به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از روابط عمومی وزارت صنایع و معادن، دکترطهماسبی که در جمع دانشگاهیان و کارشناسان سخن می گفت، با اشاره به ضروریت ایجاد نهضت نرم افزاری درکشور افزود : برای رسیدن به این مهم، فراهم سازی بسترهای لازم برای تولید علم ودانش فنی در داخل ضروری به نظر می رسد ، تا جایگاه علمی و توسعه ای کشور در سطح منطقه افزایش یابد .
وی با تاکید بر اینکه مدل اقتصادی در کشور باید مبتنی بر ارزش و مقتضیات اجتماعی باشد افزود : توجه به این مقوله باعث می شود، تا بازخورد همایش هایی ازاین دست ، به مسئولان دراستخراج استراتژیها وبه دنبال آن اجرای سیاستگزاری ها کمک بیشتری کند .
دکتر طهماسبی با اشاره به روند راهبردی برای رسیدن به توسعه ملی از توسعه علمی خاطر نشان کرد : طراحی تحقیقات پایه ای و مفهومی ، توجه به اجرای کاربردی و پیاده سازی یافته های علمی و تولید ، آسیب شناسی حلقه های مفقود مطالعات بنیادی به مطالعات کاربردی ، انجام تحقیقات بین رشته ای و اهتمام و توسعه پژوهشهای ماموریت محور وانتشار نتایج تحقیقات و تبدیل آن به پایلوت نیمه صنعتی و سپس تولید صنعتی از جمله سیاستگذاری هایی است که باید مورد بررسی قرار گیرد .
وزیر صنایع و معادن همچنین با تاکید بر ضرورت ارتباط مستمر و نظام مند با مراکز تحقیق وتوسعه در جهان تصریح کرد : اولویت دهی در بکارگیری علم و پژوهش برای پیاده سازی آن در ابعاد ملی حتی با قبول زیانهای کوتاه مدت ، در بلند مدت تاثیرات بسزایی در توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت .
دکتر طهماسبی در ادامه این نشست ، با اشاره به اینکه در سند راهبردی توسعه صنعتی به انجام تحقیق و توسعه توجه ویژه ای شده است ، تاکید کرد : در این سند ارتباط راهبردی بین توسعه صنعتی و تحقیق و توسعه تعریف شده است و وزارت صنایع و معادن نیز به منظور حمایت از توسعه صنعتی همراه با تحقیق و پژوهش ، لوایح گوناگونی را در دستور کار خود قرار داده است ، که می توان به لایحه حمایت از تحقیق و توسعه ، لایحه حمایت از توسعه صنایع پیشرفته های تک و لایحه حمایت از مالکیت معنوی و ایجاد ساختار حقوقی برای اجرای تحقیق و توسعه در کشور اشاره کرد .
در پایان همایش از توسعه علمی تا توسعه ملی ، دبیر همایش نیز ، تعداد مقالات ارسالی به دبیرخانه همایش را 40 مقاله اعلام کرد و افزود : از این تعداد ، 19 مقاله پذیرفته شد .دکتر لطیف خاطر نشان کرد : نقش تشکل های صنفی - دانشگاهی در فرایند توسعه ملی ، نقش دانشگاهیان در تحقق توسعه دانایی محوری ، جایگاه مدیریت علمی و فرایند توسعه ملی و ... از محورهای این همایش دو روزه بوده است .
گفتنی است در پایان این همایش ، با حضور وزیر صنایع و معادن ، از اساتید برگزیده و منتخبان با اهدای تندیس همایش تجلیل شد .
نظر شما