به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که به دلیل شیوع ویروس کرونا اکثر آئینها و مراسمات داخلی و خارجی تعطیل شده است مسابقات بینالمللی قرآن از این قافله جدا نمانده و به گفته رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در شش ماه نخست سال ۹۹ امکان برگزاری آن نیست.
در همین راستا مهدی قره شیخلو رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص گفت: نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم که به طور کامل لغو شد و اینکه مسابقات بینالمللی قرآن کریم چه سرانجامی خواهد داشت باید یادآور شوم با این شرایط فعلی امکان برگزاری مسابقات بینالمللی در ۶ ماهه نخست نیست شاید اگر مقداری برویم جلوتر بشود برای شش ماهه دوم برنامهای ریخت که با توجه به هشدارهای مسئولان مبنی بر پیک جدید بیماری در پاییز این امر کمی دور از ذهن به نظر برسد.
وی با اشاره به استعلامی که از سوی وزارت بهداشت تاکید شده است گفت: با توجه به نامههای پی در پی سازمان اوقاف و کسب تکلیف از وزارت بهداشت برگزاری مسابقات به صورت ویدئو کنفرانسی در یکی از ماههای شهریور یا مهر توصیه شده است اما تا چه میزان چنین امری برای مسابقات بینالمللی میسر باشد و بتواند کیفیت آن را حفظ کند در دست بررسی کارشناسانه است.
قره شیخلو افزود: ما در مسابقات بینالمللی قرآن حدوداً از ۶۰ الی ۷۰ کشور مهمان خارجی خواهیم داشت. این نکته را باید متوجه باشیم که لازم است هم در داخل کشور به وضعیت مناسبی برسیم و هم در کشورهایی که مهمان داریم نیز شرایط مناسبی برای تردد مهیا باشد و باید ببینیم شرایط اگر به نحوی باشد در شش ماه دوم آن را برگزار کنیم تا فاصلهای ایجاد نشود و اگر دیدیم این شرایط اطمینان بخش نیست نظر بخشهای تخصصی کشور در این زمینه بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه سهمیههای امسال برای سال آینده محفوظ خواهد ماند ادامه داد: همه میگویند باید به زندگی همراه با این ویروس عادت کنیم و با گذشت زمان نیز مانند دیگر ویروسها آن شدت را نخواهد داشت بهرحال تا هفته آینده که تصمیم گیری در این خصوص نهایی میشود باید صبر کنیم اما بعید است که امسال شاهد برگزاری مسابقات بینالمللی و کشوری باشیم. اگر مسابقات بینالمللی قرآن لغو شود، سهمیههای امسال برای سال آینده محفوظ میماند، که این امر موجب میشود امسال مسابقات کشوری نیز برگزار نشود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینکه کرونا به خیلی از اصناف ضربههای جدی زده است عنوان کرد: بستههای حمایتی از سوی دولت و مجلس قرآنیان همیشه نادیده گرفته میشوند. هیأت دولت و وزارت اقتصاد که از سوی ریاست جمهور مأموریت یافتهاند تا مراکز آسیب دیده را بازشناسی کنند و کمکهایی را در نظر بگیرند حتماً باید قرآنیان را نیز در نظر بگیرند و یادشان نرود معمولاً از این حوزه غفلت میشود اما درصد آسیب بالاست که با کمک جزئی نمیشود آن را جبران کرد.
وی اضافه کرد: دولت باید در این حوزه در کنار همه اصناف مؤسسات قرآنی را ببیند؛ اینها تشکیلاتی دارند که کارمند و هزینههای جاری را با خود به همراه میآورد و دستگاههای مسئول قرآنی باید در حد امکان به نفع تشکلهای مردمی نقش داشته باشند.
قره شیخلو با تاکید بر اینکه خود جامعه قرآنی و مسئولان این جایگاه باید نقش آفرینی مؤثری داشته باشند اضافه کرد: افرادی که مسئولیتی در این زمینه دارند نقش مؤثر خود را ایفا کنند و مسئولین بالادستی جامعه قرآنی در برنامهریزی جا نمانند. همچنین شورای توسعه فرهنگ قرآنی به عنوان نهاد بالادستی قرآنی وظیفه بیشتری در این زمینه دارد تا پیگیری بیشتری از دولت و مجلس برای حل مشکل مؤسسات آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا داشته باشند. البته از اعتباری که در پایان سال ۹۸ آمده است ۶ میلیاردی را به هر اتحادیه تخصیص پیدا کرده است و باید آنها را پیگیری کرده تا به کمک هر چه بیشتر مؤسسات برسانیم.
نظر شما