سیداحمد میرعلایی در خصوص دلایل گسترش تکثیر غیرقانونی فیلم های در حال اکران به خبرنگار مهر گفت: "وقتی با چنین مشکل مهمی که حیات سینمای ایران را تهدید می کند برخورد کافی نمی شود، این پدیده رشد و ابعاد گسترده تری پیدا می کند. جامعه همچون بدن انسان نیازمند مراقبت است و اگر این کار صورت نگیرد شاهد بیماری خواهیم بود. اگر پیش از این برخورد لازم صورت می گرفت، هزینه های گزاف امروز پرداخته نمی شد."
وی با تاکید بر خودداری مردم از تماشای فیلم در سالن نمایش اظهار داشت: "مردم در اصل با سینما رفتن قهر کرده اند. چند سالن مجهز و باکیفیت در سراسر کشور وجود دارد که مردم تحت هر شرایطی و با صرف هزینه به دیدن فیلم های ایرانی بروند؟ فروش سالانه سینمای مجهزی مثل فرهنگ برابر با بیست درصد کل فروش سینماهای کشور است. این موضوع نشاندهنده استقبال مردم از سالنی است که بهترین کیفیت نمایش را عرضه می کند."
این تهیه کننده ادامه داد: "بیشتر سینماهای کشور از تجهیزات تصویری و صدایی بی بهره اند و امکانات سرمایشی، گرمایشی یا رفاهی این دست سالن ها نامناسب است. به همین خاطر وقتی مردم همراه خانواده وارد سالن سینما می شوند، احساس راحتی و آرامش نمی کنند. در این شرایط مسئولین ویترین وار فقط چند سالن را تجهیز کرده اند و از بقیه به راحتی می گذرند."
میرعلایی نخستین راه مقابله با تکثیر غیرمجاز فیلم ها را تجهیز سینماها دانست و تصریح کرد: "دلیل اصلی حضور مردم در سینماها صرف فیلم دیدن نیست؛ بلکه نوعی تنوع و تفریح است که خانواده ها از منزل بیرون می آیند و اوقات فراغت خود را در محیطی فرهنگی سپری می کنند. اگر سینماهای ما بتوانند نظر مردم را تامین کنند، حتی اگرنسخه غیرمجاز فیلم ها با بهترین کیفیت عرضه شود، مردم سینما رفتن را ترجیح خواهند داد."
این تهیه کننده با مهم قلمداد کردن نقش تهیه کنندگان و اتحادیه ها برای مبارزه با تکثیر غیرمجاز آثار سینمایی اظهار داشت: "در این مورد نیازمند حضور مقتدرانه قوه قضائیه و نیروی انتظامی هستیم تا با اعمال قاطعانه قانون با متخلفان مقابله شود. اگر نیروی انتظامی نتواند با قاچاق فیلم مبارزه کند، چگونه با سایر بزهکاری ها مواجه خواهد شد؟"
وی ادامه داد: "در طول سال چند فیلم پرفروش وجود دارد که می تواند برای تهیه کنندگان بازگشت سرمایه در پی داشته باشد که این آثار به صورت ناجوانمردانه با تکثیر غیرمجاز فیلم ها مواجه می شوند. همیشه راجع به فرهنگی بودن و پیشرفت جامعه در زمینه مسائل فرهنگی صحبت می شود، ولی در عمل از ترویج این دست مسائل غفلت کرده ایم."
میرعلایی در مورد پیوستن به قانون کپی رایت جهانی به عنوان راهی برای مقابله با قاچاقچیان توضیح داد: "بررسی تبعات پیوستن به قانون کپی رایت جهانی و نقاط ضعف و قوت آن نیازمند کار کارشناسی است و پس از استخراج این نتایج می توانیم در مورد پیوستن به این قانون تصمیم بگیریم. در سفری که مدتی قبل به کانادا داشتم فیلم های ایرانی با بهترین کیفیت در فروشگاهها دیده می شد و هیچ پاسخگویی برای علت وجود این نسخه های غیرمجاز وجود نداشت."
/ مبارزه سینمای ایران با پدیده قاچاق فیلم ـ 13 / سیداحمد میرعلایی:
تجهیز سینماها اولین راه مقابله با قاچاق فیلم است
بیشتر سینماهای کشور امکانات لازم را برای جذب علاقمندان فیلمهای ایرانی ندارند و ترویج این اندیشه که سینما مکانی مناسب برای تفریح است، اولین راه مبارزه با تکثیر غیرمجاز فیلم است.
کد خبر 496018
نظر شما