز دارویی افزایش پیدا میکند و ۲۰ درصد کمتر از سال ۹۷ ارز برای دارو مصرف کردیم البته این مهم با فشار بانک مرکزی نبود، بلکه بهصورت داوطلبانه کاهش ارزبری داشتیم.
وی گفت: علت این کاهش ارزبری این بود که توانستیم با تکیه بر توان صنعتگران داخلی، ممنوع کردن محصولات ساخته شده مشابه خارجی را ۲۰ درصد کاهش و تولید داخلی را ۳۰ درصد افزایش بدهیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: سال گذشته ۲۰ درصد کاهش ارزبری افتخار بزرگی برای صنعت دارویی کشور بود، توانستیم بهعنوان کشور تحریم زده و مظلوم بیماری کرونا را مدیریت کنیم و در طول ۶۰ روز از وارد کننده دستگاهها و تجهیزات پزشکی به کشور تولید کننده و صادر کننده تبدیل شویم.
به گفته نمکی، سال ۹۹ با ۲۰ درصد کاهش ارزبری نسبت به سال ۹۸ هدف گذاری شده است و امیدواریم با تکیه بر تولید داخل، کاهش ارزبری را در این حوزه شاهد باشیم.
وی عنوان کرد: در آینده نزدیک به عنوان بزرگترین صادرکنندگان مواد اولیه خواهیم بودیم و سال جهش تولید به عنوان سال صنعت دارویی کشور ثبت خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برخورداری از صنعتگران و داروسازان برجسته در کشور، اظهار کرد: باید به دانش فنی و ابزار نیروی انسانی گرانقدر در کشور تکیه کنیم و در آینده در مواد اولیه دارویی، اولین حلقه تولید، فرمولاسیون دارویی در هایتک با تکیه بر شرکتهای دانش بنیان نه تنها برای مصرف مردم خودمان بلکه برای مردم منطقه بتوان بهعنوان تولیدکنندگان اصل قلمداد شویم و در ارزآوری و ارائه این تولیدات در بازارهای جهانی گام برداریم.
نمکی با اشاره به افزودن ۶ هزار تخت به تختهای بیمارستانی در سال گذشته، افزود: سال گذشته در کمتر از یک ماه برای تهیه یکهزار تخت آی. سی.یو برای بیماران نیازمند با تجهیزات پزشکی ساخت داخل اقدام شد.
وی عنوان کرد: امسال هشت هزار تخت بیمارستانی، ۴۴ بیمارستان جدید با دستگاههای ساخت داخل بهرهبرداری میشود و ملت ایران به دنیا نشان خواهد داد بیماری کرونا را شکست داده و تولید را با وفاق ملی تقویت خواهد کرد.
نظر شما