به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد جهرمی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران در استانداری زنجان این نرخ در استان زنجان را 11درصد عنوان کرد و یادآورشد : در تلاش هستیم با پیگیری در زمینه ایجاد اشتغال حاضر نرخ بیکاری در کشور راکاهش داده و جمعیت بیکار وارد شده و همچنین نسبتی از جمعیت بیکارگذشته را پوشش بدهیم.
وی بیکاری را یک پدیده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دانست و افزود : غلبه برمعضل بیکاری نیازمند همسو بودن این سه عامل در کشور است .
جهرمی همراه بودن بخش های مختلف صنعت ، کشاورزی ، معدن ، خدمات ، جلوگیری از قاچاق کالا، تسهیل امور در سیستم بانکی و سهمیه منابع بانکی و مجموعه عوامل و سیاست های مختلف را گامی مهم در رفع بیکاری در جامعه عنوان کرد.
به گفته جهرمی دولت نهم محور اشتغال را به عنوان محورهای اساسی در برنامه های خود قرار داده است و شکل گیری کارگر و کارگروه های اشتغال و سرمایه گذاری در سطح کشور در همین راستا است.
جهرمی خاطرنشان کرد : در حال حاضر بیش از 37هزار میلیارد تومان در قالب 770هزار طرح از سوی کارگرو ه های اشتغال و سرمایه گذاری به بانک ها معرفی شده اند.
وزیر کار و امور اجتماعی با انتقاد ازعدم همکاری مطلوب بانک ها با دولت در ارائه تسهیلات بانکی به طرح های ارسال شده تاکید کرد : هرچند بانک ها انتظارات ما در ارائه تسهیلات به طرح ها را در سال 85 برآورده نکردند ولی نسبت به سال 84 ارائه تسهیلات بانکی به طرح ها 10 برابر رشد داشت.
جهرمی در ادامه از ایجاد کلینگ اشتغال و کارآفرینی در دانشگاه های کشور با همکاری وزارت علوم خبر داد و متذکر شد : وظیفه این کلینک دادن مشاوره و آموزش به دانشجویان و فارغ التحصیلان در زمینه کسب و کار و بررسی طرح ها است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو عنوان کرد : با ایجاد سالانه یک میلیون و ۲۰۰هزار فرصت شغلی ، نرخ بیکاری در کشور ثابت خواهد ماند.
جهرمی با عنوان این مطلب که در پایان برنامه سوم توسعه ، بیش از سه میلیون نفر بیکار در کشور وجود داشت، مدعی شد : طی دو سال گذشته با کنترل نرخ بیکاری و پاسخگویی به ورودیهای جدید بازار کار، شمار بیکاران کشور در زمان حاضر به سه میلیون نفر کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس سرشماری انجام شده در سال گذشته ۱۷میلیون جوان بین سنین ۲۰تا ۲۹سال در کشور وجود دارد، اظهارداشت : یکی از نیازهای اساسی این افراد اشتغال است و تامین این نیاز نیز با توجه به ظرفیت های کشور دور از دسترس نیست.
جهرمی وارد شدن جمعیت جوان با تحصیلات عالی به بازار کار طی سالهای اخیر را موجب حساستر شدن مسئله اشتغال در کشور دانست و تاکید کرد : بخش اعظم نیروهای تربیت شده در دانشگاهها معطوف به بازار کار نیستند.
وی سهم روستاها از شمار بیکاران کشور را یک میلیون و ۱۰۴هزار نفر اعلام کرد و ادامه داد : این درحالی است که روستاهای کشور با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند.
وزیر کار و امور اجتماعی ایجاد طرحهای کوچک زودبازده اقتصادی بهخصوص در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی را موجب افزایش اشتغال روستاییان دانست و افزود : با وجود کاهش نرخ بیکاری زنان از ۱۷درصد سال ۸۴به ۱۵درصد در سال ۸۵هم اکنون ۴۰درصد از بیکاران کشور را زنان تشکیل میدهند.
