به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، امیر ارجمند گفت: سالهای گذشته شغل و حرفه نمدمالی یکی از رایج تری نصنایع دستی دربین مردمان روستای ده بهار شهرستان طارم بود. صنعت نمدمالی به شکل سنتی سالهاست که در این روستا فراموش شده بود و با تلاشها و پیگیریهای لازم زمینه برای احیای آن در این روستا فراهم شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان تصریح کرد: پس از سالها مجدداً کارگاه نمدمالی با همراهی صنعت گران و مربی محلی در روستای ده بهار راه اندازی شد. نمد از جمله صنایع دستی است که قابلیت به روز شدن را دارد و احیای نمد در همین راستا می تواند نقش مهمی را در استمرار این هنر ایفا کند.
ارجمند اظهار کرد: سعی می کنیم تا جوانان روستای ده بهار با اعمال ابتکار و خلاقیت در تولید محصولات جدید و جذاب نمدی مشغول این حرفه شوند و نه تنها زمینه برای اشتغال جوانان فراهم شود بلکه درآمدزایی خوبی هم برای آنها داشته باشد.
وی گفت: نمد نوعی بافته سنتی و زیراندازی است که از پشم تولید میشود به شکلی که با ایجاد فشار و رطوبت و حرارت، موجب درهم رفتن الیاف پشم میشود و ۲ خاصیت جعدیابی و پوستهای شدن پشم امکان تولید نمد را فراهم میکند.
نظر شما