وی تجربه سال گذشته کشور در ایجاد بنگاههای اقتصادی زودبازده و کارآفرین را موفقیت آمیزعنوان کرد و یادآور شد : امسال با بهرهبرداری از طرحهای در دست اجرا بیش از ۳۰هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد خواهد شد.
جهرمی تاکید کرد : دولت با هدف گذاری600هزار شغل در بنگاه های اقتصادی کوچک زود بازده طی سال گذشته به رقم مطلوب رسید هر چند مجموعه هدف گذاری اشتغال دولت بیش از این آمار است.
وی تصریح کرد: امسال ۳۰۰هزار میلیارد ریال جهت اجرای طرحهای اقتصادی زودبازده در کشور اختصاص یافته است که ۵۰درصد این میزان در طرحهای کوچک و مابقی در طرحهای اقتصادی زودبازده بزرگ و متوسط سرمایهگذاری خواهد شد.
وزیر کار همچنین روز گذشته درحاشیه مراسم گلنگ زنی تعاونی کارآفرینی بانوان شهرک صنعتی شماره یک زنجان گفت: مصوبات دولت در خصوص نیروهای شرکتی به ادارات و سازمان های دولتی ابلاغ شده است و دستگاه ها موظف به اجرای آن هستند . جهرمی توضیح داد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته به زودی شرکت های خدمات تامین نیرو در ادارات دولتی حذف می شوند، زیرا قانون کار اجازه نمی دهد شرکت های خدمات تامین نیروی انسانی در رابطه با مشاغل غیرپیمانکاری به استخدام نیرو بپردازند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از ممنویت پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به طرحهای اقتصادی زودبازده با اشتغالزایی برای کمتر از ۱۰نفر خبرداد و متذکرشد : تنها ۱۰ درصد از اعتبارات اختصاص یافته به این طرحها ، باید برای طرحهای خود اشتغالی هزینه شود.
جهرمی خاطر نشان کرد : درحال حاضر طرحهای خوداشتغالی با میزان اشتغالزایی پایین ، سهم زیادی از این اعتبارات را به خود اختصاص داده است.
وی به الزامی بودن طی دورههای آموزشی برای مجریان طرحهایی بابیش از ۲۰۰ میلیون ریال سرمایهگذاری اشاره کرد و یادآور شد: امسال اعتبارات این بخش به طرحهایی که مجریان آنها آموزش لازم را ندیده باشند ، پرداخت نخواهد شد.
وزیرکار و امور اجتماعی ، شناسایی فعالیتهای اقتصادی اشباع شده و مخالفت با اجرای طرحهای فاقد توجیه فنی و مالی را از وظایف کارگروههای اشتغال و سرمایهگذاری استانها عنوان کرد یادآور شد : اطلاعرسانی دقیق به متقاضیان ، معرفی طرحهای دارای مزیت ، بررسی اهمیت طرح و توانمندی متقاضی ، بررسی گزارش توجیهی فنی ، اقتصادی و مالی طرحها و شناسایی ویژگیهای نیروی کار مورد نیاز از مهمترین وظایف دستگاه های اجرایی استانها در این بخش محسوب میشود.
جهرمی ادامه داد : در حال حاضر بیش از ۷۷۰هزار متقاضی اجرای طرحهای اقتصادی زودبازده در کشور وجود دارد که با وجود این تعداد متقاضی ، طرحها باید با کمترین انحراف ممکن اجرا شوند.
وی با تاکید بر این که هیچ یک از طرح های بنگاه های اقتصادی زودبازده نباید از گردونه نظارت خارج شود ، گفت : برای ایجاد اشتغال بالا و پایدار در کشور این مسیر باید به طور کامل مدیریت و هدایت شود.
جهرمی هرگونه تنش میان وزارت کار و تشکیلات و کانون های کارگری را به شدت تکذیب و تصریح کرد : یک کانون عالی شوراهای اسلامی کارگری وجود دارد که هیچ گونه تنشی با آنان نداریم و تنش های ایجاد شده توسط برخی عوامل خارجی برای این وزارتخانه فاقد اهمیت است .
نظر شما